Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2428.65
BIST 100
9742.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Temmuz 2022

Elvan Çelebi'de şiir gibi bir akşam

Çorum Belediyesi, bir kültür hizmeti olarak yayınladığı Şehir Defteri dergisine şiirleriyle katkıda bulunan şairlerin katılımıyla geçtiğimiz Cumartesi günü “5. Elvan Çelebi Şiir Akşamları” programını düzenledi. Programa yurdun dört bir yanında 15 şair davet edilmişti.

İlk olarak Veli Paşa Konağında ağırlanan şairlerimiz çaylarını yudumlarken Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Korona Salgını döneminde üç defa internet üzerinden yapılan Şiir Akşamları programlarının dördüncüsünü dergimize şiirleriyle katkıda bulunan kadın şairlerimizin katılımıyla geçtiğimiz Mart ayında Anneler Günü etkinliği olarak yapmıştık. Bu programı da inşallah sizlerle birlikte Elvan Çelebi Beldemizde yapacağız.” dedi.

Daha sonra restorasyonu yeni biten Veli Paşa Han’ı, Ulu Cami ve Dikiciler Arastası gezildi. Öğle yemeğinin ardından Çorumlu Obasına geçildi ve katılımcılara oba hakkında bilgi verildi. Obada yapılan söyleşide katılımcı şairlerimiz de Şehir Defteri Dergisi ve Çorum hakkında duygu ve düşüncelerini belirttiler. Hemen hemen tüm şairler, Şehir Defteri Dergisinin alışılmış belediye dergilerinin aksine, bir kültür ve edebiyat dergisi olduğunu, kendisini edebiyat camiasına kabul ettirdiğini belirttiler. Sohbetin ardından udumla misafirlerimize, sözleri Turhan Candan’a ait olan “Gitmeliyim Sözüm Var” isimli Hicaz bestem ile sözleri Mustafa Özçelik’e ait “Çağrı” isimli Muhayyer Kürdi bestemi seslendirdim.

Çorumlu Obasından sonraki durağımız Hıdırlık oldu. Burada sahabeden Süheybi Rumi, Kerebi Gazi ve Ubeydi Gazi türbelerini ziyaret edip ikindi namazlarını eda ettikten sonra Çorum’un tarihi ve kültürel mirasına ait eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Çoruminia gezildi. Şairlerin beğenisini kazanan bu gezinin ardından Millet Bahçesinde kısa bir yürüyüş yapıldı. Akşam yemeği sonrasında Elvan Çelebi Beldesi’ne hareket edildi.

Beldeye vardığımızda, türbenin avlusunda Köy Muhtarı Mustafa Alagöz, AK Parti Mecitözü İlçe Başkanı Alişan Yaşar, Elvan Çelebi eski Belediye Başkanı Hamdi Özseçer ve yöre sakinleri tarafından karşılandık. Türbe ziyaretinin ardından Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da teşrifleriyle programa geçildi.

Turhan Candan tarafından yapılan kısa bir bilgilendirme konuşmasının ardından Köy Muhtarı Mustafa Alagöz ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın kısa bir selamlama konuşması yaptılar. Aşgın konuşmasında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen şairleri Çorum’da ve hassaten Elvan Çelebi Hazretlerinin huzurunda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hava yağmurlu olduğu için açık alandan köy konağı salonuna geçildi. Bu esnada AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ile Mecitözü Kaymakamımız Mustafa Atış da salona teşrif ettiler.

Araştırmacı Yazar Ethem Erkoç hocamızın Elvan Çelebi hakkında verdiği bilgilerden sonra Erman Toptaş (kanun) ve Emre Karakuş (keman) üstatlardan mini bir Tasavvuf Musikisi resitali dinledik. Program sunuculuğunu Hüseyin Kır ile birlikte üstelendiğimiz programda, ilk olarak programa katılamayan AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya’nın telgrafları okundu. Daha sonra programa katılan şairlerimiz Mustafa Özçelik, Bestami Yazgan, Şakir Kurtulmuş, Özcan Ünlü, Gökhan Akçiçek, Mustafa Uçurum, Tayyip Atmaca, Ethem Erdoğan, Yasin Mortaş, Yaşar Bayar, Ali Bal, Mehmet Yaşar Genç, Eyyüp Azlal, Metin Demirci, Hüseyin Kır ve Halit Yıldırım birbirinden güzel şiirlerini seslendirdiler.

Halkın büyük ilgi gösterdiği programın sonunda Milletvekilimiz Erol Kavuncu bir konuşma yaptı. Konuşmasında misafirlerimize hoş geldiniz diyen Kavuncu programdan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Burada Elvan Çelebililerin program arasında yaptığı ikramları da zikretmek gerekir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Program sonrasında Çorum’a dönüldü. Çorum’da ilk olarak şehitlik ziyaret edildi ve ardından belediyemizin Sosyal Tesislerinde Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da katılımlarıyla sohbet edildi.

Ertesi günü Çorum’da kalan misafirlerimiz İskilip İlçemizi gezdiler. Biz de tekrar Ankara’ya döndük. Gönlümüzde ve kulaklarımızda şair dostların mısraları, yaşanan tatlı hatıralar kaldı. Elvan Çelebi Beldemizde şiir gibi bir gece yaşamıştık. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a, Turhan Candan’a, Mahmut Yabacıoğlu’na, Nilüfer Aşkın’a, Mehmet Okumuş’a ve programda emeği geçen tüm ekibe sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.