Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2432.66
BIST 100
9795.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 May 2015

İnadına mini etek inadına yalan

Yahu birşeyin de temelini doğru atın. Tek bir şeyin, geriye kalanı görmezden gelelim.
'Tart edilmişler Limanı' elamanlarından biri döktürmüş yine. Yok 1 Mayıs Erdoğan'dan önce de varmış daErdoğan'dan sonra da olacakmış da...!
Olurunu olmazını bir kenara bırakdık da Erdoğan'a nasıl bağlamış onu anlıyamadık!
Bir tarih yazmış ve sanırsın anlattığında geçen ülke Amerika değil de Türkiye ve polise bomba atan daTayyip Erdoğan. Yahut kasti, işçileri asan mı Erdoğan demek istiyor acaba?!
Bu kafanın izahını yapabilen beri gelsin arkadaş!
Yorumunu yaptın, eleştiri dedik, ona da eyvallah. Peki nedir yani, neyi neye bağlıyorsun?
Uzun uzun destan gibi 1 Mayıs tarihini yazmış. Yetinmemiş marşını yazmış. O da yetmemiş eylemleriniyazmış, hem de 3 gündür de yazıyor.
Bütün bunların anlamı, tehdit mi, şantaj mı, gözdağı mı? Nedir? Siz de Amerikalı işçiler gibi ayaklanın hatta olmadı bomba atın, polisleri, maazallah öldürün demeye mi getiriyor, doğrudan yahut dolaylı bir yerlere mesaj mı veriyorsun?!
Çok çok anlatmış ya bu destansı 'Haymarket' masalını, menşei de Amerika ya, buralarda ona 'May Day' derler. Hikayenin başını anlatmış da gerisini eksik bırakmış. Biz de onu tamamlıyalım öyleyse!
Aradan geçen 100 küsur yıl sonunda hala Amerika'da, adı var kendisi yok 'May Day', işçiler meydanlarda,sokaklardadır. Hem de 'gümbür gümbür' hem de tam tekmil işçi kıyafetleriyle. Ama sadece 'mesaisi' olanlar ha!
Neden mi? O gün diğer günlerden farksız, sıradan bir çalışma günüdür zira! Ve onlar da kah sokakda, kah parkda bahçede çalışmaya devam ediyorlardır!
Yok asılırken işçiler şöyle destansı laf etmişler de, bilmem ne! Halbuki birebir görgü tanıkları ve kendi akrabalarının itirafıyla bombayı atanların bunlar olduğu ispatlanmış hatta bunların Alman ajanı olduğu bile ortaya konmuştur!
Geçelim bu tarafa ve ilk işçi, artık 'inadına mini etekli' olduğuna kanaat getirdiğimiz kadın şairine bir atıf yapmış, yapmış da 'yoldaş' bize o kadar yabancı ki, Takrir-i süku00fbn(Huzuru Sağlama) kanununu hatırlatmış ama ne olduğunu, nasıl yazıldığını dahi bilmediğinden 'TaHrir-i Sükun'(Sakinlik Kompozisyonu) yazıyor!
Osmanlıca dersi neden şart, anladın mı yoldaş! Hiç değilse Nazım okursun, daha olmadı Atilla İlhan, hattaAziz Nesin!
Senin o dediğin 'Tahrir' de meydandır gülüm! O da darbeci 'yoldaş' Sisi'nin Mısır'ındaki 'gerçek emekçilerin' askerler tarafından binlercesinin öldürüldüğü yerdir Soner Yoldaş!
***

Her amelin ecri vardır Dostum. Çilen kadar karşılık değil, ancak lütfu kadar olacağını bil.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.