Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
03 Kasım 2012

İnanmak ve sağlığımız

Bedenen ruhen ve zihnen iyilik hali olarak tanımlanan sağlıklı olma ile ilgili sayısız açmazlarımız olduğu bilinen bir gerçek. Öyle ki.. Bir kişiye 40 kez öleceksin telkini yapıldığında ölür sözü nerede ise hepimizin ortak kabulü u2026

Ortodoks batı tıbbı bu durumu nasıl izah ediyor acaba? Bu makalede kafamıza takılabilecek bir çok soru işaretini bilimsel yollardan giderek izah etmeye çalışacağim. İnsanın beden organ hücre yapısını ve hatta bunlar arasındaki ahengi düzeni etkileşimi iletişimi aralarında konuştukları lisanı yani çok şeyini biliyoruz artık.

Birkaç örnekle yola çıkarsak.. Kandaki lökosit sayısının artması vucudumuzda bir savaşın olduğunu bize gösteriyor.Yada kanda demirin eksik olması oksijeni hücrelerimize taşıyan eritrositlerin yetersizliği olarak yorumlanabiliyor..Daha ileri gidelim .MR PET yada SPECT gibi teknolojilerle organlarımızın yapısını ve etkileşimlerini test edebilirken EEG EKG gibi tetkiklerle de beyinimizi kalbimizi konuşturabiliyoruz.

Yaşam tarzımız ve yediklerimiz ile sağlığımıza yaptığımız olumlu veya olumsuz katkılarıda artık tüm ayrıntılarına kadar bilebiliyoruz.Sıgara alkol uyuşturucu gibi zararlı maddelerin nasıl bir yol takip ederek hücrelerimize ve organlarımıza geri dönüşümsüz tahribat oluşturduklarını bildiğimiz gibi.

Nerede ise her şeyi bildiğimiz ve çoğu hastalığı tedavi edebildiğimiz halde hastalık ve hasta sayısı neden arıyor? Burada muhakkak biz insanların yaptığı affedilmez hatalar rol oynuyor .Ama sadece sebep bu mu acaba??

Günümüz tıbbının bilimsel temelinde Nevton fiziğinin kuralları geçerliu2026Yani bir şeye inanmam için onu görmem koklamam dokunmam deneylerle onu test etmem gerekir anlayışı.. Temelde madde anlayışı..Bizim bedenimiz bünyemiz tepkilerimiz algılarımız ise nevton fiziğinin kalıplarına hiç sığmıyor..

Yazıma başlarken verdiğim örneğe dönecek olursaku2026kendimizi örnekleyelim isterseniz..Size dikkatle dik dik ve ciddi bakan ve bir şeyinmi var iyi görmedim seni rengin niye solmuş Tansiyonuna baktır hadi bir doktora gidelim deseu2026Tepkimizi ve saniyeler içinde yaşadıklarımızı her birimiz yazmaya kalksak sayfalar dolusu binlerce senaryo ile karşılaşırız..Saniyelere sığacak zaman dilimi içerisinde aklımızdan geçenleri bir düşünelim.. Bu duruma biz hekimler plasebo diyoruz. Türkçesi negatif telkin ve düşüncelerin hücrelerimizde oluşturduğu kasırga..

Bu arada doğal iyileşmelerde var. Dua ile iyileşenler var Telkin ile iyileşenler var. Sende bir şey yok kardeşim turp gibisin denerek iyileşen hastalarımız var.. Çakralar meridyenler çi enerjisi akupunktur yoga okunmuş su niyet ile tedaviler u2026 vs Bunu da modern batı tıbbı plaseboya yani pozitif inanç etkisine bağlıyor..

Buradan yola çıktığımızda Beden-Ruh- Zihin üçgeninde sadece nevton fiziğinin kuralları ile yol almamız mümkün değil..Çünkü İnsan sadece et ve kemik değil...Ruh ve zihin bu iki soyut yapı .. Quantum fizik kurallarına göre çalışan ve bizi biz yapan bu yapımızla eşrefi mahlukat olabiliyoruz..

Mesleğimizin esas amacı insanları yaşadıkları süre içerisinde daha rahat yaşamalarına vesile olmak.. Şafi ismi Yaratanımızın esmasından sadece biri olduğuna göre Şifayı ararken arı misali her çiçekten bir zerre almak gerekiyor. Bu günkü tıbbın kaynağı olan batı tıbbında dua meditasyon yoga ayurveda akupuktur kapping hacamat sülüku2026 gibi uygulamalar giderek artan bir rağbet görüyorsa bunun açıklaması yukarda arz ettiklerim olmalı

Tüm bunların ortak adresi insanın et ve kemik dışında olan yapısı yani maneviyatıu2026Bu güne kadar yapılan çalışmaların çoğu bedene yönelikti.Artık manevi yapımıza yönelik destek tedavileri var.. Bedeni ve ruhu koruma yani koruyucu hekimliku2026Peygamberi tıbbın anayasası olan ve nesli korumaya kadar uzanan bu tıbbın kuralları geleceğin sağlık kuralları olacak..

Yukarda özetlemeye çalıştığım gerçekler biz hekimlerin aynı zamanda birer sanatkar olması gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Tedavi etme sanatı olarak yorumlanabilecek bu sanatta hekimlik ilmi ve sanatı yanında inançlara saygı insana saygı haddini bilme hastalıkları hastalarının anlayacağı seviyede tanımlama ve tedavide de arı misali her şeyden yararlanma becerilerini taşıma olarak açıklanabilir..

Sağlık ve mutluluk dileklerimle u2026