Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Şubat 2015

Fethullah ve Hocalı Katliamı

Bekledik. Hele görelim kim ne diyecek dedik. Öyle peşin hükümlü olmayalım dedik.
Şubat öteden beri acımasız bilinir. Acaba acımasız olan Şubat mı yoksa insanlar mı? Heleki zihnimizi kemiren acımasız sorular!
Süleyman Şah operasyonuna 'retorik' bakanlar, hamaseti kimseye bırakmayanlar, Hocalı Katliamı üzerine ne demişler, ne yapmışlar?
Ermeni şövalyeleri nerede acaba? Allahım bu nasıl bir iki yüzlülük, bu nasıl bir riyakarlık. Düşmanı dışarda aramaya gerek yok ki.
26 Şubat Türk ve İslam tarihinin en acı hadiselerinden biri olan Hocalı Katliamının yıldönümü.
Kaç zamandır araştırıyorum. Acaba bir yerlerde bir ufak, küçücük yazı, söylem bulabilir miyim diye.
Ne yazık ki ben bulamadım. Bilen gören duyan varsa söylesin.
Charlie Hebdo'ya taziye yayınlayanlar, İsrail çocuklarının yanında olanlar hatta daha düne kadar Azerbaycan'da okulları olanların nerdeyse 'haber olarak' bile Hocalı Katliamına yer vermemesinin izahı ne olaki?

Bu sadece bir numune, daha nicesine ulaşmak mümkün değil artık. Diğer taraftan ise 'Hocaefendi'nin Hoşgörü Köprüsü'Ermenistan'a okul açma girişimi 'kabak gibi' ortada.
Geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ermeni diasporası ile Fethullah'ın çarpık ilişkilerini gündeme getirmesi nasıl da tepki çekmişdi.
Bu Vatan Hainlerinde bulamadığımız vicdanı, izanı, aradığımız insafı Texas'dan bulduk. Yoksa hamaset edebiyatçılarına kalsak herhalde 100. Yılını falan beklememiz gerekirdi!
Geçenlerde Azerbaycanlı Türk kardeşlerimizin başarılı gayretleri neticesinde, Hocalı'da eski ASALA militanlarındanMonte Malkonyan intikam için yaptıkları katliamı itirafıyla Amerika'nın Texas Eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Jin Wu, Hocalı Katliamı'nın 23. yıl dönümü vesilesiyle meclise Hocalı'da yaşanan katliamı kınayan ve kurbanlarını anan bir karar tasarısı sundu.
2 yıl önce de benzer bir kanun tasarısı Texas Eyalet Meclisi tarafından kabul edilmişti.
1992 yılında Dağlık Karabağ'daki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri, Rus Motorize Piyade alayının da desteğini alarak 83 çocuk,106 kadın ve 70 den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 kişiyi vahşice katletmişti.
Şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, kendisinin de bizzat komutanlık ettiği katliamı iftahar olarak sunarken aynı zamanda başka talihsiz açıklamayla Kars'ı Ermeni gençlere hedef göstermişti.
Hiçbir haklı gerekçe gösterilemeyecek bu durumda acaba asıl düşmanımız kim sorusu burda tam da yerli yerince oturuyor!
Yok, yok, yok! Tek bir satır bile yazmamışlar! Hala hamasete edebiyatına devam edenler, hükümete ayar vermeye çalışanlar, 'Kobani/AynelArap' için mangalda kül bırakmayanlardan bi tanesi dahi Hocalı Katliamı için tek laf etmiyor! Hele hele Irak'ta, Suriye'de Türkmen sevdalılarıu2026. Nerde Nobel alıp, darbeci Sisi'nin Mısır'ından Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanlaru2026Araki bulasın!
Ama beğenmedikleri hükümet ve Erdoğan her zaman Azerbaycan'ın yanında oldu. Ermenilere dostluk elini uzatmakla, geçen sene 1915 olayları için taziye yayınlamakla hem Ermenilerin hem küresel güçlerin ezberini ve hem de oyunlarını bozdu. İnkar ve red politikası yerine 'hodri meydan' politikası yürüttü ve sonuç yine içimizdeki Charlie Hebdo'ları ortaya çıkardı.
***
Vakit izafidir Dostum. Kiminin içinde hürriyet güneşidir, kiminde her türlü zillet ateşidir.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanıdayız.