Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hangi adaydan yana olalım?

Onu neredeyse 30 yıldır tanıyordum. Apolitik, siyasete merak ve ilgisi olmayan eski bir arkadaşımdı. Dün telefonla aradı. “Abi bir şey sormak istiyorum” dedi.

Tabi’ dedim. Konuşmaya başladı:

“Biliyorsun benim çevrem hep iktidara karşı olan, genelde sol görüşlülerden oluşur. Şimdi devamlı olarak artık Tayyip beyin süresinin dolduğunu, bundan sonra Kılıçdaroğlu’nun başa geçmesi gerektiğini söylüyorlar. Bazen yumuşak, kimi zaman sert ifadelerle bunu tekrarlıyorlar.”

“Sen ne düşünüyorsun?” diye sordum.

Dostumuz, “Ben şöyle düşünüyorum: Ülkemizi kana boğan, çok sayıda insanımızı ve tabi böylelikle hepimizi acıya, elem ve kedere sevk eden PKK hangi ittifakı destekliyor? Tabi ki CHP’yi. Onlarla aynı yere oy vermem inanın çok ağırıma gidecektir.

Sonra ülkemizin düşmanı, şer kuvvetlerin işbirlikçisi FETÖ ve avenesi kime oy verilmesini istiyor, ona bakıyorum. Sitelerine giriyor, beyni yıkanmış adamlarının salyalar akıtarak konuştukları videolarını dinliyorum. Sadece Millet İttifakını tercih edin diyorlar ve Tayyip beyin seçilmesini hiç mi hiç istemiyorlar.

Derken Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini, bağımsız hareket etmesini istemeyen ABD ve Avrupa ülkelerinin ne dediklerine bakıyorum. Onlar da aynı ağızla Millet İttifakı diyor ve Tayyip beyin artık gitmesinden bahsediyorlar.

Abi, kısacası ülkemin düşmanları, şer kuvvetler hep Tayyip beyi göndermekten söz ediyor. Bunlar aynı zamanda Türkiye’nin felaketlerine sevinen, yenilik ve gelişmelere dudak büken güçler. Neden onları destekleyeyim ki? Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz için yaptığı sayısız dev eserler, deprem afetinden sonra insanlarımızın acısına müdahalesi, vaatleri ve başka konular. Bunları hesaba katmıyorum bile.

Elbette benim eğilimim Cumhur İttifakı’ndan yana olacak. Sen ne dersin abi, yanlış mı düşünüyorum?”

Kendisine özetle şunları söyledim:

“Değerli kardeşim, böyle düşünmekte haklısın. Gayet mantıklı akıl yürütmüş, isabetli olanı görmüşsün. İnşallah başka vatandaşlarımız da böyle muhakeme ile oylarını verirler. Ülkemizin aydınlık geleceği buna bağlı.”