Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2412.22
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Şubat 2015

Gülen'in Amerika'daki Siyasileri!

Aha dün gazetemizde de yayınladık. Bu çarpık 'ilişkiler' Türkiye'yi aşmış ve tüm dünyayı ahtapot kolları gibi sarmış!
Takdik aynı düzenek aynı.
Dünün sözde memleket sevdalısı, utanmadan sıkılmadan 'Peygamberi' dahi alet eden 'Türkçe Olimpiyat'kahramanları, bugün Türkiye aleyhinde her türlü ittifakta 'vatana hıyanet olimpiyatlarında' da rekorlar kırmaya devam ediyor!
Geçen günlerde Amerikalı 88 siyasinin Fetullah Gülen için Amerikan Dışişler Bakanı John Kerry'e mektup yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşıp 'Gülen'e bağlı gazetecileri tutuklanmalarını' gündeme almasını istemişlerdi. Bu mektupta imzası olan isimleri tektek incelemek yerine bir isim üzerinden paylaşım yapmak herhalde durumun vehameti konusunda yeterli bilgi verecektir.
Bu isimlerden biri olan Aaron Schock, Amerika'nın Illinois Eyalet temsilcisi.
İmdi, hem bizim hem Amrikalıların ortak bakışıyla şöyle değerlendirme yapalım.
Aaron Schock, 2009'dan buyana Amerika'nın Illinois Eyaleti 18. Bölge temsilcisi. Son zamanlarda haberlerde sıkca rastladığımız Aaron Schock, John Kerry'e Fetullah Gülen için mektup yazan 88 bölge temcilsinden biri ve hakkındaki bir takım seyahat belgeleri gayet dikkat çekici! Bu belgelerin Schock'ın kendi bölgesindeki "Charter School" Özel Okullarla ilgisi ayrıca incelemeye değer. Çünkü bunlar Fetullah Gülen'e bağlı okullar!
Bu okulların lobi faaliyetleri için aşırı harcamaları, aklı selim bazı Amerikalıların tanımıyla da Paralel Yapı olarak tanınan Fetullah Gülen'e bağlı olması, Gülen'in emekli bir Vaiz olmanın ötesinde bir şirket Ceo'su veya şirket sahibi gibi davrandığını ortaya koyuyor.
Bu işlerin yürütülmesinde genç, dinamik ve de şıklığıyla(bu özellikler, Schock'ın Amerikalılar tarafından tanımıdır!) dikkat çeken kanunyapıcı(Amerikan sisteminde 'lawmaker' konumunda olduğu için) özelliğiyle de Schock'ın seçilmesi hiç de şaşırtıcı bulunmuyor. Ama asıl şaşırtmayan, Schock'ın seyahetlerindeki masraflarının kabarıklığı ve bunlarınFetullah Gülen tarafından karşılanması!
Fetullah Gülen'in sadece Schock'ın masraflarını karşılamakla yetinmeyip, onun şefi olan Mark Roman'ın masraflarını da karşıladığı da ortaya çıktı. Sadece bu kadar da değil, ayrıca Schock'ın basın sözcüsü Steve Dutton'ın ve yasama danışmanı Micheal Pasko'nun masraflarını da karşılamış.
Bu yüksek ödeneklerin, özellikle Illinois Eyaletinin Peoria bölgesindeki okulların ihyası adına boşa gitmemiş gibi görünüyor.
Elimizde bulunan bazı 'resmi' belgelerde gördüğümüz. Fetullah Gülen'in basit bir seyahat için yaptığı ödeneğin$12000(On İki Bin Dolar) civarı olduğudur. Üstelik, bu belgelerin, Amerikalı Siyasilerle 'ilişkileri nedenli sıkı tutmak' adına olduğunun bir göstergesi de, yine başka bir belgeyle, Gülen'e bağlı okulun Amerikan sisteminde 'sponsorluk' mümkünken, bunu kabul etmediğini ve böyle bir durum için de kimsenin görevlendirilmediğiyle de ortaya çıkıyor.
Bunların ötesinde sadece 2014 yılı içinde yine 'resmi belgeli' 43 Amerikan Temsilcisinin doğrudan şahsi olarak yahut ekibiyle veya kendi katılmayıp sadece ekibini göndererek Fetullah Gülen'e bağlı dernekler tarafından masrafları karşılanarak Türkiye'de misafir edildikleri görülüyor.
Paralel Çetenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özverili şahsi gayretlerine rağmen halen Türkiye'de etkin olduğu maalesef bilinen bir durum!
İşte bütün çabalara rağmen, inlerine girilememesinin, hala tam olarak temizlenememesi ve bu Hıyanet Çetesiningösterdiği özgüvenin arkasında yatan asıl sebep, hiç şüphesiz bu kurdukları küresel ittifaklardır!
Yoksa bu denli pervasız ve 'hayasız' tavrı ortaya koymanın başka manası olamaz.
***

Yıldız kayar umut olur Dostum. Manalar mana içinde hal, mahiler derya içinde idrak olur.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.