Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.70
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Genç yetenek: Mustafa Kapı

SABAHLEYİN dekanlık makamına gittik. Gerekli işlerimizi yoluna koyduktan sonra sekreterimiz misafirlerimiz olduğunu söyledi. Kendilerini beklediğimizi ifade ettik. Daha sonra kapıya yöneldik. İki genç gülen yüzle ve saygıyla içeri girdiler.

Gelenler öğrencilerimizden Muhammet Ozan Kabak’tı. Diğeri Denizli’den gelen genç yetenek Mustafa Kapı idi. Ozan Kabak kendisi ile ilgili şunları söyledi: “Önümüzde ki sene İngiltere’ye veya Almanya’ya transfer olacağım. Heyecanlı sayılırım, sevincimi tarif edemiyorum. Ülkemi ve Bayrağımı yurt dışında temsil şansını yakaladım. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim. Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum.”

Ozan Kabak Galatasaray’da geri dörtlüde oynuyor. Oyun tarzını futbol otoriteleri çok beğeniyorlar. Hem takımda oynuyor hem de fakülte öğrenimine devam ediyor. Eğitimli oyunculara ve çalıştırıcılara ihtiyacımız en üst düzeyde. Ozan kabak evladımız kültürlü, dil bilen sporcu olarak baş tacı edilecektir.

Ozan Kabak’ın maçlarını genellikle izleriz. Galatasaray-Sivasspor maçını takip ediyorduk. Fatih Terim yönetiminde Ligdeki 200. Zaferini kutladı. Galatasaray Fatih Terim ile 310 lig karşılaşmasına çıktı. Bunların 70’in de beraberlik, 40’da yenilgi aldı. Zaten Fatih Terim’in teknik yönü her türlü takdirin üstündedir.

Fatih Terim ülkeye ve Türk futboluna dün bir daha dev hizmet şansını yakaladı. Fatih Terim zaten büyük işlerin ve olayların insanıdır. 16 yaş 4 ay 15 günlük Mustafa Kapı Galatasaray’da forma giydi. 90+3’te maça giren Mustafa, gerçi topla buluşamadı. Mustafa Kapı, en genç forma giyen evladımız oldu.

Ozan Kabak topu taca attı. Mustafa Kapı maçtan sonra şöyle der: “Hocama teşekkür ediyorum. Oyuna girdiğim an inanılmazdı.

Çok mutlu oldum. Tarifsiz bir duyguydu. İnşallah çok daha iyi bir yere geleceğim. Çok çalışıp bana duyulan güveni boşa çıkartmayacağım.”

Türk futboluna Ozan Kabak, Mustafa Kapı gibi gençleri kazandıran Ahmet Keskin Kılıç’ı kutluyoruz. Diğer isimsiz kahraman ve unutulan dev adam Cevat Güler’i saygı ile selamlıyoruz.

Sonuç: “Yerli futbolcularımızın önü açılmalıdır. Geleceğimiz bunlara bağlıdır.”