Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.97
Gram Altın
2831.24
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hakemli̇k kurumu bağımsız ve tarafsız olmalı

KABUL edelim ki futbolumuzun düzeyi istediğimiz gibi değildir. Oynanan futbol keyif vermiyor, umut vaat etmiyor. Kalitesiz futbol bütün aktörlerin uykusunu kaçırıyor. Çarpışan demeçler seyircilerin tadını kaçırıyor.

Niteliksiz futbol sebepleri arasında yerli oyuncuların sayıca yetersizliği gelir. Gençlerin önü tıkanıyor, onlara şans tanınmıyor. Yöneticilerin öfke ve sert demeçleri medyayı sanki, esir alıyor. Spor barış, kardeşlik, dostluk aracı olmaktan çıkarılıyor. Spor şiddetin aracı diye sunuluyor.

En çok hakemlik kurumuna ve hakemlere yükleniliyor. Kararları ile konuşan hakemler sanık sandalyesine oturtuluyor. Hakemlerin sahibi, adeta, yok gibi davranılıyor. Hakemlik kurumunun teminatı yeterli olmadığı için özgür ses vermiyor, soluğu kesiliyor.

Trabzonspor ve diğer maçlardaki hakem kararları hatalı mıdır? Bu kararları değerlendirirken insaflı ve objektif olmalıyız. Bunun yolu da hakemlik kurumunun kimseye bağlı ve bağımlı olmamasından geçer. Hakemler kimseye minnet duymamalıdır.

Not-1: Trabzonspor harika maçlar çıkarıyor. Ünal Karaman mükemmel bir yönetim ortaya koyuyor.

Not-2: Anadolu takımları İstanbul ekiplerine kök söktürüyor.

Not-3: Tekvando takımımız Avrupa’da iki altın, bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

Not-4: Sporcuların askerimize selam göndermesi milli gururumuzu ve benliğimizi okşamıştır.

Not-5: Otobüs, kamyon, dolmuş ve taksi sürücüleri ehliyet alırken ve belirli aralıklarla psikolojik değerlendirmeye alınmalıdır. Tabii ki karar, ilgililere aittir.

Not-6: İnece-Erikliman-Giresun Karayolu yapılmalıdır.

Not-7: Giresun-Bulancak-İnece Köyünde Cami Yolu adlı fındık bahçesinde (bendenize ait) köyün ortak su borusu geçmektedir. Bu da heyelana yol açmaktadır. Bunun giderilmesi gerekir. Reha Ümit Goluoğlu (muhtarımız) bize söz verdi, çözecek.

Sonuç: “Hakemlik kurumunun tarafsızlığı ve bağımsızlığı sağlanmalıdır.”