Futbolcumuz Ozan Kabak
DEKANLIĞINI yaptığımız İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Spor Bilimleri Fakültesi’nde mükemmel bir oyuncunun olduğunu öğrendik. Soruşturduk ve kendisiyle tanışma fırsatını yakaladık. Öğrencimiz olan bir gencin adı Muhammet Ozan Kabak’tı. Alçak gönüllü ve saygılı tavırla odamıza girdi.
Kendisini şöyle tanıttı: “Aslen Mardin’liyim. Babam memur, annem ev hanımıdır. Galatasaray’ın alt yapısından yetiştim. İstanbul’da annem ile oturuyorum. Başka kardeşlerim de var. Sorumluluk duygum yüksektir, hareketlerim ve sözlerime özel dikkat ediyorum. Öğrenci olduğumu aklımdan çıkarmıyorum.”
Günümüzde “yerli ve milli” kavramları çok kullanılıyor. Bu bakış hayatın her alanında geçerlidir. Özellikle sporda, bu bağlamda futbolda “yerlilik” çok daha anlamlıdır. Dışarıdan gelen konuk oyuncuların ve antrenörlerin “öğretmen” kimliğine sahip olmalarını diliyoruz. Ki onlardan evlatlarımız çok şey öğrensinler.
Galatasaray’ın alt yapısından Fatih Terim Ozan Kabak’ı keşfediyor, buluyor. Bu kıymetli evladımızın yeteneklerini ve kişiliğini keşfeden Fatih Terim onu Galatasaray’a katıyor. Ülkemiz bir yıldız daha kazanıyor. Bu kırattaki değerleri araştırıp bulmak Fatih Terim’e yakışıyor.
Galatasaray’da oynayan Ozan Kabak harikalar ortaya koyuyor. Ozan Kabak’ın Milli Takım için yolu açıldı. Ozan Kabak’ın şahane oyun tarzı ve kişiliği Avrupa’nın dikkatini çekti. İtalya takımları, İngiliz Kulüpleri Ozan’ı ilgiyle izledi. Bu evladımıza transfer teklifleri başladı. Ozan Kabak’ı kutluyoruz.
Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’nin başına gelmesini olumlu buluyoruz. Öğretmen niteliği taşıyan yabancıları tercih etmeliyiz. Kültürümüz tanımayan konukların takımlarına yararlı olması zordur. Nitekim Fenerbahçe ve diğer kulüplerimizde bunu görüyoruz. Ersun Yanal, Şenol Güneş, Fatih Terim, Ünal Karaman büyük takımları çalıştırıyorlar. Ve gururluyuz.
Not: Yılmaz Vural’ın “İnadın İnat” adlı kitabını baştan okuduk. Büyük keyif ve ders aldık. Yılmaz Vural’ın Almanya’daki sıkıntılarını ve eğitimini ibretle okuma şansını yakaladık. Yılmaz Vural’ı kutluyoruz.
Not: İnece-Erikliman-Giresun yolunun çok az kısmı kaldı. 1700 metrelik yolu Halk-Devlet İşbirliği ile gerçekleştirmek istiyoruz. Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Kaymakam Hamdi Üncü, milletvekilimiz Sabri Öztürk ilgileniyorlar. Ancak İl Özel İdaresi söz vermesine rağmen gerekli girişimde bulunamıyor. Neden?
Sporda “Milli ve Yerli” kavramlarına ağırlık verilmelidir. Dışarıdan “öğretmen” nitelikli sporcular getirmelidir.
Sonuç: “Sporun gelişmesi ve gündemdeki yerini alması “Yerli ve Milli” kavramlarının pratiğe dökülmesiyle gerçekleşecektir.”