Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
35.20
Gram Altın
2471.71
BIST 100
10627.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Temmuz 2024

Emperyalizmin normalleşmesi ve kabullenilmesi!

Emperyalizm, sömürgecilik, yayılmacılık, son zamanlarda gittikçe normalleşti, kabullenildi, alışıldı. O kadarki, emperyalizme maruz birçok ülke, örgüt, devlet benzeri yapılar, emperyalizmden medet ummaya, işbirliği yapmaya, emrine girmeye talip oldular.

Emperyalizm kavramını en çok kullanan, sol, sosyalizm ve Marksizm di. Sosyalizm ve Doğu blokunun çökmesi ile sol ideoloji büyük zemin kaybetti, iddialarından vazgeçti. Ancak yine de sol bir anlayış ve siyaset tamamen yok olmadı. Artık sınıfsız bir toplum, özel mülkiyet ve ailenin reddi, devletsiz toplum gibi realitesi kalmayan, aslında hiç olmayan, büyük iddialar tamamen çökmüştür! Fakat sol, anti-emperyalist tavrından! Hiç olmazsa söyleminden vazgeçmeseydi mühim ve değerli bir mirası sahiplenmiş olurdu!

Ne kadar sol sayılabilirse başta CHP, Marksist kardeşi DHKP-C, Kürt milliyetçisi DEM, Stalinist patronu PKK, TİP ve tüm marjinal sol- sosyalist gruplar göstermelik olsun, anti-emperyalist tavır şöyle dursun, anti-emperyalist bir dili bile unuttular! ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa ve Almanya emperyalizmi aleyhine söz etmiyorlar! Mesela en ılımlı solcular dahi, onlar ortak biz pazar diyerek, Batı’dan gelebilecek en az zararlı AB gibi kurumlara bile karşı çıkarlardı.

Milli Görüşün, kapitalizme ve emperyalizme muhalefeti, “Batı kulüp“ eleştirileri, milliliği gereği anti-emperyalist söylemi, sosyal İslami devlet, alt sınıfların özel yardımlarla koruması, adil düzen, faiz, banka, kapitalizm karşıtı söylemleri ile yeşil komünist yakıştırması muhataplığı artık tamamen unutulmuş gibidir!

Emperyalizmin, siyasi, askeri, ekonomik yayılmacılık ve hegemonyadan başka kültür emperyalizmi boyutu ise artık iyice kanıksadığımız, belki de içselleştirdiğimiz daha vahim tezahürler üretiyor! Diliniz, dininiz, örfünüz, hayata bakışınız, Müslüman bir Türk gibi değil! Gittikçe aşınıyor, Avrupalıya, ABD’liye, küresel emperyalizmin istediği şekle bürünüyor.

Joe Biden seçilmiş meşru hükümete karşı Türkiyenin tüm muhalefetini birleştireceğini kameralar önünde açıkça ilan ediyor, küresel emperyalist niyetini açık ediyor. Muhalefetten bir Allah’ın kulu, biz muhalefet ettiğimiz milli hükümeti kendimiz yener ve düşürürüz, ABD’ye, Biden’e de ne oluyor demiyor! Ve Biden başarıyor. Eşyanın tabiatına aykırı, yıkılacağı muhakkak olan altılı, dokuzlu, masalar kolaylıkla kurulabiliyor! Türk ve Kürt ırkçıları, İslamcı ve İslam karşıtları can ciğer kuzu sarması olabiliyor. Irkçı Ümit Özdağ ile PKK partisi ile seçim ittifakı yapabiliyor.

CHP genel başkanı Özel; Terör örgütü Hamas’ı savunmak TC cumhurbaşkanına yakışmaz, 7 Ekim taarruzu ile terör örgütü İsrail’i tahrik etti, haklı çıkardı, diyor! SP Millet ittifakı dağıldığı halde, CHP yancısı politikaları ısrarla sürdürüyor! SP, genel başkanları Karamollaoğlu’na yakıştıramadığı mücahidliği, cömertçe CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’na yakıştırıyor! SP genel merkezine Karamollaoğlu’nun değil, Kılıçdaroğlu’nun dev posterini asıyor. Daha vahimi, Kılıçdaroğlu iktidarının ahlakın ve adaletin iktidarı olacağını bile yazılı olarak iddia edebiliyor! Filistin ve Gazze konusunda, Hamas’ı terörist, İsrail’i haklı ilan eden CHP’ye, zulmün failleri İsrail ve azmettiricileri ABD ve Avrupa’ya ses etmezken, Türkiye’nin İsrail tarafında olduğunu ve onu desteklediğini ısrarla söylüyor! İsrail, ABD, Avrupa, emperyalizmine ve zulmüne karşı Türkiye’nin karşısında, emperyalizmin yanında hizalanıyor!

CHP emperyalizmin, kültür emperyalizminin, Türkiye’deki gönüllü takipçisi, icraatçısı, meşrulaştırıcısıdır! Altı ok ve tüm devrimler koyu, metazori bir Batılılaşma, frenkleşme, kültür emperyalizmi dayatmasıdır! Müslüman Türk’ü Batılı bir adama benzetme çabasıdır. Batının Türkiye’deki mutemedi ve uzantısıdır. Osmanlı’ya Batılılarla birlikte ve onlardan daha çok hasımdır, hatta komplekslidir! Selçuklu ve Osmanlı yerine, Etibank, Sümerbank’ Hitit sembolizminde olduğu gibi Müslüman ve Türk olmayan atalar ve kültürler ikame ettiler!

PKK, DHKP-C gibi örgütlerin Marksist, Leninist, Stalinist, anti-Amerikan, anti-emperyalist iddialı örgütler olduğu herkesin malumudur. Fakat bu örgütler baştan beri SSCB nin değilde CIA, BND, MI6 gibi emperyalist devletlerin aparatı olduğu da bir gerçek. PKK, PYD gibi örgütler ABD nin binlerce TIR yardımını ve sıkı askeri eğitimini güle oynaya, baş göz üstüne koyuyorlar. Seküler, sol, CHP, çevrelerindeki hiçbir aydın, sanatçı, gazeteci, PKK nın cinayetlerine, terörüne, katliamlarına, ağız ucuyla olsun laf edemiyor. Hiçbiri çocukları dağa kaldırılmış Diyarbakır annelerine en ufak bir destek veremiyor! Adeta biz Batı emperyalizminin çocuklarıyız, emperyalizmin diğer çocuklarına laf edemeyiz, onlarla kardeşiz diyorlar!

Aynı şekilde hiçbirisi emperyalizmin son büyük atağını, Haçlı seferini, icra eden İsrail’e toz kondurmuyor, Filistin halkını ve Hamas’ı suçluyor.

Alçakça bir soykırımı, bebekleri, çocukları katleden bir vahşeti memnuniyetle destekliyorlar. Filistin’in galip gelme ihtimalinden ödleri patlıyor! Bize, İslam’a, Doğu’ya o kadar düşman, emperyalizme de tavlar. Siyonizm, Faşizm, Nazizm’den daha küstah bir ırkçılık, Yahudi olmayan herkesi köleleştirme ideolojisi olduğu halde, bu onların solculuklarına, insan-hayvan hakları koruyuculuğuna hiç zarar vermiyor.

Filistin davası 1970’lerde sol-sosyalist bir karakterde iken, Türk devrimciler gerilla harbi öğrenmek, işgal altındaki Araplara yardım etmek için FKÖ kamplarına giderdi. Sol o zamanlar Filistinli Araba sempati, zalim İsrail’e antipati duyardı! Filistinli köklerine dönüp, Sünni İslam karakterini ortaya koyunca, hepsi zalim Yahudi tarafına geçtiler. Avrupa, ABD, Dünya sokaklarında gösterilen insani tepkiyi bizim solcumuz, CHP’limiz asla göstermiyor. Üstelik Filistin Mitinginden dönen, elinde Tevhid bayrağı olan gariban kapıcıya saldırıyor. CHP saldırganın savunmasını üstleniyor! Birçok Batılı, Filistin’in Müslümanlığını dert etmezken, CHP’li Ahmet, Mehmet, dert ediyor!