Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2430.24
BIST 100
9809.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Eylül 2015

HAYATINA TEMİZ BİR SAYFA AÇANLAR

Hz. Ali'den:

"Şu 4 kişi, amel defterine temiz bir sayfa açarak hayatına yeniden başlar:

u2013 Hasta iyileştiğinde,

u2013 Müşrik (ateist) biri müslüman olunca,

u2013 Bağışlanma ümidiyle Cuma'ya giden kimse, Cuma'dan dönünce,

u2013 Hacca giden müslüman, hacdan dönünce..."

(Deylemi)

* * *

İnsan hayatında 4 hal vardır ki, o hali yaşayan kimselere Allah, geçmiş günahlarını silip hayatlarında yeni bir sayfa açma, temiz bir yaprakla ömürlerine kaldıkları yerden devam etme şansı tanır.

Bu 4 hal şu hallerdir:

Birincisi: Hasta olan kimse, hastalığı sırasında çektiği sıkıntı ve acılara sabrı sebebiyle, günahlarını Allah'a affettirir. İyileştiğinde, tüm günahlarından arınmış olarak, sanki hayatına yeni bir sayfa açmış gibi olur.

İnsan böyle bir fırsatı iyi değerlendirmeli, kendine tanınan şansı, geçmişteki hatalarını tekrarlayarak kullanamamış durumuna düşmemelidir. Kendine açılan beyaz yaprakları, tekrar günah kirleriyle kirletmekten uzak kalmalıdır.

İkincisi: Allah'a şirk koşan veya Allah'ın varlığına hiç inanmayan inkarcı bir insan, müslüman olduğunda, geçmişindeki küfürle geçen günler ve ameller silinir. Kendine yepyeni bir beyaz defter açılır. Bu beyaz sayfaları, hayırla doldurmak, ibadetle süslemek, küfür, isyan ve günah pislikleriyle kirletmemek artık onun elindedir.

Üçüncüsü: Her cuma namazı, mü'min için, günahlarından arınma, yaptıklarından pişman olup tövbe etme şansı, hayatına yeni bir beyaz yaprak açma fırsatıdır.

Cuma namazına bu duygu ve düşünceler içinde, haftalık bir nefis muhasebesi yaparak giderse, cuma sonrasında bu konudaki samimiyet ve ihlası nisbetinde bağışlanmış olarak geri döner. Hayatına yeni bir sayfa açmış olarak kaldığı yerden yaşamaya devam eder.

Dördüncüsü: Hacca gitmek de mü'min için ömrünün en büyük fırsatı ve şansıdır. Makbul bir haccın, daha önce işlenmiş tüm günahlara keffaret olup insanı anadan doğduğu andaki gibi tertemiz hale getireceği, hadislerde açık bir şekilde ifade edilmektedir.

Hacca giden mü'mine, dönüşünde, yepyeni bir hayata başlama şansı tanınmıştır. Günahları silinmiş, önüne güzel amellerle dolduracağı tertemiz beyaz sayfalar açılmıştır. Kendini son derece bahtiyar saymalı, Allah'ın rahmet ve lütfuna ermiş kabul etmelidir.