Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2839.18
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Geleceğimiz Ve Cengiz Ünder

Her noktada ve her zaman bütün canlılar geleceklerini teminat altına almaya çalışıyorlar, gayret gösteriyorlar. Doğan her küçük yavruya muazzam bir özen gösterirler. Onları ve geleceklerini sağlamak için her türlü riski göze alırlar. Maksat yavrularımızın mutluluklarını, sağlıklarını teminat altına almaktır. Yalnız insan yavrusu için ek çaba gerekir.

İnsanlar ve özellikle çocuklar için eğitim gereklidir. Eğitim bilinçli ve bilgiye dayalı yapıldığı takdirde eğitim gayesine ulaşır. Eğitim hayatın her alanında yapılmalıdır. Bunlardan birisi de spordaki eğitim faaliyetleridir. Sporda gelişmiş ve belli bir düzeye çıkmış ülkeler durup dururken değil, eğitime yatırım yaparak çığır açmışlardır. Temel nokta bilimsel nitelikli eğitimin esas alınmasıdır.

Ülkemizde ve spor alanında altyapıya yatırım yapılıyor, eğitime ağırlık veriliyor. Özellikle bazı spor kulüplerinde, altyapıya özel önem verilmesi dikkati çekiyor. Altınordu kulübü tebrike sayan işlemler yerine getiriyor. Spora yatkın olan ergenleri buluyor, alıyor, eğitiyor ve pratik hayata sürüyor, bunun en son örneği Cengiz Ünder'dir.

Bucaspor'lu Cengiz

Cengiz Ünder, 15 yaşında Bucaspor'dan amatör iken alınıyor ve Altınordu kulübü tarafından eğitiliyor. Çok az bir ücret ile Medipol Başakşehirspor'a gelen Cengiz Ünder büyük bir yetenek olduğunu göstermiştir. Başkan Göksel Gümüşdağ ve antrenör Abdullah Avcı bu yetenekli evladımızı eğiterek Türk futboluna hediye etmişlerdir.

Bir ara bu tip başarılı uygulamaları İlhan Cavcav yapardı. Şimdi Medipol Başakşehir yeşil sahanın dışında transfer borsasındaki başarıları ile dikkati çekiyor. Turuncu lacivertli ekip alt liglerden düşük maliyetli genç ve yetenekli isimleri alıyor, eğitiyor, yüksek bedellerle satıyor, Türk futboluna hediye ediyor. Futbolumuz uluslararası standartta bir değer kazanıyor.

Enver Cenk Şahin

Medipol Başakşehir bilimsel metotlarla çalışıyor. Ajax ve Porto gibi kulüpler de böyle bir yol izliyorlar. Enver Cenk Şahin'i hatırlarsanız. 2010-2011 sezonunun başında Zonguldakspor'dan düşük bir maliyetle Enver Cenk Şahin'i renklerine katıyor. Mükemmel bir bedelle onu St. Pauli'ye satıyor. Bugün de Cengiz Ünder İtalya'nın dev kulüplerinden AS Roma'ya transfer ediliyor.

Demek ki sporda belli bir birikime ve bilgiye sahip olmak gerekiyor. Bilimsel verilere dayanan eğitim programına uyma zorunluluğu vardır. Avrupa'da spor eğitiminin esası buna dayanıyor. Nitekim Avrupa'da eğitim gören Türk gençleri spor ve diğer alanlarda fırtına gibi esiyorlar. Ancak aynı gençler ülkemizde sportif etkinliklerinde başarılı olamıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir?

Yazımızın sonuna şunları ekleyelim.

  1. Giresun-Bulancak-İnece Köyü ve diğer yörelerdeki 2B Orman Arazileri konusunda çözüm bekliyoruz.
  2. Sürücüleri belirli aralıklarla psikoeğitime almak lazımdır.

Sonuç: "Sporda her alanda altyapıya önem verilmelidir. Bunun tipik örneği Cengiz Ünder'de görüyoruz."