Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2440.69
BIST 100
9931.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 May 2015

Fortçuluk ve tarihçesi

Usta ve duayen televizyoncu yahut haberci, Aydın Doğan kenidisini kovduktan sonra bu aralar CHP amigoluğuna soyunan Uğur Dündar, gazeticlik yapıyor ya! E, köşesi de var. Ağzından düşmeyen kendi ifadesiyle 'haftada 5 gün bedava yazıyor ve hatta CHP'nin televizyon kanalında da tek kuruş almadan' propaganda yapıyormuşu2026
İmdi, sitemi Aydın Doğan'a mı yoksa CHP'ye mi? Yoksa, parasını bizim ödememizi beklemiyordur sanırım!
Dünyada, hele de özellikle örnek verip öykündükleri Batı ve o mükemmel demokrasisinde, CHP gibi kaç partinin bir İş Bankası vardırki, dedikten kelli, sana da bir tahsisat ayarlıyamıyorlarsa o da onların ayıbı, ne diyelim!
Yahut, 'nisbet olsun diye mi her gün köşende bir başkasının yazısını paylaşıp günü kurtarıyorsun' sorusu da akla gelebilir!
Neyse ki bu defa 'bilge diplomat', tıpkı topçu ve hakem eskileri türü, zamanında en az benzeri 'skandal' hadiselere imza atarken televizyonda boy göstermeye başlayınca ahkamları da kıçları da tavan yapanlar, 'Elekdağ hariciyede ne iş tutmuş' dedirttikten sonra o güzelim Türkçesi ile 'tuvitır' diyen Dündar kaç gündür 'haklı dava' teranesi ile eski elçinin diliyle günlerdir tüm gazete manşetlerinde dolaşan Ermeni meselesi haberlerini, tek yorum yapmama başarısı göstererek bir de onun ağzından aktarmış!
Biz de merak ettik, acaba ne gibi haklı yahut haksız davamız varmış da kaybediyormuşuz! Sen, Elekdağ'a danıştığın meselede bu 'Fort işlerini' mi sordun da haberimiz yok. Yok ama, o işlere İlber bakıyordu, pardon.
Ayrıca Ermeni meselesinde kim kimi sindirmiş ve hangi yabancı, 'Türkler suçlarını kabul ediyor artık' noktasına gelmiş?
Amaç başka tabii, maksat hükümete çakmak!
Sayın Dündar, 2-3 gün boyunca gazete manşetlerini köşenize taşımanıza gerek yok. Müsadenizle, çok kısa izah edeyim, 'bizim davamız yok Ermeni Diyasporasının bizim aleyhimize davası var!' Bunun da hukuki dayanağı yokzaten! Tazminat mazminat, hiçbir halt elde edemezler. Siyasi kararlarda ise sizin gibi 'vatanseverlerin' çok katkısı vardır ama. İnanmazsanız AP'de sözde Ermeni soykırımına saygı için ayağa kalkan İnönü torunu ve Arap televizyonlarına demeç veren Selina'ya sorun!
Sondan bir önce, hayalde ürettiğiniz masal dünyasından uyanmanın vakti gelmedi gitti. Zombi misali içi ölmüş kelle gezdiren zevat, başkalarını da kendilerine dönüştürmek için bu fort işlerinden medet umar hale geldi vesselam!
Son olarak, Elekdağ isminin Ankara'nın nursuz, ruhsuz, beton yüzünün Cumhuriyet kadrolarını temsilden öte ne gibi bir bilgeliği vardır onu da bilmek hakkımız.

***
Her hayat bir nimettir Dostum. Direnişinle onur katar, adanmışlığınla da umutlanır bahar.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.