Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Aralık 2022

İddia edildiği gibi 1999-2004 yıllarında terör sıfırlandı mı?

1984 yılında aktif eylemleri ile sahneye çıkan ve bugüne kadar binlerce emniyet mensubu, koruyucu, öğretmen, mühendis ve sivil ölümlerine yol açan terör örgütü PKK 1999 yılında tek taraflı ateşkes ilanı ile eylemlerini durdurdu.

Şöyle kısaca hafızamızı yoklayalım;

1999 yılında ANASOL-M koalisyon hükümeti ile idare edilen Türkiye’nin başbakanı sayın Bülent Ecevit idi.

O dönemde Türkiye Suriye hükümetine baskı yapmış ve terör örgütü ele başı APO lakaplı Abdullah Öcalan’a sahip çıkmayı terk ederek ülkesinden çıkarması istenmişti.

Suriye Öcalan’ı Türkiye’ye teslim etmek yerine bir başka ülkeye geçmesini sağlamıştır. Öcalan başlangıçta Rusya’ya sonrasında İtalya üzerinden Kenya’ya gönderilmiştir.

Çünkü o dönemde PKK’nın ipini elinde tutan ABD konsept değiştirmeye karar vermiş ve PKK da yönetim değişikliği ile kendisine mutlak manada bağlı ve örgüt içerisinde tek başına güç sahibi olmayan kukla yöneticileri var etmek istemiştir.

Elbette PKK terör örgütü’nün tek taraflı ateşkes ilanı ABD’nin talimatı ile olmuş ve böylece Türkiye’nin PKK terör örgütüne karşı operasyonları yavaşlamıştır.

O dönemler Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ unsurlarının yerleşme ve kadrolaşma ataklarının arttığı bir dönem olduğunu bugün anlamış bulunmaktayız.

İpleri ABD elinde olan iki kukla örgüt; PKK ve FETÖ…

Her iki tarafta birbirlerini görmezden gelmiş ve Türkiye de terör eylemleri neredeyse durma noktasına gelmiştir. 1997-98-99 yıllarında terör saldırılarında şehit edilen güvenlik mensubu sayısı 518-383-236 ve sivil ölümler 158-85-83 iken, 2000-2001 ve 2002 yıllarında güvenlik mensubu sayısı 29-20-7 sivil ölümler ise 17-8-7 olarak kayıtlara geçmiştir.

2002 yılında AK Parti iktidarı ile bu sayılar her geçen gün artmaya başlamış ve terör şiddeti ülkeyi kavurmaya başlamıştır.

Peki ne oldu dersiniz?

Neden terör yeniden hortladı?

1999-2002 yılları arasında PKK terör örgütü ne elde etti ki eylemlerini durdurdu?

Ya da Türkiye Devleti terör mücadelesinde atağa mı kalktı? Hayır!

15 Temmuz 2016 sonrası AK Parti iktidarının yerli ve milli bir yapıya kavuşan Türk Silahlı Kuvvetleri ile bugüne kadar elde ettiği terörle mücadele başarısını o günlerde neden yapamadı?

Sözü uzatmaya gerek yok. TSK içerisine çöreklenmiş FETÖ mensupları operasyonları önceden haber veriyor. Hava Kuvvetleri dağları taşları bombalıyor. Terör mensupları inlerinde uykularını bölmeden uyuyorlardı.

ABD ve İsrail menşeli teknolojik savunma araç ve gereçleri ile İnsansız Hava Araçları doğru istihbari bilgileri Genelkurmay Harekât Merkezine aktarmıyorlardı.

Türkiye esasında görünmez bir örgüt ile mücadele ediyordu.

Türkiye o tarihlerde teslim alınarak güneyinde bir terör devletine müsaade eden konuma getirilmek isteniyordu.

Ancak ılımlı İslam’ın temsilcisi olarak görmek istedikleri Türkiye dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile herkesi şaşırtıyor ve medeniyet coğrafyasında lokomotif lider ülke olma yolunda adım adım ilerliyordu.

İşte bu nedenle terör yeniden hortlatıldı. Olmadı 17-25, MİT Tırları, Kobani olayları, Gezi Kalkışması ve 15 Temmuz Darbe girişimi denendi. Yine olmadı. Terör bu kez tüm engellemelere rağmen bitti.

Son istihbarat savaşı İstiklal Caddesinde patladı. Yine olmadı?

Yarın da olmayacak.

Artık son koz kaldı Haziran 2023 seçimleri.

Artık tüm kozlarını birbirine benzemez yedili parti ile oynuyorlar.

Görelim bakalım Mevla’m neyleyecek?

Neylerse güzel eyleyecek.