Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2311.25
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Güzel bir başlangıç

33 yıllık tıp birikimi, Orta Anadolu’da devlet ve özel hastanelerde geçen 25 yıllık kadın doğum hekimliği, 1.5 yıl çocuk hekimliği, 12 yıllık cinsel sağlık alanındaki çalışmalar, araştırmalar, yazılan eserler… Aynı zamanda aile danışmanı kimliğiyle giderek mutsuzlaşan, kuruluş gayesini kaybeden, holistik duyguların yerleştiği ailelerimizi yeniden yapılandırmak 4 çocuk annesi Ünzile GİRİŞGİN’in 50 yıllık ömrünün özeti sayılabilir.

Benim köşem akademik tıp sayfası değil. İnsanı ruh, kalp, beden bütünlüğü içerisinde gözlemleyen, tedavi etmeye çabalayan bir kadın doğum uzmanının yıllara dayanan birikiminin satırlara aksedeceği paylaşımlar olacak inşaallah.

Yazılarım bir şairin, bir romancının edebî yeteneğine karşılık gelemez elbet. Lâkin bir kadın hekimin içten duygularını, hastalarına düşkünlüğünü, milletine olan sevgisini, kutsallara verdiği önemi bana sunulmuş köşemde mutlaka hissedersiniz diye ümit ediyorum.

Bana değer vererek yazmam için aracı olan dostlarıma ve gazete yönetimine teşekkür ederim. Her zaman olumlu geribildirimleri ile beni teşvik eden değerli okuyucularıma sonsuz sevgilerimi sunarım. Yapıcı eleştirileri, saygı çerçevesindeki yaklaşımları ile kalem oynatmanın zor olduğu cinsel sağlık ve genel tabâbet alanındaki önerilerinizi her zaman dikkate alacağım.

Anlatmak istediklerimle dışarıdan bakan ve okuyan göz aynı frekansı tutmayabiliyor.

Yazılarım için vakit ayıracak okuyucularımın mutluluk, güzellik, sağlık, huzur, bilgi ve birlik duygularını yaşayabilmelerini istiyorum. Gençlere, çocuklara, geleceğe sahip çıkma gayreti satırlarımda hissedilebilsin öyle değil mi?

Okuyucular teveccüh gösterdikleri, istifade ettikleri ve sağlığım da elverdiği sürece bu köşede haftada bir gün buluşacağız inşaallah. Önerilerini, eleştirilerini ya da hislerini benimle paylaşmak isteyenler aşağıda verdiğim e-posta adresine yazabilirler. Yorumlarınızın gelecekteki hizmetlerimize muhakkak katkısı olacaktır. Hep beraber daha iyiye ve daha güzele ulaşma gayretimiz devam edecektir.

İlk yazımız Mevlâna diyarı Konya’dan, aşkın sizlere yansıması ile başlamış olsun. Hayırlara kapı açsın. Kutlu olsun. Aşk, sevda insanı, gönüllere, ruha ferahlık sunan Hz. Mevlâna’nın aşkın sahibine ulaşma gayretinden ilham alarak kaleme alacağımız yazılar ruhlara, bedenlere, gönüllere mutluluklar getirsin.

Geriye dönüp baktığım zaman hep bir gaye için çalışıp çabalamışım. İnsanın mutluluğu ve sevdası… Her zaman söylediğim cümledir: Ben bir aşk insanıyım. Aşkın yansıması bende nasıl tecelli eder?

Sanırım başkalarını mutlu etmek ve onları sevgiyle tebessüm ederken görmek… Psikolojik sıkıntıların, korkuların, kaygıların arttığı günümüzde müjdeleyici ve ümit verici olmak.

“İnsanlar artık okumuyor. Neden boşuna yazıyorsun?” diyenler oluyor.

Sanırım bilginin getirdiği mesuliyet hissi gönülden taştığı zaman ya birileri ile konuşmanız ya da yazıya aktarmanız gerekiyor. Bilmek, bilene çok ağır geliyor. Sonra şunu düşünüyorsunuz: Ben bir bilim insanıyım. Bilgiler benimle kalırsa, insanlığın istifadesi için sunulmazsa bildiklerim ne işe yarar ki?

İlim öğrenmek aşktır, sevdadır, tutkudur. Dopamin ve motivasyon kaynağıdır. Herkes eğlenmek isterken siz okumayı ve araştırmayı tercih edersiniz. Ne büyüklükte olduğunu bilmediğiniz ömür hazinenizde nasıl daha faydalı olabilirim, acaba ne yapsam da insanları mutlu etsem diye düşünürsünüz. İyileşenlerin duası, gençlerin tebessümü, danışan çiftlerin birbirlerine muhabbeti, beylerin size saygısı ve hürmeti, kitaplarınızı okuyanlardan gelen teşekkür postaları kalbinize bir inşirah, bir lezzet verir.

Çok teşekkür ederim Allah’ım! Beni ilim öğrenen ve öğreten sınıfında yarattığın için, kadınlarımıza, ailelerimize sevgi, mutluluk veren hekim olmayı bana nasip ettiğin için sana sonsuz kere şükrederim.

Jinekoloğun köşesine hoş geldiniz!

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan