Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.97
Gram Altın
2831.24
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İ̇nece Köyü ki̇tabı ve spor

YUKARIDAKİ başlıkları görünce şaşırabilirsiniz. Hele İnece Köyü ve Spor başlıkları bize ne ifade ediyor? İnece Fındıkspor 1965 yılında kurulmuş, turnuvalara katılmış ve yeşil-beyaz rengini almıştır. Kulübünün kurucusu bir köy imamı olan Hasan Balcıoğlu (merhum babam)’dır. Merhum Balcı Hoca Köy gençlerini spora özellikle spora yönlendirmiştir.

Benim de köyüm olan İnece Köyü’nün sosyokültürel ve eğitimle ilgili yönünü ele aldım. Köydeki spor etkinliklerini ve eğitime bakışı dile getirdim. Köyümüzdeki dini ve milli eğitime yönelik çabalardan söz ettim. Ekotunizm köyü olan İnece çoğu kırsal kesim için örnek olacağını düşündüm.

Spor başlığını özellikle seçtim. Çünkü ben spora koruyucu sağlık açısından bakıyorum. Güreş, okçuluk, cirit, Uzakdoğu sporları bize göre Türk ulusunun karakterine uygundur. Futbol da olsa herkesin spor yapmasını öneriyorum. Hele gençliğimizin “Bağımlılık” illetinden kurtulmasında sporun kesin önleyici etkisi vardır.

Not-1: Futbol maçları zevk vermiyor. Yerlilerin önü açılmadıkça keyifli maçları izleme imkanı olmayabilir.

Not-2: Toplumu gerginlikten kurtarmanın yolu herkesin toplu halde spor yapmasını sağlamaktır.

Not-3: Fatih Terim’in takımı şu anda başarısız olabilir. Ama unutmayalım ki, Fatih Terim ilkleri başaran birisidir. Kasıtlı olarak Fatih Terim yıpratılmamalıdır.

Not-4: İnece-Erikliman-Giresun Karayolu yapılmalıdır.

Not-5: İnce Köyü (Bulancak-Giresun’da) içinde Camiyolu adlı fındık bahçesi var. Bu bahçeden köyün su borusu geçmektedir. Bu su borusu zaman zaman patlamaktadır. Mezarlığımızda bulunan bahçede HEYELAN tehlikesi vardır. Yardım bekliyoruz. İlgililere duyurulur.

Sonuç: “İnece Köyü’ adlı kitabımı ilgilenenlere tavsiye ederim.”