Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2437.39
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Temmuz 2021

Erbil Konsolosu Haddini Aşmıştır

Dünyadaki güç dengelerin hızla değiştiği, bölgemizin belirsiz bir ortama doğru sürüklendiği son yıllarda, her zamankinden daha fazla dikkatli olmayı zorunlu kılmaktadır.

Türkiye ve dünya kamuoyu Afganistan’ı konuşurken, geçtiğimiz günlerde Washington’da ‘’Kürtlerin Bağımsızlığı’’ adı altında yeni bir toplantı daha yapıldı. Söz konusu toplantıdan kısa bir zaman sonra, ABD Erbil Başkonsolosu Rob Waller: “Kürtler iki dosta bel bağlayabilir, biri dağlar diğeri de ABD’dir’’ dedi.

Konsolusun bu ifadesi çirkin olduğu kadar düşündürücüdür. Neredeyse iki yıldır Diyarbakır HDP İl Binası önünde nöbet tutan Kürt Anaları çocuklarını dağlardan indirmeye çalışırken, ABD konsolosu, dolaylı yoldan gençlerin dağlarda kalmalarını teşvik etti. ABD, dağlarda Kürtleri öldürterek mi dostluğunu gösteriyor?

Bu filmi 100 yıl önce de görmüştük

Bundan yaklaşık 100 yıl önce ‘’Büyük Arap İmparatorluğu’’ vaadiyle Arapları parçalayıp petrol kaynaklarına çökmüşlerdi. Şimdi de benzer bir oyunu Kürtler üzerinden oynayarak bir taraftan Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarına çökmek, diğer taraftan İsrail’in sınırlarını genişletmek istiyorlar.

Bilindiği gibi İsrail’in nihai stratejik hedefi: ‘’Vaat edilmiş topraklara’’ erişmektir. Bu coğrafyanın sınırlarına baktığımızda bir ucu Nil Nehri’ne diğer ucu Fırat Nehri’ne dayandığını görürüz.

Daha önce pek çok kez belirttiğim bir hususun altını tekrar çizmek istiyorum: İsrail, Fırat’ın kenarına erişirse, Filistin’de Araplara hangi zulmü uyguluyorsa Kürtlere aynı zulmü uygulayacaktır. Buradan soruyorum: İsrail’e karşı ABD mi Avrupa mı Kürtleri koruyacak?

İsrail ve ortaklarının bu sinsi ve bölücü planlarına karşı, insanı merkeze alan bütünleştirici politikalar geliştirmek zorundayız. Zira geçmiş tecrübeler bize göstermiştir ki bölücülük, kan, gözyaşı ve acıdan başka hiçbir işe yaramamıştır.

Bizler Türküyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Farsıyla bu coğrafyanın insanlarıyız. Bizi birbirimize düşürerek kanımız ve kaynaklarımız üzerinden saltanat kuran sömürgecilere karşı bir ve beraber olursak, sahip olduğumuz zenginlikleri koruyabiliriz.

Bu coğrafyanın toprakları zengindir

İçinde doğup yaşadığımız ve yine içine karışacağımız bu coğrafyanın toprakları zengin, tarihi köklü, insanı cömert ve ruhu paktır. Zihnimizin ve duygularımızın şu anki karışıklığına bakıp bir değerlendirme yaparsak yanılırız. Zira mevcut durumumuz zehirli propagandalarla kirletilmiş çabaların neticesidir.

Bu neticeyi iyice incelemek ve bugünkü durumumuzu doğru okumalıyız. Bunu başardığımız an farklılıklarımız gücümüz, değerlerimiz dirilişimiz, bağlarımız bağımsızlığımız olur. Mevcut hâlimiz dünün eseri yarınki hâlimiz ise, bugünün eseri olacaktır.

ABD Erbil Konsolosu, çıkarları için Kürtlerin dağlarda ölmesini istemiştir. Türkiye’nin PKK’ya karşı dağlarda vermiş olduğu haklı mücadele ise, Kürtleri yaşatmak içindir.

Herkesin Kurban Bayramını tebrik eder, saygıyla selamlarım.