Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2838.71
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Fatih Terim'in örnek davranışı

Aslında çok mükemmel ve arzu edilen futbol sezonu geçiriyoruz. Bir kere yerli antrenörler liglerde çoğunluktadır. Fatih Terim, Aykut Kocaman, Abdullah Avcı, Şenol Güneş ve Rıza Çalımbay gibi antrenörler takımlarımızda görev yapıyorlar ve gençlerimizi eğitiyorlar. Bize de şampiyonluk heyecanı yaşatıyorlar.

Abdullah Avcı Başakşehir' de harikalar ortaya koyuyor. Şenol Güneş kendini zaten ispatlamış birisidir. Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi ayağa kaldırdı. Rıza Çalımbay Trabzon'a umut getirdi. Diğer yerli antrenörler de alanında iyi işler ortaya koyuyorlar. Fatih Terim'in gelişi ile Galatasaray şaha kalktı.

Bir parantez açalım. Igor Tudor dönemini hatırlayalım. Galatasaray Tudor zamanında Fenerbahçe ile berabere kalmıştı. Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir, Beşiktaş karşısında kötü futbol sergilemişti. Genellikle yeniliyordu. Fatih Terim'in gelişiyle Galatasaray bambaşka takıma dönüştü. Fatih Terim ile Galatasaray liglerde liderliği yakaladı.

Buna rağmen liglerde istenmeyen olaylar meydana geliyor. Saldırganlık fiziksel değildir, ayrıca sözel saldırganlık, kötü söz söyleme, karşısındaki kişiye zarar vermek, onu incitmek ve aşağılamak da şiddet olayıdır. Küfretmek, hakaret etmek, alay etmek, korkutmak amacı ile yüksek sesle bağırmak da şiddet içinde ele alınmalıdır.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında istenmeyen olaylar cereyan etti. Bir kere statlarda neden tel örgüler kaldırıldı? Çok uygar seyirciler mi yetiştirdik? Son derece öfkeli ve duygusal gençliğimiz vardır. Seyirciler güzel futbol seyretmeye gelmiyorlar, ne pahasına olursa olsun takımlarının kazanmasını istiyorlar.

İşte böyle bir ortamda Beşiktaş-Fenerbahçe maçında kendini bilmez genç çakmak atıyor. Atılan çakmak Şenol Güneş'in başına denk geliyor. Şenol Güneş ciddi biçimde yaralanıyor, başına dikiş atılıyor. Kim bilir, belki de ölümden dönüyor. Şenol Güneş hastaneye götürülüyor.

Bu olaydan sonra güzide insanlarımız ve yöneticilerimiz sivrilik içeren demeç veriyorlar. Herkes kendi seyircilerine mesaj veriyor. Ancak taraftarların arasına kara kedi giriyor, onların öfkeleri kabarıyor. Kısaca birilerini suçluyorlar ama çözüm üretmiyorlar.

Şenol Güneş'e yapılan işlemler nezaketin dışına çıktı. Değerlerimiz aşınıyor, kafamızın içi yozlaşıyor. Bunu Şenol Güneş'e verilen zararlardan anlıyoruz. Unutmamak gerekir ki, Şenol Güneş Türk Milleti'nin ortak aklı ve değeridir. Onu bile bezdirip bıktırdılar.

İşte böyle bur ortamda, Galatasaray-Beşiktaş maçı öncesi Fatih Terim Şenol Güneş'i ziyaret eder, ona "geçmiş olsun" der. Aleyhte tezahürat yapan seyircileri Fatih Terim susturur. Bu yapılan davranışlar övgüyü hak etmektedir.

Sonuç: "Medeni ve mükemmel seviyeyi sporda yakalamak örnek davranışlarla sağlanır."