Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2426.44
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Eylül 2022

G'ece Ece Vakitlerdir

Kirlenecek kadar vakti yoktu insanın aslında

Göz açınca gün

Göz kapayınca gece...

Koşmak vardı belki çamurda

Etekleri ıslatmak...

Ve sadece tüm ıslanmışlıklarla

dokunanları yıkamak

...

İnsan için gündüzü çalışma geceyi dinlenme vakti yapan Allah’a hamdolsun. Çalışma üzere yoğrulan, üreten çalışkan vasfını alır.

Bu vasıf karıncayı da arıyı da yüceltir. Ki insanoğlunun yücelmesine anlamlı bir ömür sürmesinde en anlamlı erdemdir.

Çalışmayı bir geçimlik olarak vasıta kılsak da burada bahsedeceğim çalışmak öncelikle inşa, yeri geldikçe imar adına olacak bir eylemdir. Gecenin bu inşa da bize sundukları...

İnsanı harekete geçiren ruhuna yüklenen azim, hırstan soyutlanıp çalışma verimini üretmeye endeksli yürüttükçe emeğinin tadını alır.

Gecenin müstesna bir yeri vardır abidzahid ruhlarda. Yaşam kaosundan sıyrılıp gecenin bir vaktinde rabbine yönelen, bu yönelişi samimiyet dua gözyaşı ile süsleyen yüce ruhlardır onlar.

Kitapları kâğıdı kalemi yoldaşı olur geceyle beraber. Toplumun temelinde, iyiliğe dönük fikir tohumları olur. Atar toprağına sular büyütür. Meyvelerini derer okundukça, anlattıkları dinlendikçe…

Elimiz ayağımız dursa da gece vakti, kalbimiz beynimiz durmaz, durmamalıdır. Fiziki çalışmanın ötesi bu minvaldedir. Düşünürler, üretenler, hayalleri olanlar içindir gece vakti. Ece vakitleridir ruhun.

Çalışma azmi, zemini buradan başlar. Kalbimizin ıssız bırakılan bağlarında ki çiçeklerini dermek kendi cevherlerimizin farkında olmanın, şifrelerini çözüp kendiyle hasbihalin adıdır gece.

Yıldız yıldız parlamaya imkân veren, gözleri teni dinlendirirken ruha altından, gümüşten sütunlar inşa eden vakittir gece.

Rüzgârın nefesi, ayın çehresi, sessizliğin namesinde konuşur yürek. Dile ayan olan sözcükler demler. Kışını, yazını, baharını, güzünü tanımlar, fark eder ömrüne vurulan asude mühürleri.

İstikrarı anlatır bize gelen her gece

Ve her gelen gündüz

İbretin yüzüdür gece. Karanlığın içinden aydınlıklar taratır .Yorgunluğun içinden dinginliğe yol buldurur. Her zorlukla beraber gelen kolaylığın adıdır gece.

Birkaç saat uyuyup gecenin kutlu kısmında kalkmak bir namazla açmak, lambalarını ruhun. Bir kaç sayfa kuran, dua dua yakarış. Unutmamak kulluğu. Tesbihin tanelerindeki sükûnettir gece.

Film şeridi gibi gözümüze serilen hayatın yol boyu kenarlarına dikilen çiçekleri gece ibadetleri.

Düşünce kuşlarını uçurmak billur gökyüzünde. Zifirî karanlığa süs kılınan yıldızları fark edip süslemek zihni gecenin şulesinde.

Aydınlık ne kadar hayat ise gece bir o kadar özgürlük. Oku okuyabildiğin kadar, düşün düşünebildiğin kadar. tefeekkür et, edebildiğin kadar.

Yaz yazabildiğin kadar. Yeni fikirlerimin ece vakitleri olmuştur geceler...

Yazdığım şiirlerin. Ruhu teskin etmenin, beslemenin vakti olmuştur. Sesimin içimde yankı bulduğu, nakarata tüm azalarımın iştirak ettiği asude zaman gece.

İnsan suresi 26.ayet’in muhatabı yüreklerimiz rabbin kelamıyla sükun bulur, ’’Gecenin bir kısmında O’na secde et. Geceleyin uzun bir süre O’nu tesbih de bulun.

Fıtrat anahtarı ile açmak gerekir geceyi. Onda ki ece vakitlerin ruha sunduğu huzurla yol almak güneşe. Büyütmek yürekteki engin duyguları. Zihne pencereler açmak...

Gündüzün verimidir, gündüze katılacak aydınlıktan kesittir gece. Farkında olduğumuz zaman ki ömrün heba olmadan ince ince işlenmesidir.

Garipçe ağırla beni ey dünya. Sade...

Ben aciz bir cüsseyim kaldıramam fazla yükü

Şimdi bin bir naz ile çekilirken

Uzlet dolu gece

Kıyılarımdan iliklerime...

Bir seccade boyu aydınlıktı

İnşirah vesilem

Geceyi dinlenme yapan rabbimize sonsuz hamd…

...