Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ekim 2016

Hac yolu büyük tehlikede

Sırf Müslüman olduğumuz için suçlandığımız, hor görüldüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Dünya Müslümanları adeta uyuşturucu verilmiş bir vücut gibi uyku halinde. Tıpkı koca bir fil gibi kendisini küçük bir mızrakla yola getiren Batı dünyasının esiri olmuş bir şekilde, zombi filmlerindeki gibi anlamsız ve yavaş bir yürüyüş halinde.

Bir yandan ümmete "Müslümansan teröristsin!" baskısı yapanlar, diğer yandan da kutsal toprakları bir ateş çemberine almış durumdalar.

Buradan uyarıyorum. Kutsal topraklar tehlike altındadır. Hac yolu tehlike altındadır. Hatta Suudi Arabistan yanlış politikalara devam ederse belki ilerde Mekke ve Medine diye farklı devletlere bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

Cüneydi Bağdadi Hazretleri hakkında 30 defa hacca gittiğini rivayet edenler vardır.Ve bu 30 haccı kendisi kutsal topraklara yürüyerek gerçekleştirmiştir.

Bu noktadan hareketle acaba Cüneydi Bağdadi günümüzde yaşıyor olsaydı yine hacca yürüyerek gidebilecek miydi?

Mevcut Ortadoğu coğrafyasında şimdilik bu, pek mümkün görünmüyor.

Müslüman ülkelerin liderleri bunun farkında mı bilemiyorum ama Batı Dünyası'nın Ortadoğu coğrafyasına yönelik tavırlarının altında ben piramidin en tepesinde İslam karşıtlığının bulunduğunu düşünüyorum. Ve bu fikrimi destekleyen birçok veri de var.

El Kaide gibi bir örgütün Amerika Birleşik Devletleri'nde uçaklarla gökdelenlere girip kanlı bir eylem gerçekleştirebilecek olmasının arkasında sadece birkaç örgüt militanının olduğunu söylemek safdillik olur.

ABD'nin kendi insanlarının hayatına mal olacak büyük bir eylemi kendisinin gerçekleştirmiş olduğu yönündeki iddialar halen cevaplandırılmış değil.

İslami bir terör örgütü fikri, Batı dünyasının Müslümanlar üzerinde baskı kurması için çok kullanışlı.

Algı operasyonunda tam başarı sağlayan emperyalistler Müslüman eşittir terörist algısını kafalara yerleştirdiler.

Ama neticeye baktığımızda bu işten zararlı çıkan yine ümmet oldu. An itibariyle Müslümanlar Hac yolunun güvenliğini sağlayamaz durumda.

Suudi Arabistan şimdilik güvenli gibi görünsede Hac yolu büyük tehlikede. Hacı adaylarının kafilelerle Irak Suriye üzerinden kutsal topraklara gittiği günleri acaba bir daha görebilecek miyiz?

Türkiye sınırlarının dışına çıktığınızda o coğrafyalar artık at üstünde deve üstünde geçilebilecek coğrafyalar olmaktan çok uzak.

Kudüs farklı mı sanki?

Kudüs'e gitmek için İsrail gümrüğünden geçmek gibi bir probleminiz var. Bu da yetmemiş gibi Mescid-i Aksa'ya girip çıkarken Müslümanlar ciddi anlamda rahatsız edilmekte.

Bu da Mescidi Aksa'nın ziyaretçi sayısını büyük oranda etkiliyor.

Sadece bu mu? Ortadoğu coğrafyasında binlerce, onbinlerce peygamber, sahabe ve evliyaların türbeleri de çatışmalarda zarar görüyor.Bu da asıl amacın özgürlük olmadığını gösteriyor.

İslam tarihi bizzat Müslüman olduğunu iddia edenler kullanılarak yok ediliyor. İşin içindeki büyük tuzağı aslında ateşi elinde tutanlar görmüyor. İpin ucunun Batılı emperyalistler olduğunu fark edemiyorlar.

Ortadoğu'nun alev alev yanması en çok Emperyalist Batı dünyasının ve Siyonistlerin işine geliyor.

İslam Dünyası ise trene bakar gibi izliyor. Benden uyarması.