Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
25 Nisan 2017

Herkes kendi sahasında başarılı olabilir

Nisan ayında Urfa da kurulan kitap fuarında değerli tarihçi kardeşimiz Mustafa Armağanın imza günü vardı. Kendisiyle daha evvel tanışmamıştık. Amcası Anayasa Prof. Sayın Servet Armağan geçmiş te Urfa Harran Üniversitesinin rektörlüğünü yapmıştı. Acizane yazdığım "nurculuğu birazda benden dinleyin" kitabımı kendisine verince sevindi bu kitapta sayın Servet Armağandan biraz bahsetmiştim.

Bilahare sayın Mustafa Armağanla sonra bir telefon görüşmesi yaptım. Kitapta . amcasının yanında duran birisinin olumsuz tavrından bahsetmiştim. Bu şahıs sayın Rektörün genel sekreteri idi. Kitaba aldığım kısmı buraya almayacağım. Bu yazıyı Sayın Mustafa Armağanın sanki beni uyarmasıyla kaleme aldım ve başka bir yönden konuyu izaha muhtaç gördüm.

Sayın Servet Armağan bir anayasa Profesörü, onun ilim ve irfanından dolayı tenkit edildiğini duymadım.. Bilakis kendi sahasında verimli ve bir çok hukukçunun yetişmesine vesile olması her türlü takdirin üzerindedir..

Sayın Servet Armağan ve onun gibilerini nerede istihdam etmeliyiz sorusuna verilecek en güzel cevap elbette onun üniversitede başarılı olan sahasıdır.

İlim adamlarını idareci yaparsak bazıları verimli olmayabilir, çünkü uzmanlık alanı değildir, Üniversitelerde İhaleler, inşaatlar, alımlar, terfi ve tayinler, hatta mutfağın ihtiyaçlarına varınca ya kadar bir çok problemler vardır Hangi profesör bu sahalarda çalışma ve beceri kazanmıştır. İdarecilik hususunda başarılı olmayan Profesörler nakıs değillerdir. Onları o şekilde değerlendirmek ilmin ve alimlerin izzetine yakışmaz. Her profesör kendi alanında büyük bir alimdir..

Şu da unutulmamalıdır ki, bazı rektörlerimizin etrafını kuşatanlarda olmuştur.

Ayrıca böyle yanlış bir uygulamadan dolayı da bir çok ilim adamını feda ediyoruz. Kendi sahasında başarılı bir çok insanı, sahasının dışına iterek ilimden kopmalarına da zemin hazırlıyoruz. İlim adamları öyle kolay yetişmiyor.

Sağlık Müdürlüklerinde d e bir çok doktoru, Milli Eğitimde de bir çok öğretmeni idareci yaparak aynı şekilde heba ediyoruz,

İdarecilik hususunda yeni bir sisteme ve yapılanmaya ihtiyaç vardır. Yetişmiş idarecilerin kendi sahalarında istihdam edilmek üzere idareci yetiştirmek doğru olanı yapmaktır.

Hani liyakat ve ehliyeti esas alacaktık.