Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Kasım 2022

Goebbels Kemal 4.5 trilyon dolarlık baronlara ne vadetti?

Şu bir gerçek ki para baronları devlet ve hükümet başkanları ile görüşür, anlaşmalar yapar, taahhütler alır, önce para verir sonra da emir. Boşuna denmiyor 'Borç alan emir alır' diye.

Emperyalizm, bir ülkede hükümetleri etkileme güçlüğü çekerse önce hükümeti devirme yolları arar, kukla hükümetler kurdurmayı dener. Onu da başaramazsa kendisine yakın siyasi ve bürokratik figürleri devreye alır.

Hatırlayalım; 1947'de ABD ile askeri ve ekonomik anlaşmalar yapan İNÖNÜ sömürü için daha elverişli olan Menderes ile değiştirilmişti.1958 buhranında ABD'den yardım isteyen Menderes alamayınca 'bizde SSCB'ye yöneliriz' demişti akıbeti 27 Mayıs'ta idam edilmek oldu. İnönü, 60'larda Kıbrıs'ta yaşanan Türk katliamlarına karşı müdahale kararı almak isteyince Amerikan tehdidine maruz kalmış, buna mukabil The Times'a verdiği mülakatında 'yeni bir dünya kurulur Türkiye bu dünyada yerini alır' deyince Johnson mektubuna maruz kalmış, siyasi ömrü sonlandırılıp sömürü için daha elverişli görülen Demirel devreye sokulmuştu.

70'li yıllarda küresel baronların emrindeki ABD, Türkiye'de Neo liberal politikaları hâkim kılmak için terörü devreye sokmuş 12 Eylül darbesi ile ülkeyi teslim almışlardı.

90'lı yıllarda Neo liberal politikaları kaldırıp atan yerine Milli Ekonomik modeli uygulamak isteyen denk bütçe ile rantiyenin musluklarını kesen Erbakan, Post Modern (Modern ötesi) darbe ile indirilmişti.

Bugünse AK Parti iktidarından memnun olmayan emperyalist güçler yeni bir seçime giderken kozlarını 'Zillet İttifakı' üzerinden kullanmayı deniyor.

Goebbels Kemall 'temiz para' sloganı ile çıktığı Londra yolunda aslında kimlerle görüştü ve kayda değer bir sonuç alınır mı?

Kesinlikle hayır.

Görüştüğü şirketlerin 4.5 trilyon dolarlık fonu yönettiğini söylemişti. Gerçek öyle mi? Öyle değil.

Görüştüğü şirketlerden The Creator Fund, öyle milyarlarca dolara hükmeden bir sermayedar falan değil. Verdikleri destekler de 100 bin ile 700 bin Sterlin arasında değişiyor. Ziyaret ettiği ikinci kuruluş olan Entrepreneur First ise 2.4 milyar Dolar sermayeye hükmediyor.

Goebbels Kemal olmayan para ile milletin ümitlerini çalmaya çalışıyor.

Burada sorulması gereken asıl soru şudur?

Ey Goebbels Kemal! Bunun karşılığında kime ne vadettin?

SON SÖZ

Bugün en önemli meselemiz ekonomi değil, istiklal ve istikbalimizdir. İstiklal ve istikbalimizi yok sayan her türlü siyasi, ekonomik, kültürel işbirliğinin yeri bu milletin ayaklarının altındadır.