Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Eyvah seçim bitti

Biliyorum, seçim bitti ve pek çoğunuz benim gibi beklenmedik bir biçimde boşluğa düştünüz. Ne acınacak hâl değil mi?

Her gün birilerini ikna edip desteklediğimiz partiye oyunu verdirmek için evlerine gitmek, hastanede yatan hastalara gül, gül suyu, kolonya, çiçek, çikolata vb. hediyeler vermek, ölenlerin taziyelerinde bulunup yakınlarına başsağlığı, evlenenlerin ise düğünlerine katılıp ömür boyu mutluluklar dilemek, salon toplantıları yapmak, lüks otellerde programlar düzenleyip zengin menülü yemekler yedirmek, mitinglerde nutuk atmak, sokaklarda -tanıdık olsun ya da olmasın- karşılaştığımız her kese selam verip tebessümden sadakalar dağıtmak gibi pek çok hayırlı hizmetlerden mahrum kaldık.

Çünkü yerelde beş yılda bir gelen mübarek seçim mevsimini geride bıraktık. Gözlerimiz yaşlı, gönüllerimiz hüzünlü, bağrımız yara bere içinde bu mevsimi uğurladık. Allah vere de bu mübarek mevsimde kazandığımız sevaplardan mahrum kalmanın hüznü bir an evvel sona ere.

Mübarek seçim mevsimi sona erdiğine ve seçimler de dün itibarıyla tamamlandığına göre yukarıda sıralanan sevaplardan mahrum kalmanın hüznünü bir tarafa bırakıp size bir şey söyleyeyim mi?

Devletin ve milletin bu seçimlerdeki kaybı da kazancı da birdir. Oylarımızla kazandırdıklarımızın da kaybedecekleri bir şey yok. Karakter sahibi, dürüst, gayretli ve halka hizmet etmek amacında olanlar aşkla ve şevkle görevlerinin başındadırlar. Allah kendilerine yardım eylesin, büyük bir sorumluluk yüklendiler.

Şahsi menfaat, şöhret ve makam peşinde olup bu seçimde başarılı olanların da şimdilik bir kayıpları yoktur. Onlar da hayalini kurdukları makamlara, kavuşmak istedikleri şöhrete, sahip olmak istedikleri lüks makam araçlarına, etraflarında dört dolanan bürokratlara, önlerinde el pençe duran hadimlere, ışıltılı odalara, salonlara ve yeni dostlara kavuştular.

Bu zorlu süreçten sonra iş yine başa düştü; ben ve sen bundan sonra ne yapacağız? Aklıma bir şeyler geliyor ama nasıl diyeceğimi bilemiyorum.

Mesela diyorum ki evlerinde kimi kimsesi olmayan komşularımız seçim öncesinde oldukları gibi evlerinde yine yalnız, hastalar hastane köşelerinde yine inleyip duruyorlar. Yine seçim varmış gibi onları ziyaret edip gönüllerini alsak mı?

Kibirden, tembellik ve cimrilikten yakamızı kurtarıp mahallemizdeki fakir ve fukarayı, garip ve gurebâyı, sahipsiz ve kimsesizleri bulup sahip çıksak ve onları gönlümüzden kopan ile sevindirsek mi?

Cesaretimiz ve sözümüzün bir değeri kaldıysa eğlence çılgınlığına ve tüketim köleliğine itilen eş, akraba ve çocuklarımıza sahip çıksak ve onları modern teknolojinin ayartmalarına, loş ışıklı mekânların yoldan saptırmalarına karşı uyarsak mı?

Bazen bilim adamı, bazen siyasetçi, gazeteci, analist ya da artist gibi kimlik ve kılıklarla ekranlarda gece gündüz zamanımızı çalan din ve kültür tahripçilerine ve nesil bozuculara karşı örgütlensek mi?

Emperyalist küresel güçlerin başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde yüz binlerce insanın ölümüne, yersiz yurtsuz ve sakat kalmalarına, mülteci durumuna düşmelerine neden olan haksız ve ahlâksız kirli savaşlara sesimizi yükseltip dirensek mi?

Bir şekilde makam mevkiye oturup kendisini oraya getirenlere, milletin umut bağladığı makamlardakilerin de bilgisi dışında ama onlar adına racon kesen kibirli, duygusuz, acımasız veya makamlarını korumak için “Bana karışmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar.” diyen menfaatperest, yalaka ve sünepeleri teşhir etsek mi?

Bağırıp çağıranlara, toplumun sinirlerini gerenlere, yavuz hırsız gibi ev sahibini bastıranlara, güzel insanlar ülkesinde huzursuzluk çıkaranlara dur deyip nefretlerini kazansak mı?

Kötülükleri engellemeyenlerin, iyiliklere destek olmayanların; gafil, tembel, zevke ve rahatına düşkün, dikkatsiz, duyarsız, başına geleceklerden habersizlerin yakasından tutup sarssak mı?

Ya da bütün müşküllerimizi Allah’a arz edip başımızın selameti için dilimizi tutsak mı?

Ooff.. Seçim bitti ama kafam yine çok karışık. Senin de kafanı karıştırdım, değil mi? Kafanı karıştırdıysam hakkını helal eyle.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan