Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.35
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hali̇ç Üni̇versi̇tesi̇ ve spor gündemi̇

Haliç Üniversitesi yirmi yıl önce kurulmuştur. Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu hocamız kurucusudur. Daha sonra şanssız bir dönem geçirmiştir. Daha sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın büyük bir öngörüsü ile durum tespiti yapılmış ve üniversitemizin ayağa kalkması için gerekli atılımlar yapılmıştır. Bu bağlamda İstanbul Üniversitesi’nin saygıdeğer ve iş bilir rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak devreye girmiştir. Mütevelli Heyet Başkanı olan Prof. Dr. Mahmut Ak üniversitemizin durumunu değerlendirmiş ve Prof Dr. Abdurrahman Eren’i rektör olarak teklif etmiştir. Atanan rektör Prof. Dr. Abdurrahman Eren üniversiteyi ayağa ve atağa kaldırmış, meyus ve mahzun olan öğretim üyesi öğrencilerinin yüzünü güldürmüştür. Umudu biten insanların yeniden hayata ve öğrencilere sarılmasına vesile olmuştur. Bugün Haliç Üniversitesi İstanbul Üniversitesi’nin hamiliğinde enginlere kürek sallamaktadır.

İstanbul Üniversitesi’nin Haliç Üniversitesi’ne sahip çıkması soluk borusu görevini yerine getirmesine sebep olmuştur. Bu sebeple Prof. Dr. Mahmut Ak’ın yeniden rektör atanması, olur ise eğer, devam eden bir sürecin mutlulukla bitmesine yol açacaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahman Eren devir aldığı problemli ortamı da tamama erdirme şansını yakalayacaktır. Takdir bizi idare edenlerindir. Biz sadece mevcut durumu yazdık. Bu güzel temenniden sonra konumuza dönelim:

1-Bizce kimin şampiyon olacağı çok önemli değil. Fenerbahçe’nin ligin alt sıralarında olması üzücü bir durumdur. Demek ki, yerli oyunculara ihtiyaç vardır.

2-Başakşehir’in şampiyon olmasını istiyoruz. Ancak nefesi yetecek mi?

3-Galatasaray iyi gidiyor. Ancak yerli oyuncu takımda yok gibi. Bunun sebepleri üzerinde kafa yormak lazımdır.

4-Beşiktaş ve Trabzon iyi gidiyorlar. Ünal Karaman ve hocası Şenol Güneş’i kutluyoruz.

5-Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve diğer güreşçilerimizi tekrar kutluyoruz. Ata sporumuz güreşi devamlı gündemde tutmalıyız.

6-Hayatın her alanında iyi huylu ve tatlı dilli olmak lazımdır. Durumdan vazife çıkarmak isteyenlere fırsat vermemek lazımdır.

7-Sri Lanka’da gerçekleşen terör olayını şiddetle kınıyoruz. Bu olaylardan herkesin ders çıkarması gerekir. Terörün her çeşidini kınıyoruz.

8-İnece – Erikliman – Giresun yolunun yapılması için çabalar var. Av. Milletvekili Sabri Öztürk, Müh. Hüseyin Taşkın’a teşekkür ederiz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu bu konuda üstün çaba sarfediyor. Emeklerinin boşa gitmemesi için yardım etmeliyiz.

9-Giresun Dergisi 33.yılını kutluyor. Dergimiz sahibi Remzi Mamaşoğlu üstün çabaları ile dergimiz ödün vermeden yayın hayatına devam ediyor. Giresun Üniversitesi Rektörü dergimizin faaliyetini takdir etmiştir.

10-Futbol Federasyonu seçimleri var. Bu seçimlerde aynı insanlar değil, farklı branşlarda olan kişiler de yönetimde görev almalıdır. Özellikle bilimsel faaliyete ağırlık verecek ekip kurulmalıdır. Bendeniz de bu bağlamda göreve talibim.

Sonuç: “Federasyon seçimlerinde akademisyen olarak görev almak istiyorum. Yöneticilerimizin takdirlerine sunulur.”