Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.99
Gram Altın
2833.39
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Futboldan başka spor dalları da var

Futbol ile ilgili düşüncelerimiz bellidir. Yöneticiler futbolu devreye sokarak hayati problemleri halının altına süpürürler. Sanılır ki dertler böylece unutulur, insanlar oyalanarak eğlenirler, günlerini gün ederler.

Biz herkesin spor yapmasını önemsiyoruz ve doğru buluyoruz. Bireysel ve takım sporlarının sağlığa yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Ulusal birlik ve bütünlüğün sağlanmasında bireysel mücadele sporlarının büyük rolü vardır. İdarecilerimiz ata sporumuza ve Uzakdoğu’ya ait branşlara özel önem vermelidirler.

Gündeme getirilmese de bazı spor dallarında mesafe alıyoruz. Güney Kore’de düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası’nda milli sporcu Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre karışıkta 2.12.40’lık derecesi ile sabah yarışını 2 salise geliştirerek Olimpiyat A Barajı’nı geçti. Milli yüzücü bu sonuçla Tokyo 2020 Olimpiyatları biletinin sahibi oldu.

Diğer yandan U16 Küçük Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda oynayan Milli Takımımız, finalde ev sahibi İtalya’yı 3-0 yendi. Böylece takımımız, yenilgisiz Avrupa Şampiyonu oldu.

Genç kız Milli Takımımız ise Meksika’daki U20 Dünya Voleybol Şampiyonası’nda yarı finalde İtalya’ya yenildi.

Milli sporcu Büşra Ün, İtalya’da düzenlenen 7. Citta di Firenze Uluslararası Tekerlikli Sandalye Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

Transferler biliyoruz. Yabancı ve yaşlı oyuncuları transfer alışkanlığı devam ediyor. Bu şekilde bir Türk Futbol Ekolü oluşturamayız.

Not-1: Ülkemizin çevresi ateş çemberi ile çevrili. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kıymetini bilmeliyiz.

Not-2: 2B arazileri ile ilgili (özellikle Karadeniz bölgesinde) satış işlemleri icraya konulmalıdır. Bu konuda yetkililerden yardım ve öncelik bekliyoruz.

Not-3: İnece-Erikliman-Giresun yolunun yapımı başladı. Devamı için yöneticilerin ilgisini bekliyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu’nun çabalarını takdirle izliyoruz.

Özet: “Sporun gündemi futbol olmamalıdır. Ata sporlarımızı da unutmayalım.”