Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.39
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Görev bekliyoruz

Ülkemizde sporun gündemi devamlı değişiyor. Gündemi izlemek maharet istiyor. Mesela Şenol Güneş milli takımı çalıştırmaya başladıktan sonra rahatladı. Bunu Beşiktaş-Başakşehir maçında gördük.

Futbolumuzun efsane isimlerinden Can Bartu vefat etti. Kendisine rahmet diliyoruz.

Güreşçilerimiz Avrupa Güreş Şampiyonası’nda harikalar ortaya koydu. Rıza Kayaalp kardeşimizi kutlamak ulusal bir görevdir. Rıza Kayaalp dokuz defa en çok Avrupa şampiyonu olan Türk güreşçi unvanının tek başına sahibi oldu. Taha Akgül’ü de tebrik edelim.

Gazetelere baktık. Güreşlerden söz eden yok. Güreş vb. pek çok spor dalı unutulmuş. Varsa yoksa futbol. Ekran başına geçip futbol diye tutturuyoruz. Toplum adeta uyutuluyor, problemler halının altına süpürülüyor. Üstelik futbol bir spor dalı değildir, gösteri sanatıdır.

Dikkat ediyoruz ki hakemlere dil uzatmalar artarak devam ediyor. Hakemlerin kararları tartışılabilir ama kişiliklerine dil uzatmamak gerekir.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı berabere bitti. Galatasaray farklı bir atmosferde çıktığı maça damgasını vuramadı. Bir de Galatasaray’ın oyuncularının çoğu yerli değildi.

Federasyon seçimlerinde göreve talibiz. Yönetim kurulunda her daldan, meslekten insanlar olmalıdır. Ancak bir spor psikiyatristini de göreve getirmek uygun olur. Doğaldır ki, karar ve takdir yöneticilerimizindir. Biz talip olduğumuzu en üst perdeden haykırıyoruz.

Not-1: Seçimler genellikle sakin geçti sayılır. Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül Bey’i kutlarız.

Not-2: Yıldırım Demirören, Hasan Kalyoncu ailelerinin çocukları evlendi, kutlarız.

Not-3: İnece-Erikliman-Giresun yolunun yapılması için, ilgililerden çaba bekliyoruz.

Not-4: Muhtarımız Reha Goluoğlu’nun çabalarını takdirle izliyoruz.

Not-5: Başakşehir’in şampiyon olmasını bekliyoruz. Yüksek tempolu oyunlarının hayranıyız.

Not-6: F.Bahçe en kötü mevsimini yaşıyor. Sportif ve ekonomik başarısızlık var. Taraftarlarından para toplamak geçici bir çözümdür.

Sonuç: “Futbol bilimsel bir disiplindir. Yönetimde bilim insanlarına ve uzmanlara da yer verilmelidir. “