Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.54
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Nisan 2016

HER CAN BİR 'ÖZGECAN'DIR

İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul toplantısı inanlığa güçlü bir çağrıdır. Barışa, kardeşliğe bir çağrıdır. Bu sese ( sanki kulaklarında bir ağırlık varmış gibi...) kulaklarını tıkayanlar, terör üzerinden yeryüzünde bozgunculuk yapmaya devam ediyorlar.

Ankara'nın, Bağdat'ın, Şam'ın, Kudüs'ün, Kahire'nin, Karbağ'ın, Bosna'nın hakları haykırıldı. Zalimler kabul etmeseler de " Dünya beşten büyüktür." Yasin Börüleri katledenlerle , Özgecan Aslanların, Sema Ramazanoğularının iffetine saldıranlar, ülkenin çocuklarını dağa kaçıranlar, onların ellerine silah tutuşturup çocuk masumiyetinden katil çıkaranlar, teröristlere havadan silah ve mühimmat desteği yapanlar, Rabia meydanında Esmaları katledenler, Muhammed Mursileri zindanlara atanlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni rehin almak için planlar yapanlar aynı merkezden yönetiliyorlar.

Paris'teki bombacıları, terörist, Ankara'dakileri "özgürlük savaşçısı" sayanlar , kan ve göyaşı üzerinden saltanat devşirenler, değil mi?

İslamı terörle yan yana getirenler yalancıların ta kendileridirler. Hayat, kutsaldır, her şeyin üstündedir. "Masum bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir." İntiharı haram kılan İslamı, intihar bombacılarıyla yok etmeye çalışanlar, DAEŞ, El Kaide, Hizbullah benzeri örgütleri de sevk ve idare ediyorlar. PKK ve FETÖ ittifakıyla yarayı daha da açarak İslam dünyasını fitne ateşine doğru itiyorlar.

İslamı, terörle, Müslümanları da terörist olmakla itham edenler, yaptıklarıya ne kadar da cahiliye döneminin karanlık ruhlarına benziyorlar; adaletsiz, vurdumduymaz ve pervasızlar...

Can, mal, akıl, nesil ve namus güvenliği temelidir, medeniyetimizin. Adalet bunlar üzerine inşa edilir." İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." ifadesinde hiçbir kademelendirme yoktur. İnsan olması yeterlidir. Bunun içindir ki " mazluma adı sorulmaz. Ona hakkı iade edilmelidir. Zalim de kim olursa olsun ona karşı mücadele edilir. Susan, dilsiz şeytandır.

Canlı bomba olup hem kendini hem de başkalarını katledeni "cihadist" diye sunan algı odakları kendi kanlı dünyalarını, "iklimlerini" oluşturmak için bitmez tükenmez bir kin ve öfkeyle saldırıyorlar. Teröristi "cihadist" diye etiketleyen FETÖ medyası, bu ihanet şebekesinin en azılı, en sinsi ve en tehlikeli hücrelerinden biri. Din adına dini, cemaat adına cemaati imhaya yönelmiş bir örgütle karşı karşıyayız. Tarihin hiçbir döneminde böylesine küresel ölçekte bir şebeke, ülkeyi, İslam ümmetini esir almaya bu kadar yaklaşamadı.

Türkiye, inanç ve kültürel değerlerine sahip çıktıkça kendine güvenecek, engelleri aşacaktır.

İnsana verilen değer, Türkiye DiyanetVakfı Yayınları İlmihal I eserinde 378. sayfada " 3. Sadece ahiret hükümleri bakımından şehit sayılanlar" başlığı altında çok çarpıcı bir şekilde verilmiş.

'Şehitlik' bahsinde kimlerin şehit sayıldıkları sıralanırken "...gerek kendisinin gerekse, - isterse gayri müslim olsun - başkalarının can, mal ve namusları uğrunda ölenler... de... şehitlerdir." Bu ifadeler, bizim medeniyetimizin "fabrika ayarları"nı ortaya koymakta. Müslüman olmayanın da canını, malını, namusunu ve hayatını korumakla mükellef olan bir Mü'min, nasıl terörist olur, nasıl canlı bomba olabilir ! Bunun asla ve kat'a mümkün olmayacağı apaçık ortada iken bu terör/ terörist hezeyanlarını şer odaklarının yüzlerine çarpmalıyız.

"Adaleti, iyiliği, yakınlara yardım etmeyi emreden; fenalığı , azgınlığı ve çirkin işleri de yasaklayan" Kur'an ahkamını rehber edinenler, elbette aleme nizam vermekle mükelleftirler.

Dinu00ee, ahlaku00ee ve toplumsal değerleri tahkir eden, her türlü sapkınlığı özgürlük ve çağdaşlık sayanlar , her şeyi istismar etmekten de geri durmuyorlar. Özgecan'ın bedeni üzerinden kendine propaganda malzemesi çıkaran mendebur, öte yandan iffet ve ismet sahibi hanım(lar)ı taciz etmeye devam ediyor. Dağa kaçırılan çocuklarını isteyen anneleri ajanlıkla suçlayan sefih, yollara, evlere bomba döşeyen teröristin elini öpüyor, "üç aylar" bahanesiyle de adaletin pençesindeki mazarrata nefes aldırmaya çalışıyor.

Terörü ve yandaşlarını elim akibetten kimse kurtaramaz.

"Zaman ve mekan aşıp gelen sevili", "eskimez, pörsümez yeni "merhaba !

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan