Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2446.81
BIST 100
9714.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Kasım 2021

HDP'li Deniz Poyraz ve Güvenlik Korucuları

Haziran (2021) ayında HDP (PKK) İzmir il binasında bir kadın saldırıya uğradı.

Sonuçta yargısız bir infazdı ve toplumun bütün kesimleri bu olayı kınadı.

Biz de her türlü yargısız infaza karşıyız ve bu olayı da kınadık.

Bir hukuk devletinde bir suçluyu ancak yasalar cezalandırabilir.

Türkiye de bir hukuk devletidir.

Cezayı ancak bağımsız yargı verebilir.

Bu olayın başka bir boyutu.

*

PKK (HDP)’yı küstürmeme adına yapılan sahtekarlık

Bugüne kadar çok sayıda korucu PKK (HDP) tarafından şehit edildi.

Dul kalan kadınların ve yetim kalan çocukların sayısı oldukça fazla.

Bu durum özellikle muhalefetimizin hiç umurunda bile değil.

Güvenlik Korucularının bir PKK’lı kadar bile değeri muhalefetin gözünde.

17 Kasım tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde aracına bineceği esnada bombalı saldırıya uğrayan korucu başı Emin Nergiz yaralandı.

Emin Nergiz aynı zamanda Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi’nin Şırnak İl Yöneticisi.

HDP (PKK)’li Deniz Poyraz için, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır” demişti.

Aynı Ali Babacan, kendi partisinin yöneticilerinden olan biri için, bir geçmiş olsun mesajı bile yayınlamadı.

Neredeyse bütün ağır toplar, HDP (PKK)’li Deniz Poyraz için mesaj yayınlamıştı.

Mafya ve organize suç örgütü üyelerinden Sedat Peker bile PKK’lı Deniz Poyraz için mesaj yayınladı.

Ama söz konusu Güvenlik Korucuları olunca, bir geçmiş olsun mesajı bile yayınlamıyorlar.

Resmen ayrımcılık yapıyorlar.

PKK (HDP)’ya karşı olan Kürtlere değer vermiyorlar.

PKK’ya destek olanlara değer veriyorlar.

***

HDP’li Deniz Poyraz için mesaj yayınlayan siyasiler:

Mafya suç örgütü üyesi Sedat Peker: “HDP binasında provokasyon amaçlı yapılan eylemde hayatını kaybeden Deniz Poyraz isimli kardeşimize Yüce ALLAH’tan rahmet diliyorum. (Karşıt görüşte olmak ayrı, namussuz olmak ayrı bir şey).”

*

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

*

Meral Akşener (İYİ Parti Genel Başkanı): “Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar.”

*

Mithat Sancar (HDP Eş Genel Başkanı): “Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu herkesin çok net görmesi gerekir. Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi. Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!”

*

Muharrem İnce (Memleket Partisi Genel Başkanı): “Bu kirli saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. HDP'li yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum.”

*

Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi Genel Başkanı): “HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir.”

*

Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi Genel Başkanı): “İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.”

*

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: “Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binası’ndaki saldırıyı kınıyorum. Böyle bir saldırının huzurun ve demokrasinin kalbi İzmir’imizde yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”

*

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır.”

*

Ömer Çelik (AK Parti Sözcüsü): “İzmir'de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.”

*

Hamza Dağ (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili): “Menfur saldırıyı kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.”

*

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “HDP İzmir İl binasında bugün yaşanan saldırı ve cinayeti kınıyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve saldırıya karşı olan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

*

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: “HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, ülkenin siyasetine ve demokrasi düzenine yapılmış demektir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

*

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız. HDP İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz’ın acımasızca katledilişi içimizi yaktı. Hepimize başsağlığı dilerim. Siyaseti kutuplaştırıcı dilden arındırmak; ayrımcılıktan beslenenlere karşı birlik olmak zorundayız. Kin ve nefretten doğan hiçbir provokasyon amacına ulaşamaz.”

*

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.”

*

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hukuk devletine ve devlet geleneğimize aykırı, hoşgörü kültürümüze uzak olan bu şiddet iklimine ve yapılan provokasyonlara asla geçit vermeyelim.”

*

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: “Kardeş kavgası başlatmak isteyenler bunu başaramayacak. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırıldığı, terörün bittiği ve herkesin özgürce fikrini söylediği ülkemizde yaşamaktır hedefimiz.”

*

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: “HDP İzmir İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet diliyorum. Nefret söylemiyle insanlarımızı ayrıştıran, kutuplaştıran dile ve mafya çetelerine geçit vermeyeceğiz. Bir arada kardeşce yaşam özlemiyle…”

*

CHP’li Özgür Özel:Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız.”

*

Türkiye İşçi Partisi:HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve HDPli dostlarımıza baş sağlığı diliyoruz. İktidarın kirli eylemlerine teslim olmayacağız. HDP'nin yanındayız. Omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.”

*

Sezgin Tanrıkulu: “İktidar partisi tarafından siyasette uzun süredir sistematik biçimde kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı bir dil kullanılıyor, buna derhal son verilmelidir. Bugün @HDPgenelmerkezi İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden #DenizPoyraz’a rahmet diliyorum.”

*

SOL Parti: “HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Birarada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza.”

*

Halkevleri: “HDP’ye saldırı, iktidarın iç krizini halka saldırarak çözme çabasıdır! Faşizmin saldırılarını ülkemizdeki bütün ilerici halk güçleri ile birlikte göğüsleyeceğimizi bir kez daha ilan ederiz. Faşizm yenilecek halk kazanacak!”

*

Serkan Özcan Gelecek Partisi Sözcüsü: “HDP İzmlr İl Örgütüne yapılan saldırı, açık bir provokasyondur. Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm @HDPgenelmerkezi camiasına başsağlığı diliyorum. Muhalefete "bunlar daha iyi günleriniz" diye tehditler savurarak, ülkeyi tehlikeli bir toplumsal kutuplaşmanın”

*

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Düşen iktidarlarını iç karışıklıkla kurtarmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz! Demokrasi kazanacak!" ifadelerini kullandı.”
*

İYİ Partili Aytun Çıray: “HDP İzmir İl Merkezinde işlenen cinayet demokrasimize yapılmış bir provokasyondur. Olayın barış, kardeşlik ve kurucu değerlerin merkezi İzmir'de yaşanmış olması ayrıca üzücüdür. İzmirli hemşerilerim gibi olayı kınıyor, herkesi sağduyuya davet ediyor ve başsağlığı diliyorum.”

*

TİHV ve İHD: “Soylu istifa etmeli, hedef gösterici söylemler sona ermeli”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) ise ortak yazılı açıklamayla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, siyasetçilere de hedef gösterici söylemlere son verilmesi çağrısı yaptı.

*

TTB (Türk Tabipleri Birliği: “İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü’ne düzenlenen saldırıda büro çalışanı Deniz Poyraz’ın hayatı acımasızca elinden alınmıştır. Bu cinayeti, bu saldırganlığı kınıyoruz. Genç kadının ailesine ve HDP yöneticilerine bu acı kayıptan dolayı başsağlığı dileriz.”

**

Sonuç olarak, söz konusu PKK (HDP)’lı biri olunca; siyasetçiler, gazeteciler, sanatçılar birbirleriyle adeta kınama yarışına giriyorlar. PKK eylemlerinde ise birden ortadan kayboluyorlar. Böyle bir popülizmle hiçbir (PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ/IŞD) terör örgütüyle mücadele edilemez.

Çok enteresan değil mi? PKK tarafından yaralanan, öldürülen insanlar için bir mesaj bile yayınlamamak.

Böyle bir durumda PKK ile mücadelede Kürtler kimin yanında yer alır? PKK’nın mı, devletin mi yanında mı yer alır?

PKK ile mücadele eden Kürtlerin yanında yer almak yerine, PKK’ya eleman ve para gönderen, PKK’yı destekleyenlerin yanında yer almak, AHMAKLIK değil de nedir?

Türkiye’yi bölüp bir PKK devleti kurmak için mücadele eden PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın yanında yer almak AHMAKLIK değil de nedir?

***

Haftanın notu: Ekrem İmamoğlu’nun 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim stratejisi

Bilerek İstanbul’da sorun üretiyorlar.

Ekrem İmamoğlu gün gelecek bu beceriksizliklerini seçimlerde propaganda aracı olarak kullanacaktır. ‘Benden önce İstanbul bu haldeydi, ben düzelttim’ diyecek.

Haliçteki kirlilik, müsilaj, metro merdivenlerinin tasarruf sebebiyle kapatılması, çöp dağları, susuzluk, metrobüs arızaları, çevre kirliliği, … Ulaşımdan, çevre kirliliğine her şey planlı görünüyor.

Amaç ne?

Amaç, 2023 seçimlerinde İstanbul eskiden bu haldeydi, Ekrem Bey İstanbul’a çağ atlattı, dağ gibi sorunları çözdü demek için.

Ekrem Beyi 2023 ya da sonrası seçimler için hazırlayanlar, İstanbul’u Erdoğan öncesindeki gibi çok sorunlu bir duruma, yani geriye götürmeye çalışıyorlar. Çöp dağları, susuzluk, kirli Haliç, felç olmuş bir ulaşım…

Tamamen Erdoğan’dan önceki İstanbul.

Böyle bir manzaradan, 2. Erdoğan (Ekrem Bey) çıkarma projesi var.

AK Parti, Ekrem Bey’in ürettiği bütün sorunları çözerek, bu fırsatı CHP ve Ekrem Bey’in elinden almalıdır.