Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2015

Gülen'in Gizemli Amerika ilişkileri

Arizona Eyalet temsilcisi Matt Salmonu2026 Missouri Eyaleti'nden Emanuel Cleaveru2026.
Gülen için Dışişleri Bakanı John Kerry'e yazılan mektubun imzacılarına göz atmaya devam edelim.
Evet, Salmon'ın Gülen'le kendi bölgesinde bağlantısı var ve evet, kesinlikle Fethullah Gülen Salmon'ın masraflarını karşılamıştır ve evet, ilave olarak Cleaver'ın ekibinin de seyahat masrafları uzun süredir Gülen tarafından karşılanmaktadır. Büyük ihtimalle, halen Paralel Çetenin üyeleri hemen her hafta Temsilcileri ziyaret etmektedir!
Elimizdeki yine 'resmi' belgelere göre Paralel Çete, imzacıları gayet güzel Türk örf ve anenelerine uygun! şekilde ağırlamış.
Bu imzacılar araısnda bulunan bazı temsilcilerin bu seyahatlerde olmadığını da belirtmek gerekiyor!
Mesela aralarında 17. Bölge temsilcisi Cheri Bustos'ın herhangi bir ödenek almaması dikkat çekici, çünkü Illinois Eyaleti Peoria bölgesi Bustos'ın da bölgesi ve Fethullahçı imzacıların mümtaz ismi Aaron Schock için büyük gayretle çalışanlar arasında Bustos da var. Kimseyi kasıtlı ithamda bulunmamak adına bunu da yazmakla mükellefiz! Fetullah Gülen için yazılan mektupda Bustos'ın imzasının izahı belki de sadece 'özgürlüklerin savunulması' adına da olabilir!
Bir diğer isim ise Danny Davis 7. Bölge temsilcisi. Hakkında fazlaca bi şey söylemeye gerek yok çünkü Türkiye'ye yaptığı sayısız seyahatler yeteri kadar onun adına gerekeni söylüyor!
Bir diğer belgede gördüğümüz, Davis'in ekibinin de Fethullah Gülen'e bağlı derneklerden biri olan 'Turkish American Federation of Midwest' tarafından masraflarının karşılandığı Türkiye seyahatlerinin listesidir.
Bu ziıyaretlerde özellikle 2014 seyahat ajandasında ekibin ziyaret listesine 'Milliyetçi Hareket Partisinin' girmesi ayrıca dikkat çekici!
Düşününce Amerikalıların gerek siyasi gerek halk olarak henüz durumun hassasiyetinin farkına varmamış olmasının sebebi hem yeterli bilgiye sahip olmadıklarından ve hem de hala Fethullah Gülen'i basit, saf bir İslami vaiz olarak görmelerinden kaynaklandığını söylemek doğrudur! Halbuki büyük bir müttefik olan Türkiye'yi daha dikkatli ve ciddiye alarak davranmaları daha doğru olacaktır! Çünkü Türkiye'de hatta bölgede halu hazırdaki Amerikan aleyhtarlığınaivme kazandıracak bir tutumun kimsenin faydasına olmayacağını en iyi Amerikalılar bilir.
Diğer imzacı isimler Luis Gutierrez 4. Bölge temsilcisi
Randy Hultgren 14. Bölge temsilcisi doğruya doğru(bu isim bazı gazetelerde YANLIŞ yayınlandı! Fetullah'la ilgisi YOK) Türkiye'yi de hiç ziyaret etmemiş ama ekibinden birileri 'başka gerekçelerle' kesinlikle Fetullah'la alakasız, ziyaretleri olmuş!
Adam Kinzinger 16. Bölge temsilcisi. Onun için de Fetullahçı demek zor!
Daniel Lipinski 3. Bölge temsilcisi. Kendisi ve ekibi yıllardır Fetullah Gülen için Türkiye'ye ziyaretlerde bulunuyor! Resmi belge olarak Kendi deklarasyonuyla bu ziyaretlerin içeriği de mavcut! Lipinski'nin karısının da bu seyahatlere iştirakettiği görülüyor. Paralel Çetenin Lipinski hayranlığı uzun zamandır biliniyor ve bunun sebebini bilmek zor olmasa gerek!
Mike Quigly 5. Bölge temsilcisi ve özellikle Niagara davetlerinde öne çıkan bir isim!
Bobby Rush 1. Bölge temsilcisi yine pek bi sevilen isim olan Rush, bizzat Türkiye'yi ziyaret etmemiş ama ekibinden bir isim olan Stanley Watkins masraflarının yine Gülen'e bağlı Pacifica Institute tarafından karşılanan seyahatler yaptığı görülüyor!
Aslında sağduyulu Amerikalıların düşüncesine göre, özellikle Fethullah'ın masaraflarını karşıladığı ziyaretçi temsilciler dışındaki imzacı temsilcilerin kağıtda gördükleri 'özgürlük' ifadesinden dolayı geri kalan kısımları dikkate almayarak hattaokumadan imzaladığı kanaati hakim
Ama endişe verici gelişme ise Kongre'nin diğer üyelerinin de Gülen'in lehine kanaat geliştirmeleri olacaktır. Çünkü büyük ihtimalle bu mektupta imzası bulunan 88 üye Kongre üyelerinin sadece görünen kısmıdır.
Türkiye bu durumda, kadim Türk-Amerikan ilişkileri adına, Paralel Çetenin tüm faaliyetlerinin bir an evvel bertaraf edilmesi için Amerikalı yetkililerle gerekli ve doğru bilgi ve işbirliği çerçevesinde beraber çalışmalıdır.
***

Canlar mezat olur Dostum. Kiminin haddidir malı, kiminin derdi davasına olan aşkı.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız