Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2309.56
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Geleceğin dijitali neler getirecek?

Pandemi, iletişim yollarımızı değiştirdi. İnsanlar evde daha fazla zaman geçirirken bağlantıda kalmak için sosyal medyaya daha fazla ilgi göstermeye başladı. Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlar, iş arkadaşları ve aile ile bağlantı kurmak ve ilişkileri sürdürmek için can damarı haline geldi.

E-ticarete olan ilgi arttı!

Pandemi, özellikle satış ve pazarlama olmak üzere tüm sektörlerde dijitale geçişi hızlandırdı. Pandemi öncesinde müşteri etkileşimlerini ve satışları artırmak için sosyal medyayı kullanmayan markalar, operasyonlarını dijitalleştirmek zorunda kaldılar. En başarılı markalar, özellikle bire bir etkileşimler yoluyla müşterilerle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanıyorlar. Tüketiciler, markanın ardındaki insan unsurunu görmek, gerçek, tutarlı ve özgün eylemi deneyimlemek istiyorlar. Sosyal paylaşım ağları, dijital kripto para birimi gibi diğer ödeme yöntemlerini deneyecek gibi görünüyor. Ancak bu yeni ortaya çıkan e-ticaret teknolojisinin geleceği konusunda tartışmalar da mevcut. İletişim kurma, alışveriş yapma ve birbirimizi selamlama şeklimizdeki değişikliklerle birlikte, markaların yeni çalışma şeklinin tamamen dijitale dayalı olacağı bir gerçek…

Yapay zekâ faktörü devrede!

Genel olarak yapay zekâ işletmelerin günlük operasyonlarında artık görmezden gelemeyecekleri bir şeydir. 2021'de yapay zekâyı benimseyen işletmeler büyümeyi hızlandırabilecek, personel maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilecek ve rakiplerine karşı avantaj elde edebilecek. Sosyal medya pazarlamasının geleceği hakkında konuşurken kabul edilmesi gereken başka bir şey de analitiktir. Sosyal medya pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmak için işletme, analitiklerin oynayacağı rolü de anlamalıdır. Analytics, işletmenin belirli kampanyaların ne kadar iyi çalıştığını izlemesine veya hangi tür reklamların hangi platformlarda en iyi sonucu verdiğini göstermesine olanak tanır.

Yapay gerçekliğe benzer şekilde, sanal gerçeklik de gelecek yıllarda pazarlama kullanımında artışlar görecek. Şirketler, sanal gerçeklik gözlükleri gibi cihazlar kullanarak müşteriler için mağaza içi alışveriş yanılsaması oluşturabilecek… Pazarlamacılar, etkileşimli içerik aracılığıyla tüketicilerin ilgisini çekmenin yeni yollarını buluyor. Çevrimiçi testler, anketler ve alışveriş yapılabilen gönderiler gibi yaklaşımlar, e-ticaret sosyal medya platformlarında ve web sitelerinde yaygın olarak görülecektir. Hemen hemen herkes artan çevrimiçi kullanım nedeniyle kullanıcıların dikkatini çekmek için yarışırken, markanızın yaratıcı olmasını ve rekabette öne çıkmasını sağlamanız çok önemlidir. Marka kimliğinize ve değerlerinize uyan etkileşimli içerik oluşturmak bu konuda yardımcı olacaktır.

Yine de insan unsuru şart!

İnternetin gelişiyle birlikte haberler hiç olmadığı kadar hızlı yayılıyor. İşletmenin kamuoyu nezdinde olumlu olmasını sağlamak için işletmenin çoğunlukla olumlu eleştiriler alması, gönderilerdeki şikâyetleri veya yorumları dinlemesi, yeni içerik oluşturması, güncel trendleri takip etmesi ve müşteri ilişkilerine odaklanması çok önemlidir. Bu kurallara uymak, sosyal medya pazarlamasının geleceğinde başarı için çoğu işletmeyi yakından ilgilendirmektedir.

Tüketiciler, çevrimiçi alışveriş yaparken hala "insan dokunuşu" istiyor. Bu nedenle pazarlamacılar, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yapay zekâ sohbet kutuları kullanıyor. Bu sohbet kutuları, tüketicilerle kapsamlı cümleler kurarken, müşterinin alışveriş sırasında karşılaşabileceği her türlü soruyu yanıtlarken, bir insan etkileşimi yanılsaması verir ve müşteriyi sürece daha fazla dâhil eder.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan