Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2490.29
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Aralık 2022

"İkinci Yüzyıla Çağrı" programını koordine edemeyen parti ülkeyi yönetmeye talip

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Hayalleri olmayan bir ekibin başarıya yelken açması mümkün olmaz.

Boşuna söylenmemiş; hayalleriniz yoksa oraya asla varamazsınız!

İktidarın başarılı her projesini kendilerinden kopya çektiğini iddia eden CHP anlaşılan bu kez kendisi İktidardan kopya çekti.

28 Ekim de Türkiye’nin altmış yıllık hayalini hayata geçiren TOGG’un tanıtım töreninde 2023 yılına dikkat çekerek “Türkiye Yüzyılı” mottosuna vurgu yapan iktidar CHP’ye bir vizyon kazandırmışa benziyor.

Bu vesile ile “İkinci Yüzyıl” vurgusu için bir vizyon açıklaması ile 3 Aralık’ta şölen havasında bir program düzenleyen CHP maalesef bu programı yüzüne gözüne bulaştırdı.

Uluslararası birçok programa, kongreye ev sahipliği yapan Türkiye’ye nispet yurt dışında eğitim kurumlarını gezerek Türkiye’nin teknoloji hamlesine bir vizyon kazandırmak isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu bu kez gerçekten tökezledi.

Büyük beklentilere yol açan ve Türkiye ekonomisini çağ atlatacak isim diye tanıtılan ve büyük beklentilere yol açan bir ABD’li; Jeremy Rifkin.

CHP’nin danışman olarak baş köşeye oturttuğu ABD’li Jeremy Rifkin ikinci yüzyıl vizyon programında konuşma yaptığı esnada salonda ki CHP mensuplarının çoğu Jeremy Rifkin’ın yaptığı konuşmadan bir kelime dahi anlayamadı.

Çünkü salonda simultane çeviri yapılmadı. Tercüme kulaklığı kullanılmadı. Yurt dışından teknoloji transfer ederek gençlerin gelecek vizyonunu oluşturacağını ve beyin göçünü önleyeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu büyük beklentilerle sunulan vizyon programında teknolojiyi unutmuş ve simultane tercümeyi düşünememişti.

Bu kadar da olmaz ki canım bunu sayın Kılıçdaroğlu’mu düşünecek dediğinizi duyar gibiyim. Eee devletin gelecek vizyonunu düşünen bir lider yanı başında vizyon sahibi yardımcılar bulundurmuyorsa elbette kendisi düşünmelidir.

Her ortamda Türkiye’nin dışarıya beyin göçü verdiğini ifade eden CHP lideri bu kez dışarıdan Türkiye’ye beyin transferi gerçekleştirmişti.

Yerli ve milli üretimden bahseden, ezelden beri yerli malını gelecek nesle yerleştirmek isteyen CHP bu vizyondan uzaklaşmışa benziyor.

ABD’de ki kayıp 8 saatin 1 saatinde kiminle görüştüğü anlaşılan CHP liderinin “dağ fare doğurdu” sözünü tasdik eden bu çıkışı kendi seçmenini dahi kızdırdı.

ABD’li Rifkin söz konusu vizyon şovunda; “Kılıçdaroğlu ile çalışmak çok heyecan verici olacak. Bilimsel, teknik, ekonomik katkı sağlayacağım. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye için kapsamlı yol haritası oluşturmasına katkı sunacağım. Kılıçdaroğlu ülkesini büyük dönüşümden geçirecek.

Sizinle birlikte olmak çok güzel. Chicago ve MIT’ten (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) değerli ekonomistlerle, Daron Acemoğlu’yla çalışmak mutluluk verici. Türkiye üç kıtanın ortasında bir merkez. Türkiye aslında lider bir harekete geçirici.”

Böylesine övgüye layık gördüğü Türkiye’ye gelmeden oturduğu yerden ABD’den seslenen bir danışman bizi zirveye taşıyacakmış.

Rifkin konuşmasında satır aralarında Türkiye’nin Akdeniz havzasında ki ülkeleri harekete geçirebileceğine vurgu yapıyor. Ama Türkiye’nin bu hamlesini hidrokarbon kaynakları üzerinden değil iklim değişikliği üzerinden yorumluyor.

Oysa danışmanlığını yaptığı parti Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerginliği tırmandıran bir ülke olduğunu her ortamda şikayetle dile getiriyordu.

Şu kısa cümlelerle onlarca gaf ve hataya değinmek gerçekten mümkün olmuyor. Ancak biz bugünlük bu kadarla yetinip siz değerli okurlarımızın ferasetlerine havale ile Türkiye Yüzyılı mı? Yoksa İkinci Yüzyıl mı? Cevabını size bırakıyoruz. Buna siz karar vereceksiniz.

Son bir şey daha; temsili bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyip ülkeyi 6+1 siyasi parti lideriyle yönetmeyi hayal eden bu ittifakın hayali sizce ideal midir?

Bekleyip göreceğiz. Kalın sağlıcakla…