Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2478.51
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2023

Hayat devam ediyor

Değerli okurlarım ömrü olanların gördüğü gibi hayat devam ediyor. Acısı ile tatlısı ile günler geceler vızır vızır geçiyor.

Zaman kavramının izafi olması nedeni ile bazıları dakikaları, saatler olarak yaşarken, bazılarına saatleri hatta günleri dakikalar hızında yaşayabiliyor.

Geçen hafta ülkem insanı tarihi bir seçim yaparak Türkiye Yüzyılı’nın kapısını açtı. Milletin çoğunluğu her türlü entrika yalan dolana rağbet etmedi.

Birlik ve bütünlüğü, yerlilik ve milliliği onayladı.

Türkiye Yüzyılı yakın tarihimizde yaşananlardan dersler alarak yoluna devam ederse ki, etmeli ve temiz ve beyaz bir sayfa açmalı.

Yapacaklarımız yaptıklarımızın teminatıdır sözünün güvencesi altında yaptıkları ile yeni yeni tarihler yazmalı.

Milletin kahır ekseriyeti maddi sıkıntılarının zirvesinde olduğu halde, istikrara ve güvene oy vererek aslında Cumhurbaşkanımızın önünün bir kez daha açtı.

Maddi sıkıntılar şöyle ya da böyle aşılabilir.

Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşayamam diyen insanlarımızın beklentileri var.

Aynı şekilde manevi erozyonların yıktığı yuvalar ve yaktığı gençlerimiz var.

Talim ve terbiye müessesesi olması gereken milli eğitim sisteminin onulmaz yaraları var.

Aile kurumunun sorunları sadece maddi tedbirler ve yasalarla çözülecek durumda değil. 6284 ve benzeri yasalarla korunmaya çalışılan aile kurumu son yıllarda yaşanılanlara bakıldığında beklenenlerin aksine sonuçları ile giderek daha yeni büyük sorunlara sebep olduğunu görüyoruz.

Sahada bir vatandaşım.

Mesleğim gereği vatandaşlarla içi içeyim.

Dert bir değil elvan elvan.

Hangi biri dercesine sayısına bereket demeyeceğim kadar çok ve çeşitli maalesef.

Türkiye Yüzyılı başlarken öncelik insana verilmeli.

Geçmiş dönmelerde yapılan alt yapı üst yapı hizmetler elbette çok ama çok değerli. Ancak şimdi sıra insanda olmalı.

Haksızlığa uğrayan insanların hakkı, hukuk önünde zamanında verilmeli ki, devlet yaşaması için gereken can suyundan mahrum olmasın.

Hukuk dendiğinde vatandaşın hafızasında yerleşik olan olumsuz algı minimize edilmeli.

Kaş yapalım derken çıkarılan gözler var.

Kiracıyı korumak için uygulanan yöntemlerin ev sahiplerinin gözünü çıkardığı gibi.

Bir hekim olarak sağlık sisteminde gelinen noktayı onca olumsuzluğa ve eksikliğe rağmen olumlu buluyorum. Meslektaşlarımız üzerinden oynanmak istenen oyuna hekimlerimiz çok şükür büyük oranda itibar etmedi.

Sosyal medya yasası çıkarıldı ve çok umutlandım. Dezenformasyonun önüne geçileceğine de inandım ancak seçim sürecinde bizzat şahit olduklarımdan anladım ki, bir yerlerde yanlış var.

Aklı başında zannettiğimiz kelli felli sureti insanların sosyal medya paylaşımları ile vatandaşı yanıltmalarının bir bedelinin olmadığını gözlemledim. Yapanın yanına kâr kaldıkça daha çok sorunlarla karşılaşacağımızdan adım gibi eminim.

Evet hayat devam ediyor.

Herkes her şeyi devletten beklemeye de alıştırılmış. İdare edenlerimiz bu alışılmışlıklara uygun olarak seçim süreçlerinde ben senden daha fazlasını veririm kolaycılığı ile seçim zaferleri elde etmiş ve zaman içerisinde fasit bir dairede sıkışıp kalmışız.

Popülist politikalar maalesef bu son seçimde yine kedini gösterdi. Benim popülistim seninkini yener denecek kadar da ileri gidildi.

Çok şükür büyük çalkantı olmadan ufak tefek olaylarla seçim sürecini sağ salim geçirdik.

Şimdi sıra insan odaklı çalışmalara gelsin.

Benim bir vatandaş olarak yeni hükumetimizden beklentim şu, aile müessesesi ve gençlerimiz için milli ve manevi değerleri koruyan politikalara öncelik verilsin.

Okullar sadece eğitim yuvası değil aynı zamanda talim ve terbiye müesseseleri olarak körpe beyinlere yerliliği milliği aynı zamanda manevi değerlerin verildiği kurumlar haline getirilsin.

Devletimize hizmet eden tüm kurumlarda görevli elemanlara performanslarına göre not verilerek yıl sonunda sınıfı geçemeyenlerden arındırılsın.

Salla başı al maaşı veya devlet malı deniz yemeyen domuz gibi yerleşik deyimlerden bir nebze olsun kurtulmamızın önü açılsın.

Liyakat, sanırım anlamı çok deruni olan bu kelime her kurum ve kişi tercihi için başlangıç kelimesi olarak seçilsin.

Türkiye yüzyılının ülkemize ve dünya mazlumlarına hayırlar getirmesini diliyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.