Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2448.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Haziran 2016

Gül mü bekliyordunuz?

Zulmün ve adaletsizliğin bizzat kaynağı olan bu güçler öyle bir algı oluşturuyor ki, hergün çoluk çocuk demeden onlarca Müslümanın katledilmesi gündem bile olmazken kendilerine yapılan en ufak saldırıda ortalığı ayağa kaldırmakta mahirler.

'Kurgular üzerinden algı oluştur, oluşan algı üzerinden güç elde et, bu gücü karşında olanı bertaraf edip mevcut düzenini korumak için kullan !

Yaşadığımız şeyler genel olarak bu cümleyle ifade edilebilir.

Egemenlerin dünya düzeni bu şekilde ve bu politik arenada Müslümanların hayat hakkı sadece boyun eğip mevcut kurallara tabi olabildiği ölçüde tanınıyor. O kurallara uymadığınız zaman ise 'terörist- diktatör, gerici, yobaz, fundamentalist, çağdışı vs' yaftalarıyla, bir şekilde ' tasfiye edilirsiniz.

Sebep sonuç ilişkisiyle degerlendirildiğinde basitçe tahlil edilip bir sonuca ulaşacak meseleler işte bu kurgu üzerinden oluşturulan algı yönetimiyle giriftleştirilip güme götürülür çoğunlukla. Oysa durum çok basittir: Ne yaparsan karşılığını görürsün. Ama bu dünyada ama ötekinde !

Ülkemizde ve dünyadan iki misal :

Geçtiğimiz hafta ülke gündemini en çok meşgul eden hadise: CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Şehid cenazelerinde gösterilen tepki ve en son bir Şehidin dayısı tarafından atılan mermi kovanlarıydı.

Milletin inancına ve değerlerine saygısı olmayan bir zihniyetin temsilcisi bir parti. Bu ülkeye düşman her devlete dostluk mesajı yollayan, ve vatan çocuklarına kurşun sıkan teröristleri açık açık savunan bir lider olarak insanların kendisine hem de bir Şehid cenazesinde gül atacağını mı düşünüyor acaba?

Bir parti veya bir cemaat veya bir STK farketmez. Ülkeye düşmanlık eden, vatan evlatlarına kurşun sıkan, milletin inancına saldıran kim olursa olsun bu yaptıklarına karşılık "millet tabu00ee bir refleks halinde tepkisini gösteriyor" tespitini yapamayacak kadar aklı evvel bazı tipler ise ' CHP iktidar degil muhalefet, böyle bir tepki anlamsız " gibi 'çok mantıklı izahatlarle !' durumu bir yere fatura etmek derdine düştü üstelik.

Yeryüzünü mezbahaya çeviren ve neredeyse Müslüman cografyada katliam yapılmadık bir karış toprak bırakmayan ABD nin Orlando şehrinde bir bara yapılan saldırı dünya gündemine düştü bir anda. Şimdi özgür dünyanın kalbinde öldürülenlerin ağıdını yakıyor egemenlerin şirin ve şirineleri. Aynı saatlerde Suriye'de Rus uçaklarından atılan bombalarla parçalanan bebelerin bir kıymeti yok veya Felluce'de İran kuşatması ABD bombaları altında öldürülen Müslümanların...

Martin Luther King'in : "Beyaz adam önce bizi tekmeliyor, sonra ona nasıl karşılık vermemiz gerektiğini de yine o belirlemek istiyor" diye bir sözünü hatırladım

Ve son olarak.:

Herkes kendisinden olanı düşünür, onun için sevinir onun için üzülür. Bizim hergün katledilen kardeşlerimiz var dertleneceğimiz!

Ne bekliyorsunuz bunca zulmün karşılığında, gül mü serecektik yolunuza ?