Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2430.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Kasım 2021

Hasta adam

Son günlerde yine dillere pelesenk oldu bu tâbir. On yılda belki on kez öldü ölecek dedikleri Cumhurbaşkanımız yaşıyor ama bu beklenti ile yatıp kalkanlardan birçok insan bugün hayatta değil.

Meslek hayatımın ilk yıllarında tecrübesizliğin verdiği cehaletle çalıştığım hastanede bazı hastalar için öldü ölecek der ve hasta yakınlarını gereksiz yere yorar ve gererdim. Zaman denen mefhum beni eskitip mesleki yaşımı gençleştirdikçe bu görüşümün beyhudeliğini ve çoğunlukla da beni mahçup eylediğine şahitlik yapar oldum.

Çok yanıldığım zamanlar oldu. Hatırladıkça bir hoş olduğum çok anılarım hâlâ taptaze durur. Hele bir keresinde yaşadığım garabeti hiç unutamam. 40 yaşında bir hastam beyin kanaması geçirmiş ve tedavi süreçlerinden başarı ile geçip tam şifa bulmuş ve taburculuk tabir ettiğimiz hastaneden çıkış işlemlerini yaparken aniden kopan bir fırtınaydı bu ondan dolayı unutamam.

Sorumlu hemşire gelip hocam hastayı kaybettik dediğinde yaşadığım çöküşü de hiç unutmadım ve kulağıma küpe olarak hâlâ da taşırım.

Bizim meslek bu işte değerli okurlarım.

Artık ulu orta konuşup ahkâm kesmiyorum.

Artık Akıllandım…

Allah’ın verdiği canı sadece evet sadece Allah’ın aldığına ve rızkı bitenin öbür âleme göç yolculuğunun esbabını da sadece kendisinin tayin ettiğine inandım iman ettim.

Son günlerde görüntülü ve yazılı medyada servis edilen Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu ile ilgili haberleri bu hassasiyetle takip ederken hiç akıllanmayacak mı bu yaratıklar diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Ne kadar meraklısınız öldürmeye yok etmeye.

Kininizde boğulun demekten kendimi alamıyorum.

Yok yürüyüşü şöyle yok duruşu böyle.

Cehalet insanı ne kadar savuruyorsa ondan daha fazla savruluyorsunuz.

Bugünkü bilimin ispatı ile malumumuz olan bir gerçeklik var.

Yürüyüş şekli ile parmak izi arasında bir ilişki var.

Allah iradesini öyle bir nakışla işlemiş ki, yeryüzünde yaşamış ve yaşayacak olanların parmak izi gibi yürüme şekli de kişiye özel. Her insanın yürüyüşü kendine has olduğundan olsa gerek “duruşundan yürüyüşünden belli” sözünü sık kullanırız.

Boşuna heves etmeyin artık.

Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır.

Boşuna debelenip daha fazla rezil rüsvay olmayın.

Onlarca kez öldü dediğiniz Cumhurbaşkanımız dimdik ayakta ve tüm dünyaya hodri meydan demeye devam ediyor.

Rabbim hayırlı hizmetler ve hayırlı ömürler nasip etsin.

Milletin duası ile yaşamanın verdiği bir şevk ile daha çok yaratığı mahcup edeceğine inananlardanım.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.