Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2442.72
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ocak 2017

FETÖ Eş-Dost Akraba İltica Ettiriyor

Zaman döndü dolaştı ve 'President-elect'(Seçilmiş Başkan) Trump için son bir kaç gün sonra artık resmen 'President'(Başkan) olma noktasına geldi.

Basın esnafının, aslında heryere teşmil esvafındandır(bu da 'evsaf' değildir ha!) ya, kolaycılıkla neredeyse kendi dilini bile 'tercümeyle' aktardığından, bu Seçilmiş-Başkan lafını olduğu gibi çevirip, öncesinde Amerika 'Temsilciler Meclisi' ardından da Halef-Selef devir teslimi ile sadece 'Seçilmiş' olmanın yetmediğini, bu durumdan resmi Başkan'a geçildiğini bilmemeyi, böylelikle örter!

İşin hakikati de, bütün bu karmaşanın, sorunların, sıkıntıların sebebi de bu vurdum duymazlık ve acısı 'aymazlıktır' işte.

'Aman canım, bir şekilde yürüyor işler' derken çıkan sorun karşısında isyanın anlamsızlığı bedeli ne kadar ağır olursa olsun maalesef ders vermiyor insanımıza.

Bunu bazan terör olaylarında görüyoruz, bazan basit gündelik hayatın içinde şahsi tasarruflarımızda.

İşin felsefesini bırakırsak, Trump göreve başlayacak ya, sanki tüm sorunlar bitecek havası oluştu dünyada. Üstte belirttiğim umursamazlığın çıkardığı sorunlardan çokca memnun olan ve faydalanan vardır, ötesinde. Böylelikle gelir senin petrolüne, madenine çöker de sen hala 'sen ben' kavgasındasındır!

Demem o ki, bu ara bu çevrelerde de bayağı sıkıntı var.

Trump, gelmiş geçmiş en tuhaf insanlardan biri. 'Ser verip sır vermeyen' cinsten diyeceğiz ama bakıyorsun söylemesi gereken hiçbir şeyi söylemezken, söylememesi gereken herşeyi söylüyor. Üstelik hemen her sözünün aksini arka arkaya sayan, ekibindeki insanları yalanlayabilen, dedim ya 'enterasan' biri.

Eh, bu durum herkesi kaygılandırıyor. Düne kadar 'başkan olsun herşey yerine oturur' iyimserliği epey ötelenip nerdeyse bir yıl daha beklenmesi gerektiği söyleniyor!

Evet, Türkiye başta olmak üzere, bahusus Suriye'de Obama yönetiminden herkes şikayetçi lakin Trump'ın da vaadettiği net bir şey yok ki azizim! 'Umut fakirin ekmeği' kabilinden beklentiler....

Hele şu 'FETÖ' meselesi, tam bir muamma oldu çıktı.

Bu durumun tehlikesi, kiri tozu halının altına süpürmek nevinden. Şu ara Amerika FETÖ cenneti olmuş da, daha eş-dost Türkiye'den kaçan 'sığınmacı' yazılır olmuş! Hayır, kendi firarlarını anladık da 'maddi imkanlar' nasıl aparılıyor!

Yani tekrar başa dönüp FETÖ mücadelesinde hala işi tek başına Başkomutan Erdoğan'ın yürütmesine, yalnızlaşmasına mı bırakacağız!

FETÖ tüm terör örgütleri arasında en tehlikelisidir, bunu iyi idrak etmek lazım gelir. Çünkü diğerleri aleni şekilde tedhiş yaparken bunlar kendilerini 'gizleyip' hattu zatında 'inkar' yoluna gidiyorlar. 15 Temmuz gibi menfur kalkışmanın arkasında olan FETÖ'yü değil ihmal etmek, bir an bile göz ardı etmemek gerekirken maalesef 'ceplerine para koyup' yurdışına gönderiyoruz!

15 Temmuz'dan bu tarafa beş binden fazla FETÖ'cünün Amerika'ya 'iltica' başvurusu yapılmış(yapmış demiyorum YAPILMIŞ!) ve şu anda iki binden fazla FETÖ'cü 'işyeri' açma yolunda girişimde bulunurken bir taraftan bu FETÖ'cüler Türkiye'de kalan 'eş-dost-akraba' için de iltica başvurusunda bulunuyorlar!

Hasılı, Trump'a, Erdoğan'ın tek başına mücadelesine, bilmem kime bel bağlamak yerine, bu işte vazifeli ve yahud sıradan herkesin bile duyarlı davranması yarın çok geç dememek için şarttır!

@yusufserce twitter.com/yusufserce