Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2447.56
BIST 100
9891.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 May 2022

Göstere göstere operasyon

Gizli saklı yapmıyoruz. Aniden girmiyoruz. Göstere göstere operasyon yapıyoruz. ABD ve Rusya’ya “sen şöyle çekil bakalım kenara”deyip, onların taşeronluğunu yapan piyonları temizliyoruz. Son olarak Barış Pınarı Harekâtında öyle yapmıştık. ABD Başkanı askerlerini çekmiş, Türk Ordusu güvenli bölge oluşturmaya başlamıştı.

Türkiye, son altı yılda yaptığı dört operasyonla Suriye sınırı boyunca 30 kilometre derinliğinde uçuşa yasak güvenli bölge oluşturmak için ciddi adımlar attı. Ancak ABD ve Rusya ile 2019’un Ekim ayında yapılan iki mutabakata bu ülkeler uymadı. Sınır boyunca hala YPG ve DEAŞ bize ve silahsız Suriyeli halka saldırmaya devam ediyor.

Türkiye, yeni bir harekâtla kendi göbeğini kendisi kesecek. Tüm Suriye sınırının kuzeyini güvenli hale getirecek. YPG’li teröristlerin ABD silahları ile buradan Türkiye’ye ve masum Suriyelilere saldırmasını önleyecek. Bunu da gizli saklı değil, Birleşmiş Milletlerin kendisine tanıdığı hukuka dayanarak yapacak.

***

Bizim harekâtı duyurmamız, Batı’nın içerideki piyonlarını da harekete geçirdi. Bay Kemal’in, çıkıp Erdoğan ve ailesi kaçacak diye iftira atması bundan. Aynıgün Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, MİG 29 savaş uçağı ile Azerbaycan semalarında uçuyordu. Üstelik Türk gençlerinin imalettiği, Trakya’dan kalkıp 2 bin kilometre uçarak Bakü’ye ulaşan iki Akıncı TİHA ilebirlikte kol uçuşunda…Hem İran’a, hem Rusya’ya, hem Ermenistan’a gözdağı niyetiyle…

Türkiye’de yaşayan laik ve inançlı kesimin içinde bulunduğu durumu bundan daha iyi anlatan bir olay olamazdı. Bay Kemal’in yalan ve iftiralarına artık kendi yandaşları bile tepki gösterir hale geldi. Eline tutuşturulan sahte belgeleri gerçek diye yutturmaya çalışmasıaklı başında muhalifleri bile isyan ettirdi. Üstelik aynı gün bir başka iftirasından dolayı 100 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilmişken...

Atatürkçü olduğunu iddia eden ama Atatürk’ten çok, katı devletçi İnönü ekolünü takip eden CHP yöneticileri, bilim, teknoloji ve akıldan uzaklaşıp safsatalar ve söylencelere yönelmelerine kendi yandaşlarınıntepki vermesini göremiyorlar sanırım.

***

Geçen hafta, Mahmur’da bir çoban koyunlarını ahıra koyup aracına bindiği anda tepesinde bir SİHA belirdi, tek atış yapıp uzaklaştı. Çevredekiler yardıma koştu. Kimliğinde “Hacı Mirza Ali” yazan yaralıyıhastaneye kaldırdılar ama kurtarılamadı. Mirza Ali, gerçekte PKK’nın Mahmur-Kerkük-Süleymaniye sorumlusu “Ahmet Rubar” kod adlı Mehmet Erdoğan’dı. MİT, çoban görünümlü bir çıban başını daha temizlemişti.

Bütün bunlar Türkiye’nin, 2016’dan beri uyguladığı “terörü kaynağında kurutma” stratejisininsonucuydu. Suriye gibi Irak’ın kuzeyinde de 30 – 35 kilometre derinliğe inilerek üs bölgeleri kuruldu. Artık PKK, elini kolunu sallayarak Türkiye’ye giremiyor. MİT de boş durmuyor, terör baronlarının yerlerini bir bir tespit ederek nokta atışı ile temizliyor.

Yeni hedef, Irak’ta Kandil-Sincar-Mahmur üçgenini temizlemek… Suriye’de ise 30 kilometre derinliğinde kesintisiz bir güvenli bölge oluşturmak. Ondan sonra sıra Yunanlıların silahlandırdığı adalarımızı hem silahtan, hem palikaryalardan temizlemeye gelecektir.