Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
07 Aralık 2020

DKAB Mezunları

Gençler örf adet bilmiyor,

Gençlerde inanç zaafı var,

Bir tuhaf gençlik var… diyoruz.

İyi de böyle olmaması için ebeveyn olarak, Milli Eğitim Bakanlığı olarak, valilikler, belediyeler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar olarak ne yaptık ki?

Eğitim sistemimizden, eğitmen eksikliğinden, öğrencilerimizin dinî ve ahlakî konulardaki boşluklarından bahsetmeyenimiz yoktur. Bir yandan ateizm, öbür yandan deizm, gençlerimizi adeta esir almış. Milliliğinden eser olmayan tek alan eğitim alanıdır.

Beyler!

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni her ders kitabının ilk sayfasına koymakla eğitiminiz milli olmuyor. Dizilere bakın, sosyal medyaya bakın hatta evlerinize, yakınlarınızın çocuklarına bakın bakalım inanç ve kültür olarak ne kadar bizdendirler?

Bunların kaçta kaçının dua ile araları var? Yüzde kaçı “Hamd Alemlerin Rabbi’nedir”i 3 cümle ile açıklayabilirler?

Açıklayamazlar!

Okullarda Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerine Matematik Öğretmeni girmiyor mu?

Beden Eğitimi Hocası spor giysileri ile gidip tuhaf ve enteresan bir eda ile ilkokul 3. Sınıf bilgisiyle dinden (!) imandan (!) bahsetmiyor mu?

Biyoloji öğretmeni gidip Din Derslerinde Darwinizm’i savunmuyor mu?

Geçen yıl birkaç ilden bana görüntüler geldi, birinde, Öğretmen ile öğrenci tekme tokat kavga ediyorlar. Kimya Öğretmeni Din Kültürü Dersinde, “Tanrı yoktur! Uydurmalarla oyalanıyorsunuz” diyerek ateizmi anlatıyor. Buna tahammül edemeyen öğrenci öğretmene, öğretmen öğrenciye hakaretler ediyor ve kıyamet kopuyor!

Din ve Ahlak Derslerini fazlalık görürseniz olacağı bu, yoksa neden branş öğretmenleri atamalarını bu kadar düşürdünüz, zorlaştırdınız?

Bakınız;

Din Dersi öğretmenliği

2019 Sayıştay verilerine göre öğretmen atama ihtiyaç sıralamasında; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 15.965 kişi ile bütün branşlar arasında ihtiyacı en yüksek 2. Bölüm olarak yer almaktadır. Yine Sayıştay’ın 2019 raporunda yer alan “Norm Fazlası Öğretmen” sıralamasında dahi bulunmayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinin her yıl kontenjan sayısı düşürülmeye devam etmektedir. 2019 KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Alan Sınavına 35.821 kişi girmişken, 2020 KPSS Alan Sınavına 47.792 kişi girmiştir. Bu sayılar çok açık bir şekilde gösteriyor ki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinin bir yıldaki artışı %32 ile 11.971 kişidir. Sayıştay raporlarıyla sabit olan bu ihtiyaca ve her yıl yaşanan bu yığılmaya çözüm olarak, DKAB öğretmen atama sayılarının arttırılması gerekmiyor mu?

Gerekiyor, ama gerekli atama yapılmıyor!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019’un Kasım ayında gerçekleştirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 70’inci Kuruluş Yılı törenlerinde, "Bir büyüğünüz olarak, Cumhurbaşkanınız olarak sizlerden bir ricada bulunacağım, oda şu: Neden İlahiyat mezunları öğretmenlik yapmada tereddüt yaşarlar. Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. İlahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Birçok İmam-Hatip Okulu’nda Kur’an-ı Kerim dersleri boş geçiyor; buna şahidim. Hatta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine öğretmen bulunamıyor dersem yanlış olmaz..." sitemini duymadınız mı?

İlahiyatçı Gençler de DKAB Öğretmenleri de üzgün:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Eğitim Öğretimde Reform Çağrısı’nda ifade ettiği ‘Zihinler popüler kültür ve sapkın hezeyanlarla doldurulmuştur’ haklı tespitini ülkemizin her köşesinde hissettiğimiz bu dönemde; gençlerimizin Dini ve Ahlaki eğitimine el uzatmak adına desteklerinizi bekliyoruz…”

Yapmayın Beyler!

“İmam Hatip okullarımızın sayısını arttırıyoruz” diye övünen MEB, Din Derslerini üstelik ücretli Resim-İş öğretmenine anlattırmayı izah edebilecek mi?

Kadro yok demesinler, kafa yorsunlar, kapı aşındırsınlar. Çünkü yukarıda yazdığımız gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın çok değerli bir çağrısı vardı. Gidip Sayın Cumhurbaşkanımıza, “Efendim, İlahiyat Mezunları öğretmen olmak istiyorlar, lakin biz onları da DKAB mezunlarını da atayamıyoruz çünkü kadro yok” deseler, eminim Sayın Cumhurbaşkanımızın himmetleri ile 24 saat içinde bu konuda ilerleme sağlayacaklar. Çünkü konunun ehemmiyetini defaatle dile getirmiştir Başkan Erdoğan.

Sayıştay verileri ortada, okullarımızın, gençlerimizin hali ortada, çare de belli. Söz konusu çocuk-genç, din-ahlak olunca “masraf hesabı” yapılmaz, yapılmamalı.

Yoksa vebal sizin, ama bedelini hepimiz öderiz.