Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2487.50
BIST 100
9550.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Evlenme Ehliyeti

TÜİK’in verilerine göre; evlenen çiftlerin sayısı 2019 yılında 542 bin 314 iken 2020 yılında % 10,1 azalarak 487 bin 270 olmuş.

Ortalama ilk evlenme yaşı da yükselmiş. Yıllara göre ortalama ilk evlenme yaşı incelendiğinde, her iki cinsiyette de ilk evlenme yaşının arttığı görülmüş. Ortalama ilk evlenme yaşı 2020 yılında erkeklerde 27,9 iken kadınlarda 25,1 olmuş. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,8 yaş olarak gerçekleşmiş.

Kısacası artık gençler evlenmiyor. Düşünebiliyor musunuz nüfus artışına rağmen sadece bir yılda evlenenlerin sayısında % 10 azalma söz konusu. Bununla da bitmiyor: İlk evlenme yaşı da devamlı yükseliyor.

Bu durumda biz gençleri nasıl evliliğe teşvik edeceğiz diye düşünmemiz, bunu artırmak için fikirler ve projeler üreteceğimiz yerde zorlaştırmak için yeni zorluklar çıkartma peşindeyiz.

Kast ettiğim en son Meclis Komisyonu’nda görüşülen evlilik ehliyetinden bahsediyorum.

Salı günü Milat Gazetemizde tecrübeli yazarımız Serdar Arseven bu fikrin garipliği ve tutarsızlığı üzerine güzel bir yazı yayınladı.

Herhalde amaç, zaten diplerde sürünen evlenen oranını daha da düşürmek mi diye şüpheler doğuruyor.

SEZAİ KARAKOÇ’UN ARDINDAN

Yaşayan en büyük şairimizdi. Aynı zamanda düşünür ve siyaset adamıydı.

En son daha bir ay önce oturduğu dairenin alt katındaki yazıhanesine gitmiş, doyulmaz bir sohbetinde bulunmuştuk. Mütevazı idi, cana yakın ve oldukça sempatik bir büyüğümüzdü. Çeşitli konulardaki derinlikli fikirlerini bizlerle paylaşmıştı. Kitap, dergi ve siyaset konusundaki projelerini anlatınca şaşırmış, kendimden utanmıştım. Daha hayatının baharındaki bir aksiyon insanı gibi heyecanlı ve hevesli idi bu 89 yaşındaki ruhu genç büyüğümüz. Motivasyonu yüksekti. Bedenen sağlıklıydı ve zihnen berraktı.

Onunla daha sık buluşmayı kararlaştırmıştık. Ancak nasip değilmiş.

Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır...

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır..

Aşk celladından ne çıkar mademki yar vardır.

Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır.

Rabbim bu kutlu büyük insana rahmetiyle muamele buyursun.