Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2458.85
BIST 100
9809.64
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 May 2012

Hamdolsun!

Allah şüphesiz kalplerdekini en iyi bilendir. Ki O, bize şahdamarımızdan daha yakındır. Sadece mazlumlardan haberdar etme kaygısıyla Suriye'de bulunan ve iki aydır esir tutulan kardeşlerimiz Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan nihayet iyi haberler aldık.

Bütün dezenformasyona rağmen Allah onları ailelerine ve ümmete bağışladı, hamdolsun.

İlk görüntülerine bakınca, sağlıklı ve her zamanki onurlu duruşlarını görüp şükrettik.

Umudumuzu hiç yitirmemiştik ama iki yakışıklı gazeteci kardeşimizin, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanındaki samimi ve vakarlı edaları ayrı bir mutluluk verdi.

Evet her zaman ki gibi Elhamdülilah!

En kısa zamanda sarılıp hasret giderebilmek için dualarımız onlarlau2026

Tatil zamanı(!)

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolay Sarkozy, İslamofobi üzerine kurguladığı kampanya sürecinin ardından seçimlerden mağlubiyetle çıktı. Seçimleri yüzde 52 oy alan Sosyalist Fransuva Hollande kazandı.

***

Sarkozy önce Fransa'daki Çingenelerin sınır dışına sürülmesi için çalışma başlatarak ülkesindeki nefreti ve ötekileştirmeyi körükledi.

Aynı Sarkozy Libya'da da uluslararası camiayı dahi dinlemeden "petrolü önce ben kaparım" diye bombardımana başlamıştı.

"Ermeni soykırımı olmamıştır" diyene hapis öngören, insan haklarına ve düşünce özgürlüğüne aykırı saçma sapan yasayı geçirmek için kırk takla atmıştı Sarkozy.

Paris'te 7 kişiyi öldüren derin manivelalı Cezayir asıllı 23 yaşındaki Muhammed Merah'ı polis, kıstırdığı evde 32 saatlik pazarlık sonucu "ölü" ele geçirince Sarkozy hemen konuşmuştu: "Radikal İslam'ın yayılmasını engellemek için cezaevlerinde baskıyı artırıp interneti kısıtlayacağız."

***

Soğuk savaş tezleri ile Avrupa'daki İslam nüfusunu hedef tahtasına koyan Merkel yengenin kuklası Sarkozy de tarihin çöp sepetinde artık.

Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi, "Sarkozy herhalde artık tatile çıkar."

Akordiyon

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde sabahlayan tiyatrocular, hem Başkan Topbaş'a öfke saçıp hem de belediyeden aldıklar maaş sistemlerinin aksamamasını talep etmiş. Sabaha dek "Çav bella" şarkısıyla oyuncuları coşturan sanatçı, gitarını akort ederken "Keşke herkesi akort edebilmek mümkün olsaydı" demiş. Ne güzel demiş(!) Tam da mesele bu. Koyun sürüsü veya dağdaki çoban gibi gördükleri milletin iradesini artık akort edememeleriu2026

Tekin'siz işler!

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Tonla spekülasyon dönüyor bu konuyla ilgili. Mesele daha çok "derin" CHP'nin direncine ve genel başkanı manipüle edebilme gücüne karşılık, Tekin'in tamamen pasifize olması sanki. Zenginler kulübüne karşı biraz da olsa değişimden yana olanların CHP'de yenilgiye uğraması mukadder. Bakalım Tekin tamamen pes edecek mi?