Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2499.98
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hayal kırıklığı

Sporda rekabet var. Yenilmek de yenmekte var ama bunu doğal karşılamak oldukça zor oluyor. Halbuki yenilgiden ders çıkarıp, sorunu fırsata çevirmek mümkündür.

Ne yazık ki uygulamada böyle olmuyor. Demek istiyoruz ki Trabzonspor şampiyon oldu sevindik ancak maraton bitti, her şey sona erdi sanıldı. Durumun önemi anlaşılamadı. Ortaya gevşemiş, tükenmiş atmosfer çıktı.

Bunu aşmak için belki gayret edildi ama yeterli olmadı. Abdullah Avcı Bey’in ayrılması çözüm değildir. Çözüm spor psikolojisi ve bilimindedir.

Galatasaray, Fenerbahçe’yi yendi. Tebrik ederiz ancak biz Okan Buruk’un çıtayı yükseltemediği kanaatindeyiz.

Beşiktaş belki şampiyon olabilir ama Şenol Hocamız tıkandı. Yerine genç kabiliyetleri ikame etmelidir.

Jesus öğretmen kimliğine kavuşturulmalıdır. Birincilik elbette önemli. Bu büyük futbol ortamından yararlanmalıyız. Onun sayesinde Türk futbol sistemi oluşturulur. Böylece amiral gemisi ortaya çıkar.

İçinde bulunduğumuz hafta hakemlerin kararları pek gündeme gelmedi. Aykırı ve amacını aşan yorumlar yapılmadı. Spora odaklanınca, güzel futbol gündeme gelince bazı şeyler rayına oturuyor.

Not-1-Altyapı eksikliği devam ediyor. Geleceğin inşaası gençlere yatırım yapmak zordur. Bu arada Spor Bilimleri devreye mutlaka girmelidir.

2-Sporla uzaktan yakından ilgisi olmayanların idareci olmalarını önermiyoruz. Böyle bir durum boşuna emek kaybıdır, zaman israfıdır

3-Hükumetimiz döneminde spora her alanda muazzam yatırımlar yapıldı.

4-Gençleri coşturabilmek için özellikle mehter marşını çalmalıyız, onlara bu zevki aşılamalıyız.

5-Basında spor yöneticilerinden değil, sporcuların ve teknik adamların başarıları konuşulmalıdır.

Not: “Türk futbol sistemi okul haline gelmedikçe geleceği inşa edemeyiz.”