Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2432.17
BIST 100
9779.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2019

İDLİP!!!

İdlip'te durum iyi değil.

İç siyaset İDLİP'i unutturdu.

Oysaki her gecen gün katliam biraz daha artıyor.

İdlip, gerginliği azaltma bölgelerinden 4’ncüsü, Reyhanlı Cilvegözü'ne 55 km mesafede göçlerle birlikte nüfusu 4 milyonu aştı.

2015 ten beri muhaliflerin elinde.

Muhalifler maalesef kendi aralarında çatışma halinde iken ve bölge El Kaide uzantılı HTŞ’nin kontrolünde iken Türkiye'nin çabaları sonucu %65 i ÖSO kontrolüne geçti.

Aralık 2018 de Soçi’de varılan mutabakat ile gerginliği azaltma bölgesi olarak kabul edilmişti. Türkiye muhaliflere, Rusya ise Esed'ten sorumlu olacaktı.

Fakat kâfir Esed ve Rusya, münafık İran HTŞ'yi bahane ederek ve mutabıkı çiğneyerek Aralık 2018'den bu yana bombardımana devam ediyor.

Son bir ayda İdlip'te 600 e yakın şehit var. Halep 'te ki gibi Katliama dönüşmesi an meselesi.

Gerek İdlip'te ve gerekse Fırat'ın doğusunda Türkiye kandırılıp oyalanıyor.. Büyükbaş keferelerine tek gayesi küçük baş kefereleri biraz daha büyütmek için zaman kazanmak.

İdlip'te Esed durdurulmazsa büyük göç kapıda. HTŞ'nin etkisi bir an evvel sona erdirilip Rusya ve Esed'in bahanesi ortadan kaldırılmalı.

Türkiye gözlem noktalarını artırırken ÖSO'nun alan hakimiyeti artırılmalı. Kısacası Fırat Kalkanı bölgesi ve Afrin modeline geçilmeli.

Fırat'ın doğusunda SDG kurumsal bir hüviyet elde etmeden gereği yapılmalı. ABD keferesi Mümbiç'le ilgili hiçbir sözünü tutmadı tutmayacak. O şimdi Türkiye'de iktidarı nasıl deviririm hesabını yapıyor.

Siyaseti dizayn etmeye çalışıyor. İçerdeki Gül'le dikenle nasıl yol alacağının hesabını yapıyor.

Elimden şimdilik sadece bu satırları paylaşmak ve beddua etmek geliyor. Ve diyorum ki Ey Allah'ım biz aciz ve günahkarız fakat gidecek başka da bir kapımız yok sana geliyor ve senden yardım diliyoruz. Sana yalvarıyoruz. Zulüm kalınlaştı. Artık kopsun.

Ey Allah'ım Rusya ,İran ve Esed'i kahret.

Öyle kahret ki bütün kâfirlere ibret olsun.

Sen her şeye kadirsin.

Amin.