Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2434.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ekim 2019

Fetullah Gülen’e bazı suallerim var

Geçmişte Fetullah Gülen’e sayın muhterem hoca efendi denilirdi. 15 Temmuz darbesinden sonra FETO denilmeye başlandı. Bence bir insana ismiyle hitap etmek İslami ve insani açıdan en doğru olanıdır.

Bir çok insan bilir ki; Risale-i nur hareketi asla gizli bir hareket değildir. Bediüzzaman Said-i Nursi eserlerim meydanda, tarih celpnamesiyle celp edilsem eski eserlerimi de aynen ibraz edeceğim der. Talebelerine menfi hiç bir harekette bulunmamalarını tavsiye etmiştir. Nur cemaati gizli bir teşkilat haline asla gelmemiştir. İhlas, uhuvvet ve iman hizmeti ön plandadır. İslami her hizmet açık ve şüphe götürmeyen bir hareket olmalıdır ki; insanlar gönül rahatlığı içinde hizmete talip olsunlar.

Bu yazımda 7 Şubat 2012 tarihli Mit soruşturması, 17-25 Aralık Operasyonları, Mit tırları ve 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü gibi üzerinize atılı mevzuları bir tarafa bırakarak, bylock ve kod isim konusunda -meselenin hukuksal tarafı da hariç olmak üzere-, belki de şimdiye kadar birçok kimsenin sormadığı bazı sualleri Fetullah Gülen’e soracağım.

Evet ey Fetullah Gülen!; siz her platfomda kendinizi şeffaf ve sivil bir hareket olarak tanımladığınız halde, hareketiniz neden gizliliklerle dolu? Bilindiği gibi şeffaf ve sivil hareketlerde gizlilik olamaz. Gizli hareketlerin gizli planları olur ve sonucu ne olacağı belli olmayan bir hale gelebilir.

Size bağlı bazı insanlar çok eskiden beri KOD ismini neden kullandı? KOD ismi kullanmak gizlenmek içindir ve KOD isminin illegal örgütler tarafından kullandığı da bilinmektedir. KOD ismini kullanmak hakiki hüviyetin açığa çıkmaması için yapılan bir kamuflajdır. Bir insan neden hüviyetini gizlemek ihtiyacını hisseder; yapacağı karanlık ve gayri hukuki işler yoksa eğer. Bu durum tamamen bir yapının gizli bir ajandasının olduğunun delilidir.

Ey Fetullah Gülen! size bağlı olan binlerce insan gizli bir haberleşme programı olan bylock’u neden kullandı ve yapılan konuşmalar neden gizli tutuldu.? Böyle bir gizliliğe tevessül etmek elbette gizli bir program için olsa gerek. Bu da açıkça gösteriyor ki; bir çoklarının haberi olmadan bir “teşkilat” kurulmuş, sizin sivil ve şeffaf bir hareket olduğunuza bir şekilde inanmış bir çok masum insan buna alet edilmiş, haberleşme bylock üzerinden yapılmıştır. İşçi ve çaycı bile bu gizli programı kullanmış ise bunun adını ne koymak gerek.

Teşkilatına hakim olan birisi olarak bu gizli işlerden haberiniz olmadan hiç kimse böyle bir şeye tevessül edebilir miydi ? İnsanların şahsi gizlilikleri bahsimizden hariçtir.

Sağını solunu fark etmeyen sırf size bağlılığından dolayı, hakkında açılmış davalarla ilgili sırf kod isim ve bylock kullandığı gerekçesiyle binlerce insanın hapse girmesi, (ki bir çok hukukçu Kod ismini kullanmak ve blycok olmadığı takdirde bu kadar tutuklamanın ve ihracın olamayacağını ifade etmektedirler) işini kaybetmesi vicdanınızı sızlatmıyor mu? Güya bazı vaazlarınız da hüngür hüngür ağlıyordunuz. O ince duygularınıza ve merhametinize ne oldu?

Ey Fetullah Gülen! Türkiye’ye gelin ve -size yöneltilen hiçbir suçlamayı da kabul etmeyen birisi olarak- mahkemede , “ BEN BURADAYIM SUÇLU ARIYORSANIZ İŞTE KARŞINIZDAYIM, MASUMLARI BIRAKIN VE İŞLERİNE İADE EDİN” diye haykırın. Hatta binlerce bayan sizin hareketinizden dolayı şu anda hapishanelerde, hem de küçücük çocukları ile beraber.

Sayın Cumhurbaşkanı ve bazı yetkililerin ifade ettiği gibi bu hareketin alt tabakası ibadet olan bir ok insanın daha fazla mağdur ve perişan olmamaları için mertçe bir çağrıda bulunmaktan neden imtina ediyorsunuz? Askerlerini bırakıp kaçan bir “Kumandana”! ne ad verilir? Bir gün herkes Allah’a mutlaka hesap verecek, acaba gelecekte tarih sizden nasıl bahsedecek?