Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Kasım 2016

G-BOP Kantonları'nın Orduları

Evet, net bir şekilde görülüyor ki; Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi (G-BOP)'nin Kanton Orduları kuruluyor. Anadolu (Ortadoğu) Coğrafyası bölünerek, gittikçe kantonlaştırılıyor. 'Anadolu/Ortadoğu Kantonları ve Orduları' kuruluyor. Halklar arasında, keskin fay hatları oluşturma stratejisi, kısmen başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediliyor. BOP, GBOP ve Arap Baharı ile devletlerin sınırlarının ve rejimlerinin değiştirilmesi projesi (büyük ölçüde Türkiye'nin engellemesi ile) kantonlaştırılmaya evrilmiş durumda.

Arap baharı tam olarak istedikleri gibi gitmedi. Türkiye'nin BOP'a (mü)dahil olması, bu planlarını büyük ölçüde bozdu. Devletleri istedikleri gibi dönüştüremediler. Eğer "15 Temmuz Koalisyon Darbesi" başarılı olsaydı, Türkiye de birkaç (VAN, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir,u2026) kantona bölünmüş olacaktı. Ama, bu hedeften vazgeçmiş de değiller.

Asıl büyük oyun, Türkiye ve Kürtler üzerinde oynanıyor. Önce PKK Kantonları kurdular, sonra PKK'yı PYD (YPG) üzerinden ve kendi mamülleri olan IŞİD bahanesi ile ağır silahlarla donattılar. PKK'yı kısmen ordulaştırdılar. PKK'yı, "BOP-GBOP Kantonları Projesi"nin, model ordusu haline getirdiler. Alevi-Şii, Sünni, Ezidi, Kürt, Arap, Türkmen, Ermeni, Asuri, Süryani,u2026 kantonlarını ve ordularını da kuruyorlar. Her kantona; bir, hatta birkaç ordu kuruyorlar. İleride birbirleri ile savaşacak, düşmanlığı devam ettirecek,u2026 'BOP İNTİKAM Orduları' kuruyorlar. İsrail'in güvenliğine hizmet edecek, stratejik madenlerin (SU, petrol, doğalgaz, URANYUM,u2026) kontrolünü ve sömürüsünü sağlayacak,u2026 modern silahlarla (hatta kimyasal silah) donatılmış ve piyon, kiralık,u2026 ordular. Vekalet savaşlarında kullanılmak üzereu2026 GBOP Kanton Orducukları.

***

"PKK, Suriye Kürt özerkliğinin öz savunma gücü olabilir mi?

Öcalan, KCK ve PKK, PKK'nın, demokratik özerkliğin öz savunma gücü olmasını sanunuyorlardı. KCK diktatörlüğü belgesinde de böyle geçiyordu. Türkiye'nin, anahtar teslim bir özerk Kürdistan kurup, PKK'ya teslim etmesini bekliyorlardı. Ama olmadı, Buna, en başta Kürt Halkı karşı çıktı. Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlüğü, Kürt Halkı arasında beklenen kabulü görmedi. Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlüğü Bildirisi, Bizzat, bizim Aysel tarafından, hem de, barışı sabote eden, Silvan saldırısının ertesi günü okunmuştu. Ama olmadı, Kürt Halkı arasında, hatta BDP'liler arasında bile beklenen kabülü görmedi. Böyle bir Kabul, zaten Kürtler içerisinde bir iç savaş demekti. Kürt Halkı, Demokratik Özerklik denen, BAAS Diktatörlüğü (PKK) altında yaşamayı kabul edemezdi. Türkiye, Kürt Halkı'na rağmen böyle bir hata da yapamazdı. Böylece, Öcalan'ın; PKK Demokratik Özerklik Baas Diktatörlüğünün, öz savunma gücü olsun önerisi boşta kaldı. Bunun için yeni formüller bulunmaya çalışılıyor. PKK, Suriye Kürt özerkliğinin öz savunma gücü olabilir mi? Sorusu önem kazanmaya başladı. Suriye meselesi çözülmeden, PKK'nın silah bırakması zaten çok zor. Hatta neredeyse imkansız. PKK, Suriye'de kurulması muhtemel bir Kürt özerliğinin, Öz savunma güçleri (yapılabilir) olmaya çalışıyor. PKK, Türkiye'de öz savunma gücü olamayacağını da anlamış durumdadır. Böyle bir formül de, Suriye sorunu çözülmeden, uygulama şansı bulamaz. Suriye sorununun çözümü de uzun yıllar alabilir. PKK barış İstiyorsa PKK barış İstiyorsa, PKK kardeş savaşı baronları, samimiyse ve gerçekten barış istiyorlarsa, ellerindeki rehinleri hemen serbest bırakmalıdırlar. PKK, barış istiyorsa, bugün Türkiye içerisinde yer alan mağaralarda yaşayan örgüt elemanları, en yakın karakola gidip silah bırakmalıdır. Barış da ancak bu şekilde gelebilir. Aksi takdirde, Yeni süreç de barışı getiremeyebilir. Barışın en kesin yolu ise; Kürt halkı'nın, PKK'ya silah bıraktırmasıdır. Gittikçe, bu ilk (son) yapılması gerekene (Kürt halkı'nın PKK'ya silah bıraktırması) yaklaşıyoruz. Galip İLHANER - 21.02.2013/VAN - : http://yurthaber.mynet.com/makale-haberleri/pkk-suriye-kurt-ozerkliginin-oz-savunma-gucu-olabilir-mi---584 : Yayın Tarihi : 21 ŞUBAT 2013

***

Yukarıdaki analizimiz, 21 Şubat 2013 tarihli. Sürecin nereye evrildiği de açık bir şekilde görülmektedir.

Anadolu (Ortadoğu) coğrafyası kantonlaştırılmaya, bölünmeye,u2026 çalışılıyor. Bu büyük oyun, büyük ölçüde Türkiye ve Kürtler üzerine oynanıyor. Bu büyük oyunu da ancak Türkiye ve Kürtler bozabilir. Kürt Halkı, Pax-Kürtler, yani barış halkı olup, Anadolu (Ortadoğu) coğrafyasına barış getirebilir. Aksi halde büyük acılar çeker, büyük bedeller,u2026 öderiz.

***

Sadece Suriye'de devam eden içsavaşta, Esed rejimine karşı savaşan muhalif grupların sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Küçük aşiretler bile silahlandırılarak ordulaştırılıyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)

Haşd El Şabi

SURİYE SİLAHLI KUVVETLERİ

Kudüs Kuvvetleri ve Basij Milisleri (İRAN)

Milli Savunma Kuvvetleri (NDF) Müttefik paramiliter gruplar

HİZBULLAH

Cephe el Nusra

İslami Cephe

DEAŞ-IŞİD-ISIS ISIL-DAASH

Halk Savunma Birliği (YPG/PKK)

- Fırat Volkanı'nda birleşenler
- Rakka Devrimcileri Tugayı
- Süwar Umna'a el Rakka
- Kassas Ordusu
- Rakka Cihad Tugayı
- Kuzey Güneşi Taburları
- Allah Yolunda Cihad Tugayı
- Cerablus Tugayı
- Furkan El Fırat
- Rakka Devrimcileri
- Kürt Cephesi (Cebhet'ül Ekrad)
- Arap Asayiş Güçleri
- Asuri birlikler (Sotooro ve Sutoro)
- Arap Hristiyanlar ( Kozarto )
- Arap Aşiretleri ( El Meavir )
- Rejim korucuları (NDF)

Bu liste gittikçe uzamaya devam ediyor. Buna benzer listelerin, başta Türkiye olmak üzere; Anadolu (Ortadoğu) coğrafyasına yayılmasını istemiyorsak, herkes üzerine düşeni yapacak, birlik ve beraberliğimizi bozucu oluşumlara destek vermeyeceğiz. Aksi halde, hepimiz kaybederiz. Kazanan ise, bu örgütleri silahlarıyla besleyen emperyalist ülkeler olacaktır. Oyun, hiç bu kadar açık oynanmamıştı. Bütün mesele, bu büyük oyunu bozma iradesini ve kararlılığını gösterebilmektir. Büyük oyunu bozmanın en önemli şartı da budur.