Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Mart 2016

Empati

Ankara saldırısının olduğu gün ve sonrasında skandallar yaşandı.

Ak Partili Mehmet Metiner, saldırının yaşandığı saatlerde PKK'nın propaganda kanalı olarak da bilinen Med Nuçe TV'ye konuk oldu.

* * *

Rezidans kraliçesi olarak da bilinen bir başka AK Partili kadın milletvekili İlknur İnceöz teröristin cenazesine giderek gözyaşı dökmüştü.

Kamuoyunda büyük tepki çeken bu olaylar sadece başlangıçtı.

* * *

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ankara saldırısı sonrası bir açıklama yaparak terörü lanetledi. Ama bir kelime dahi PKK'dan bahsetmedi. Terör örgütünü kınamadı. Davutoğlu'nun bu davranışı kendi tabanında kaygıyla karşılandı.

AK Partililer "Nasıl olur? Genel Başkanımız neden PKK'ya laf edemedi?" diye sordular.

Türkiye gerçekten kritik bir eşikten geçiyor sevgili okuyucular.

Dış güçlere hizmet eden bu tür hareketleri toplumun affetmeyeceğinin, unutmayacağının bir kez daha altını çizmek isterim.

Ankara saldırısının henüz acısı tazeyken hükümet yandaşı gazetelerden Yenisöz "Baharı erteleyemezsin" diye manşet attı. Savcılık haklı olarak bu yandaş gazetenin terör propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlattı.

Yenisöz'den bir gün sonra bir başka hükümet yandaşı gazete olan YeniAkit ilk sayfadan "Operasyonları durdurun. Barış olmazsa Güvenlik olmaz" diyerek açık açık tüm Türkiye'yi tehdit etti.

Üstelik Ak Partililerin bu gayr-ı milli tutumu yetmiyormuş gibi iktidar partisine yakınlığıyla bilinen Ülke TV'de Turgay Güler çıkıp 35 kişinin katili olan teröristi bakın nasıl tanımladı:

"O kızcağız belki de araçta bomba olduğunun bile farkında değildi."

Bu, terör dili değil de nedir? Bunun neresinden tutarsanız elinizde kalır. Toplum sizleri asla affetmez.

Teröre açıktan destek verenler bununla kalmadı.

Seçimlerde "Ak Partiye oy verin" diye video bile çekmekten geri durmayan Esra Erol Cumhuriyet Gazetesi'ne skandal bir röportaj verdi. "Genç bir kızken dağa çıkmak istedim. Babam izin vermedi. En büyük hayalim bir gerilla annesini oynamak" açıklamasında bulundu.

Sevgili okuyucular bu skandal röportajdan sonra hükümet destekçisi Esra Erol ATV'deki işinden kovuldu iyi mi!

  • * *

Şimdi soruyorum: Yukarda adı geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce doğru işler mi yaptılar, yoksa milli değerlerimize ters düşen işler mi?

Eğer yukarda yazanlar sizin için önemsiz ise yazıyı okumayı burada bırakıp başka bir sayfaya geçebilirsiniz.

Ama "bu nasıl olur?" diye soruyorsanız lütfen bir alt paragrafa geçin.

Öncelikle yukardaki satırlarda adı geçen bütün kişilerden özür dileyerek kendilerinin hoşgörüsüne sığınıyorum. Onların adını yalnızca algıları bir an olsun farklı bir yöne kaydırıp empati yapabilmek maksadıyla bilinçli olarak rastgele oraya yazdım. Yoksa hiçbiri okuduklarınızı yapmadılar.

Yukarda okuduğunuz satırlarda Ankara saldırısının yaşandığı gün PKK'nın kanalına çıkan ve terörist cenazesinde gözyaşı döken vekiller CHP'li Sezgin Tanrıkulu ile Gamze İlgezdi'dir.

Terörü lanetliyorum diyerek PKK'dan bir kelime dahi bahsetmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Ankara saldırısını "Baharı erteleyemezsin" manşetiyle okurlarına duyuran Özgür Gündem gazetesi "Operasyonları durdurun" "Barış olmazsa güvenlik olmaz" diye manşet atansa Evrensel gazetesidir.

Teröriste "kızcağız" diye hitap eden eski ulusalcı Ayşenur Arslan, "Gerilla annesi olmak istiyorum" diyen de bize başörtülü anne rolüyle yutturulan Füsun Demirel'dir.

Bu memleketi sevenler safları sıklaştırmalıdır.