Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.53
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2023

​Erbakan Hocanın emaneti

Dünya karmaşık ve zor. Yanlış bir düzenden dolayı meşakkatleri yüksek. Düzeltmek için insanların çok fazla sorumluluğu ve yapabileceği çokça hayırlı, üstelik önemli görevleri var.

Okyanuslar çok geniş. Oysa gökyüzü okyanuslardan daha geniş. İnsan zihni ise gökyüzünden daha geniş. İnsan, zihnini çalıştırdığında küçücük bir parça gibi görünen koca dünyayı, gönlüne ve avucuna sığdırır. Ve insan, zihniyetiyle koca bir dünyayı değiştirir.

Bir filin hafızası, tek başına bir insanın hafızasından daha güçlüdür. Bir toplumu oluşturan insanların hafızası, bir filin hafızasından daha güçlüdür. İnsan ve toplum, hafızasındakiler ve hafızasının gücü ile dünyayı doğru bir yöne götürür, geleceğin kapısını aralar ve arzı yaşanabilir bir yer yapar.

İnsan, hayalleri ve hedefleriyle çok şey yapabilir, çok şey değiştirebilir. Hele öncü biri, önden giden biri ise bundan daha fazlasını başarır. Öncü insanlar, önden giden insanlar azdır ama insan için insanlık için iki cihanı da aziz kılabilir.

Otuz kırk yıl önce Irak’ın paramparça olacağını, milyonlarca insanın öleceğini, aynı şekilde Suriye’nin de böyle harap olacağını ve geriye kalanların hayatının cehenneme çevrileceğini, burada Akdeniz’e uzanan Siyonist güdümlü bir koridor, bir devletçik kurulacağını ve ülkemizin başına bela olacağını söyleyen öncü insan kimdi?

Otuz kırk yıl önce uzunluğu dokuz yüz on bir kilometre olan Suriye sınırının güvenliğini sağlayabilmek için en az beş bin adet tanka ihtiyaç olduğunu söyleyen öncü insan kimdi?

Otuz kırk yıl önce bir Teknoloji Vakfı kurulmasını, dağılan SSCB’den ayrılan Türk Devletleri ve Müslüman diğer devletlerle bir olup teknoloji üretmek ve kendi aralarında alışveriş yaparak tedarikte ve üretimde bağımsız olma fikrini söyleyen öncü insan kimdi?

Otuz kırk yıl önce ticareti ve kardeşliği yaygınlaştırmak için Orta Asya ve Anadolu merkezli İpek Yolunu canlandırma fikrini söyleyen öncü insan kimdi?

Otuz kırk yıl önce Irak’ı, Suriye’yi ve ülkemizi bölme planları yapıp bahse konu ülkelerin toprakları üzerinde Büyük İsrail kurma fikrini ortaya atan Theodor Herzl’in 1897’de Basel’de bu fikri ilan ettiği salonda Kelime-i Tevhid bayrağı asarak “Bunu asla başaramayacaksınız” diyen ve 1997’de engelleyen öncü insan kimdi?

Kimdi?...

Erbakan Hocadan miras bunun gibi ülkeyi maddi manevi on adım yüz adım bin adım öteye götürecek emanetlerin onlarcası yazılabilir, yüzlercesi izah edilebilir.

Erbakan Hocanın emanetlerinden biri Ayasofya, biri imanlı gençlik, biri hızlı tren, biri D-8, biri Teknoloji Vakfı, biri silah sanayi idi. Açılmasına, yapılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Ancak açılamayan, yapılamayanlar da var ve onlara ne olacak?

Emanetlerinin en büyüğü Milli Görüş; “Türkiye’nin kendi insani ve iktisadi gücü ile kalkınabileceğini, öz kıymetlerini koruyarak ve ardına tarihinin verdiği kuvveti alarak daha hızlı adımlarla yürüyebileceğini iddia etmek ve ona göre icraat yapmak” demektir.

Milli Görüş böyle ise bu ideal ve fikre zannımca ülke insanlarının her biri razı olur ve kabul eder. Keza ülkedeki partiler, partililer de bu ideal ve fikri kabul edip bu hedef üzere devam eder.

“Nil’den Fırat’a” hedefleri devam eden, “Megali İdea” hedefleri devam eden, “Büyük Ermenistan” hedefleri devam edenler boş durmuyor. Bu ülkenin aziz milleti için “Bunları aç, bırakacaksın, açıkta bırakacaksın” hedefleri devam edenler boş durmuyor. Her on yılda bir darbe yaparak ülkeyi sürekli geri götürme hedefleri olanlar boş durmuyor. Öyleyse bu yapılar boş durmuyor da “Bu ülkenin evlatları inançlıdır, dirayetlidir, her şeyin en iyisine layıktır ve bunu başarabilmenin yolu Adil İktisadi Düzen üzere Yeniden Büyük Türkiye ve İslam Birliğidir” hedefini miras alanlar nerede?

İnsan, hayalleri ile hedefleri ile hafızası ile görev ve sorumlulukları ile beraber tam bir insandır. Bir insanda bunlar yoksa yarımdır, çeyrektir, belki de hiçtir. Yürüyen cesetten başkası değildir.

Hayalleri, hedefleri, hafızası, görev ve sorumlulukları ile göçüp giden, başardıkları meydanda, ömrünün yetmedikleri milletin emanetinde olan öncü ve önden giden Erbakan Hocanın sevenleri, yolunu yol bilenler nerede ve neler yapıyor?

Daha adil bir dünyayı kuracak, büyük ve güçlü Türkiye hedefini emanet bilip teslim almış, gökyüzünden daha büyük bir zihin ile büyük bir hafıza ile partisi, meşrebi ne olursa olsun bugün hayırlı görev yapabilecek Yeniden Büyük Türkiye kuracak sorumluk sahiplerini tutan ne?

Atınızı alan yolunuzu da mı aldı?

Atınızı alan Yeniden Büyük Türkiye aşkınızı da mı aldı?

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan