Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2820.22
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Eylül 2024

​Genç teğmenler rahatsız!

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu diploma alma, sancak devir teslim töreninin ardından mezun öğrenciler korsan eylem yaptılar.

Kılıçlarını havaya kaldırarak önce yürüyüş sonra yemin ettiler.

Hep beraber, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganı attılar.

Mezun öğrenciler, eylemleriyle kime, ne mesajı verdiler?

Yapılan eylem darbe, kalkışma, muhtıra provası mıydı?

MSÜ Rektörlüğü yemin üzerinde düzenlemeler yapmıştı.

Okudukları yemin eski metindi.

2016’da yürürlüğe konulan yeni metin;

“Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim.”

Eski metinle yapılan yeminle iki önemli mesele ortaya çıkmaktadır;

İlki;

Askeriyede, askeri okullarda her durum, her hareket, her eylem emir komuta zincirine göre yapılması gerekirken, mezun öğrencilerin resmi törenin ardından eski metni esas alarak yaptıkları eylem emre itaatsizliktir, kabul edilebilir değildir.

Korsan eyleme katılanların istisnasız tamamı disiplin soruşturmasından, kovuşturmasından geçirilmelidir.

Öğrenciler mezun olduklarına göre mesele MSÜ’nden çıkmıştır.

Bakalım, sınıf eğitimine gidecekleri EDOK – Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, emre itaatsiz korsan eylemciler hakkında disiplin soruşturması başlatacak mıdır?

İkincisi;

MSÜ Rektörlüğünün ortaya koyduğu, koymaya çalıştığı değişim iradesi, üniversitedeki zinde güçler tarafından akamete uğratılmaktadır.

Dahası…

Dahası, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in paylaşımında saklıdır;

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplin esastır.

Teğmenlerimizin Kara Harp Okulu yemin töreninden sonra kılıçlarını çekerek yaptıkları yemin, onların TSK’ya, Türk Devletine, Türk Milletine bağlılıklarının samimi ve heyecanlı ifadesidir.

Toplu olarak yaptıkları yemin Türk Devletinin, Türk Milletinin, Türk Hükümetinin, TSK Komutanlığının paylaştığı değerlerin ifadesidir.

Olayın üzerine kışkırtıcı söylemlerle gidilmesinden dikkatle sakınmak milli bir duruştur”

Korsan yemine sessiz kalarak olur veren MSÜ’nün zinde güçlerinin niyetlerine, heyecanlarına, bilinçaltı düşüncelerine, bastırılamaz duygularına Doğu Perinçek tercüman olmaktadır?

Üstelik “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplin esastır” dedikten sonra yapılan eyleme korsan demeyerek…

Üstelik “Yemin Türk Devletinin, Türk Milletinin, Türk Hükümetinin, TSK Komutanlığının paylaştığı değerlerin ifadesidir” diyerek…

Bakınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, korsan yemin öncesi resmi törende ferasetli öngörüsüyle öğrencilere nasıl sesleniyordu;

“Sizler bu milletin, bu ülkenin göz bebeği olan bir kurumun mensuplarısınız. Üzerinizdeki emanetin ne derece şerefli olduğunu sizler zaten çok iyi biliyorsunuz. Kendinizi geliştirmeye lütfen devam edin. Milletimizin size duyduğu güveni lütfen boşa çıkarmayın.

Hukuktan, demokrasiden, millî iradenin egemenliğinden asla sapmayın. Milletimizi ayakta tutan inanç ve medeniyet değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkın. Milletimizin Cumhurbaşkanı, devletimizin başı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı olarak siz genç teğmenlerimize sonuna kadar güveniyorum”

Erdoğan’ın konuşmasından sonra Perinçek’in sosyal medya paylaşımına yeniden bakın…

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplin esastır” dedikten sonra öğrencilerin korsan eylemini, emre itaatsizliğini sahiplenişine…

Ardından;

“Olayın üzerine kışkırtıcı söylemlerle gidilmesinden dikkatle sakınmak milli bir duruştur” kelimelerinin samimiyetsizliğine…

Genç teğmenleri kim, neden rahatsız ediyor?

Yassıada Mahkemeleri yargılamalarını ihtişamlı localarından seyreden darbeciler generaller;

“Onlar ıstakoz yerken biz gazoz içiyorduk…” diyorlardı.

Necip Fazıl, 27 Mayıs Darbesine, o sözlere atfen, ‘Gazoz ve Istakoz Darbesi’ derdi.

Kim rahatsız ediyormuş?

Konformist generaller…

Genç teğmenleri kışkırtan a simetrik generaller, darbe heyecanıyla memleketi ateşe vermeyi, yeniden o ihtişamlı localardan darbe tiyatrosunu, idam sehpalarını seyretmeyi düşünüyorlarsa…

Vaz geçsinler…

Geçti o devirler.