Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2477.63
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Aralık 2022

Halka hizmeti Hakk'a hizmet gibi gören bir belediye; Fatih Belediyesi ve bir teşekkür!

Değerli okurlarım bugün sizlerin karşısına sıra dışı bir yazı ile çıkıyorum. Bugün yurdumun hizmet insanlarının motivasyonuna katkı sağlayacak bir yazı kaleme aldım. Hepimizin ortak derdidir; Geleceğe iyi bir hizmet bırakmak. Bizden sonra devam edecek ve amel defterimizi kapatmayacak bir sadaka-i cariye hepimizin hayalini süslemiştir. Kimimize nasip olur kimimize olmaz. İşte sizlere bu sadaka-i cariyenin nasip olduğu bir hizmet kurumundan bahsedeceğim.

Hepinizin malumu olduğu üzere ülkemizin gurur kaynağı Baykar Makinenin öncülüğünde T3 Vakfının icra ettiği DeneYap Atölyeleri ülkemizde binlerce gencimize rehberlik ediyor. Bu tezgâhtan geçen binlerce genç teknik beyin teknolojiye olan düşkünlüğünü ekip çalışması ruhu ile zirveye çıkarırken aynı zamanda el ve beyin uyumu koordinesinde teknik becerilerini geliştirme fırsatını yakalıyor.

Bir dönem elinde ki İHA ile birileri bizlerin önünü açmalı diyen Selçuk Bayraktar şimdilerde elde ettiği başarıyı taçlandırmak için kendisi gibi genç beyinlerin önünü açmaya onlara yol göstermeye gayret ediyor. Ve gelecek nesillerin kendisinden sitayişle bahsedeceği kalıcı bir eseri genç beyinlerin dimağlarına nakşediyor.

Tabi bu kadar önemli olan bu faaliyetin başarılı olması ve gençlerimizin sunulan hizmetlere ulaşması için kamu desteğinin olması şart. Bu bilinçle hareket eden birçok belediye bu anlamda var olan binalarını imkanları nispetinde bu hizmete tahsis etmiş durumda.

Fatih Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Fatih Deneyap Eğitim Merkezi de bu merkezlerden biri. Fatih Belediyesi ve çalışanları başta olmak üzere birçok belediye yaptıkları bu hizmeti; “Halka hizmet hakka hizmet etmektir.” Düsturu olarak görmekte ve bu niyetle çalışmaktadır. Bu kapsamda dün yani 10.12.2022 Cumartesi günü Bilim Fatih Deneyap Eğitim Merkezi de yaşadığım bir anekdotu aktarmak istiyorum.

Söz konusu anekdotu paylaşmadan önce T3 Vakfı’nın bu etkinliğine ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan Beyefendiye ve ekibine teşekkür ediyorum. Böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmak gerçekten geleceğin teminatı gençlerimiz için oldukça önemli bir katkı olarak tarihin sayfasında “Sadaka-i Cariye” nevinden yerini alacaktır. Bu hizmetlerin sonuçları ülkemize etki ettiği sürece tüm bu faydalardan kendilerine manevi bir kazanç olacaktır.

İşte bu programlardan birinde öğrencisi olan bir velimiz her Cumartesi günü lise talebesi evladını o kursa götürüyor ve kursun devam ettiği dört saatlik süre boyunca Bilim Fatih Deneyap Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan “Çok Amaçlı Eğitim Salon’unda” yanında götürdüğü bilgisayarı ile çalışmalarına sürdürme imkânı buluyor.

Cumartesi gibi bir günde böyle bir imkânın velilere sunulması takdire şayan bir davranış. Bu salonu kullanan veli sayısı ortalama 7-8 civarında olmakta. Böylece İstanbul’un keşmekeşliğinde çalışmalarından geri kalmadan zamanı verimli olarak değerlendirme imkânı elde ediyorlar.

Tabi hizmetler bu kadarla sınırlı değil. Aynı zamanda misafirlerin kullanımına sunulan birde internet hizmetine değinmeden geçemeyeceğim. Yani kısacası hem öğrencilerimiz için her türlü ekip ve ekipmana sahip bir eğitim merkezi hem de velilerimizin hayatın akışından kopmayacakları bir ortamı sağlayan bilim merkezi.

Bir velimizin talebi doğrultusunda Fatih Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Ergün Turan başta olmak üzere kursun yöneticileri bilim merkezinin çok amaçlı salonunda velilerimizin kullanımına hizmet edecek şekilde masa ve sandalye düzenini alarak hizmetlerini taçlandırıyorlar.

Bu vesile ile Fatih Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. Bende bu güzel adımın taçlanması için önümüzdeki hafta salonda çalışan velilerimize ikram edilmek üzere bisküvilerini göndereceğim. Tabi velilerimizin servislerini kendileri yapmak şartı ile çay ikramını kursumuzun yapacağına eminim.

Kalın sağlıcakla…