Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2835.11
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Haftaya göz atalım

Fransa'nın Dünya Şampiyonu olması gündemi alt üst etti. Fransız milli takımı dünya için mükemmel bir örnek oluşturdu. Sömürgeci gelenek devam etmekle beraber asimile olan gençler takımlarını şampiyon yaptı. Buradan çıkarılacak dersler vardır. Ders alanların şampiyonluğu yakalayacağına inanıyoruz.

Hırvatistan kendi imkanları ve evlatları ile şampiyonluğu kaçırdı. Hırvatistan kamuoyu futbol ile yatıp kalktı. Ummadıkları ama hak ettikleri bir sonuç aldılar. Nüfusu küçük bir ülkenin neler yapabileceğini bize gösterdiler. Kendilerine müthiş bir özgüven geldi. Hem bireysel hem de ekip olarak Hırvatistan'ın yıldızı parlayacaktır.

Türk asıllı Alman vatandaşı futbolcumuzun ırkçılığa karşı verdiği cevap spor dünyasına bomba gibi düştü. Mesut Özil son derece nazik ve düzgün dil ile mektup kaleme aldı. Mektubunda kendisine yapılan muameleyi dile getiriyor. Bu şekilde yeni bir tartışmayı başlatmış oluyor. Umarız ki gereken dersler alınır.

Hafta sonu Giresun'a gittik. Prof.Dr. Sefa Saygılı, Yasin Saygılı, Hayrettin ve Eymen beyefendiler bize eşlik etti. Havaalanından sonra Bulancak'a vardık. Annemiz Şöhret Balcıoğlu'nun elini öptük. Dr. Sefa Saygılı konuğumuz oldu. Birlikte İnece Köyüne ve Yaslıbahçe köyüne gitme şansını yakaladık.

Dereli'nin Eğriambar köyüne ziyarette bulunduk. Daha sonra Kulakkaya beldesine gidip reis Abdullah Önal beyin konuğu olduk. Belediye başkanımızın halkı ile bütünleştiğini gururla izledik. Turistik bir tesis olan Gırıkbahçe'de kahvaltı yaptık bu tesisin sahibi Zeki-Şükran Çakır ailesini en içten dileklerimizle kutlarız.

Kulakkaya'da bir otel var. Adı Zifin Otel. Bu oteli Op.Dr. İbrahim Özkuş inşa ettirmiştir. Çok mükemmel ve usta bir cerrah olan Dr. İbrahim Bey Giresun'a muazzam yatırımlar yapmış. Önce Giresun'da Futbol Federasyonu Eski Başkanı'nın evini alıp restore ettirmiştir. Ancak idareciler bu evin kullanılmasına izin vermiyorlar.

Bu yazıyı kaleme alırken Karadeniz'deki yaylaları özellikle Giresun'daki tesisleri, doğal güzellikleri dile getirmek istedik. Neden Avrupa'da bizim takımlarımız kamp yaparlar? Niçin Avrupa'da bütün zamanlarını geçirirler? Bu sorulara cevap vermek zorundayız.

Türk takımları neden mesela Karadeniz yaylarına gitmezler? Mesela Giresun'un Kulakkaya (Dereli) beldesinde çok mükemmel tesisler var. Dr. İbrahim Özkuş'a ait otel ve diğer tesisler kamp yapılacak mekan özelliği taşıyorlar. Tabii ki, bu tesislerin daha da donatılması gerekiyor.

Dr. İbrahim Özkuş Kulakkaya'da yatırımlarını sürdürüyor. Doğal bir parkı kiralayıp orayı da donatıyor. Güzel tesisleri Türk Turizmine kazandırıyor. Hekimlik yaparak kazandığı helal paralarını ülke için harcıyor. Giresunlular da bu dostumuzun kıymetini bilmeleri temenni edilir.

Sonuç: "Türk Takımları ve Spor Camiası Karadeniz özellikle Giresun Yaylalarını tanımalıdırlar."