Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2497.79
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Nisan 2015

Erdoğan'ın Azmi

Başkanlık şart dostum.
Biz yazmaktan, anlatmaktan bıkıp usanıyoruz ama gelin görünki bu zer zevat(Altun Kişiler!) yalandan, iftiradan, sahtekarlıktan bıkıp usanmıyorlar arkadaş!
Adamların mayası bozuk. Güya bunu da muhalafet adında yutturmaya çalışıyorlar. Üstelik her seferinde aşağıladıkları ve tabii sırtından sülük gibi emip geçindikleri 'halkı' da arkalarında göstermek gibi acullukla. Bunlarda halkın anlamı körükörüne bunlara rant sağlamasıdır! Yoksa halk zaten 'Aptaldır'.
Aha çıktı, pek müteber, Fethullah'ın ali Cenap Papa hazretleri diye hürmet ettiği adam gerçek yüzünü bir daha ortaya koydu. Kendi siyaseti üzerinden Ortodoks hesaplarıyla 'şirin' görünmek için Ermenilere 'destek' attı. Gerçi bu Papa oPapa değil diyecek kadar meseleyi çarpıtıp anlam kaymasına sığınma rezilliğine tevessül edeceklerdir kesin. Ama yüzyılların ehli salibin savleti acaba çark eder mi 'enayiliğini' kimse yemez anacığım. Ama yırtamazsınız, 'O Papa' da 2001'de aynı yaveyi serdetti çünkü!
Buna mukabil bir sözdür 'Kırk yıllık Kani, Olur mu yani?' Bugüne dek hangi Kani'nin 'çark ettiği' görülmüştür.
Bunları savunanların, özellikle muhalefet kisvesinde olanların bunu iyice anlaması gerekirki, bu herzeleri bu millet yemedi ve yemez. Sizlerin yaptığı, ne doğru bir yaklaşımdır, ne ilmi, ne akademik, ne de insani. Hele hele 'patriotizm' hiç değil. Tamı tamına aksine tam bir traitorizm 'vatan hainliğidir'.
İslamı hedefine koyan batının 'bilmeyerek' maşası olma iddiasının bile hiçbir şekilde inandırıcılığı kalmamıştır artık. Hele hele milli iradeyi hiçe sayıp, seçilmiş hükümeti ve 'Cumhurbaşkanı'nı tanımam' gibi kahvehane muhabbetlerinde bile geçerliliği olmayan söylemlerin artık muhaliflikle izahı yoktur! O eşik çoktan aşılmıştır. Çünkü pek beğendikleri 'Y Kuşağı'her tür bilgiye her şekilde kolaylıkla ulaşabilmekte ve bu tezviratların gerçekliğini bilme imkanına sahipdir artık.
Her nasıl ve nereden alıyorlarsa bir şekilde akademik paye ve hatta profesörlük titriyle resmen 'vatan hainliğini' meddahlığa çeviren eşhas aralarında bazı 'ilim namusu' adına konuşanlar da yok değil! Mesela bunlardan biri son zamanların çokca tartışılan İlber Ortaylı'sı! Nevi şahsına has vetiresi, evvelce hükümete yakın görüntüsüyle, malum çevrelerce eleştirilirken, şimdilerde pek müteber ve makbul olmuştur. Amma velakin dikkatle takip ettiğim kadarıyla herne kadar hükümet muhalifi tutumu varsa da bir türlü bunları tatmin edecek sözler de sarf etmiyor ve 'kendince' ilmi yorum ve yaklaşımlar sergiliyor. Bu, bu kadar böyledirki, başkaca programlarda da benzer görüntüler ortaya çıkıyor ve bir türlü çağırdıkları konuklarda istedikleri 'randımanı' sağlıyamıyorlar!
Ne yalan söyliyeyim, bu hallerini görmek de ayrı bir haz tabii!
Hıyanetin en bariz göstergesidir zaten bu çelişkiler. Örnekelerden birini seçersek, şöyle 'kallavi' su kaldırır cinsten!
Nedir o? Tabiiki büyük Emperyalist Amerika!
Bir taraftan Amerika büyük düşman, emperyalist ve Erdoğan Cumhurbaşkanı olması dahil her kötülüğün sorumlusu. Diğer taraftan 'Amerika da Erdoğan'ı istemiyor' diye göbek havaları. Bir taraftan Vahşi Kapitalist Amerika, öte yandan vaz geçilmez Amerikan Demokrasisi ve de sistemi talebi!
Kendileri 'domuz' gibi bilir ama halka 'örnek verecek kadar' yücelttikleri Amerika'da, mesela hemen hergün 1 kişi polis tarafından öldürülür. Kendileri ise 'iç güvenlik' yasasına karşı çıkıp DHKP-C gibi örgütleri sahiplenecek noktada durur.
Örnekleri çoklandırmak mümkün de azizim, Mevlana'nın dediği gib 'Pes Sühan Kutah Bayedu2026'
Hani bir söz vardır ya 'iki laf var, ikisini de sen söylüyorsun be adam!'
***
Her seherin rüzgarı olur Dostum. Ruhunda gunahtan esintiler taşıyanlar, elbet bir de hesap soran var.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.