Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2455.89
BIST 100
9792.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ağustos 2013

Gülen cemaatine samimi bir çağrı

Gülen cemaatinin ayağına tarihi bir fırsat gelmiş bulunuyor. Bilindiği üzere gülen cemaati geçmişte kendi ayağına kurşun niteliğinde davranış ve beyanatlarda bulundu. Öyle ki İslamu00ee kamuoyunda meşruiyeti tartışılır oldu. Bu tartışmalar halen de devam etmektedir. Hatırlayalım:

1. Hoca efendi Mavi Marmara gibi ümmetin yüzakı bir yolculuk için "Otoriteden (gasıp Siyonistlerden)izin alınmalıydı" açıklamasını yaptı.

2. Müslümanlar siyaseten tarihi bir döneçteyken ve gülen hareketinin tavrı tartışılıyorken, seçimden bir gün önce zaman gazetesinin arka tam sayfasına verdiği bir beyanatla "dostum Cebrail gökten inip bir parti kursa, ona dahi oy vermem" demek suretiyle, kendi saliklerini İslam'a şaşı bakan diğer partilere yönlendirmişti.

3. Yine aynı bir tarihi dönemeçte ve Refah partisinin kapatma davasında sona yaklaşılmışken yine bir seçin arifesinde okyanus ötesinden şu minvalde bir açıklama yapmıştı. "bence siyasal İslamcıların oyu % 11-11.5 civarındadır. Refah partisi davası sürüncemede bırakılıp, böylece seçime gidilirse baraj altında kalması sağlana bilinir." Böylece Müslümanların değil de derin güçlerin safında yer almıştı.

4. Dinli dinsiz birçok sanatçı! Futbolcu, Siyasetçi, papaz, haham vs kişilerle görüşüp gayet samimi pozlar verdikten, onlarla değişik iftar sofralarında bir araya geldikten sonralardı... Rahmetli Erbakan'ın birçok kanaat önderini davet ettiği meşhur toplantıya sadece kendisi katılmamıştıu2026 TRT spikerinin, "tüm siyasi liderlerle görüştüğünüz halde, neden Erbakan'la görüşmediniz?" sorusuna; "Erbakan'la benim ruhlarımız 'Kalu Bela'da ünsiyet sağlamamış" türünden bir cevapla duş etkisi yapmıştı. Halbuki aynı soruya, ondan daha önce rahmetli Erbakan "yok canım hoca efendiyle aramızda hiçbir sorun yok. Rahatsızlığı sebebiyle katılamadılar" mealinde gayet dostane bir cevap vermişti.

5. 28 Şubat süreci mukaddes değerleri buldozer gibi çiğnerken ve başörtüsü ölüm kalım dönemecindeyken, "Başörtüsü füruattır!" "Başörtüsü İslam'ın temel meselelerinden değildir" şeklinde tarihi iki gafına daha imza atmıştı. Sonra gülen hareketine mensup başörtülü öğrenciler, talimatla direnişten vazgeçince de inananların başörtüsü kalesi kökten yıkılmıştı zatenu2026

6. 1. Körfez savaşında Saddam'ın İsrail'e fırlattığı birkaç süku00fbt füzesi için hıçkırıklar eşliğinde şu demeci vermişti. "Telaviv'e her bir füze düştüğünde, oradaki masum yavruların çığlıklarını duyar gibi oluyorum." Yahudi çocukları için bu açılamayı yaparken, aynı anda ABD ve müttefiklerinin B52 bombardıman uçakları vs. ölüm makinalarıyla şehit olan milyonlarca, Iraklı, Afganistanlı, Filistinli, Suriyeli, mazlum çocuklar vd. şehitler için, ne o zaman, ne de bu zaman, herhangi bir açıklama yapmamıştı...

7. "Dünyada en nefret ettiğim insan, Bin Laden'dir." Gibi iman edenleri hayal kırıklığına uğratan bir açıklama yaptı. Ancak bir asra yakındır, İslam aleminde her türlü işgal, soykırım katliam ve sömürü cürümlerini işleyen ABD vs. batılılara karşı herhangi bir açıklama yapmadı.

8. "İsraillilerin barış için çabaladıklarını, ancak bu savaştan rant sağlayan silah tüccarı Filistinlilerin bunu engellediklerini." Beyanla, gasıp ve barbar Yahudileri barışçı, mazlum, işgal edilmiş topraklarını ve ümmetin ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'yı canları pahasına savunan Filistinlileriyse adeta terörist ilan etmişti.

Bunun dışın da nice iman eden sineleri yaralayan tavır ve açılamaları olmuştur. Yine gülen cemaatine mensup, kurum, kuruluş veya yazarlarından da benzeri nice tavırlar ve açıklamalar sadır olmuştu. Tüm bunlar Allah (cc) ın katında kayıtlı ve ilgililerce bilinmektedir.

Ancak işte şu anda İslam ümmetini esaretten, işgalden, sömürüden, katliamlardan kurtaracak olan tarihi bir dönemeçteyiz. Ümmetin baharı ve bu baharın kilit noktası olan ve 40 günden fazla zamandır, tüm hile, komplo, karartma, iftira ve katliamlara rağmen devam eden milyonluk Mısır gösterileri başarıya ulaşırsa dünyadaki adaletsizliğe büyük bir darbe vurulacaktır.

Gün bu günu2026 Safları netleştirme günüu2026 Bir damla suyla da olsa İbrahim tarafında saf tutma günüu2026 Gülen cemaati, vd. sesi soluğu çıkmayan hatırı sayılır tarikat ve cemiyetlerin, firavunların değil, Musaların, Nemrutların değil, İbrahimlerin, zalimlerin değil mazlumların saflarında olduklarını, ümmet ce dünya kamuoyuna deklare etmelerinin tam zamanıu2026 Eğer bunu yaparlarsa geçmişteki hata ve cürümlerinin telafisi için büyük bir adım atmış olurlar. Ümmet kan ağlarken konuşması gerekenlere bu suskunluk yakışmıyoru2026 Zaten İspanya medeniyetler ittifakını sonlandırdı. Gülen cemaati de muhataplarına eğer diyalogda samimiyseniz önce İslam ümmeti üzerindeki oyunlarınızı sonlandırın. Aksi halde biz de diylog'dan çekiliyoruz demelidirler

Selam olsun direnişçilere, Adeviyye, Nahda yiğitlerine, ümmet baharının şehitleri ve tüm İslam şehitlerineu2026

Not: 1. Bu gün 15.08.13 Perşembe günü saat 11.45 te Gaziantep kırkayak parkında ailece kıyama duruyoruz. Mazlum mısırlı kardeşlerimizin yanında, İbrahim'in, Musa'nın tarafında saf tutuyoruz. Sizler de bulunduğunuz her bölgede Rahman'ın safında yer alın. Çevrenizi duyarlı olmaya ve safları sıklaştırmaya davet edin. 2. Nemrutların safında yer alan devletlerin; idarecileri ve tüm kurum ve kuruluşlarını, bildiğiniz tüm dillerde mesaj yağmuruna tutunuz. Yakında onlar dünyanın kaç köşe olduğunu görecekler. Yılmak yok, gevşeklik yok, karamsarlık yok, ümitsizlik aslau2026 Nasrun minellahi ve fethun karib ve beşşiril mü'mininu2026 [email protected]